Skilliopas
Fishing

Johdanto:
Kuva

SisällysluetteloFishing eli kalastus. Fishingillä ansaitsee hyvin rahaa. Fishingillä voi myös hankkia ilmaisen ruuan combat-skillien treenaamiseen. Pääset kalastamaan monia erilaisia kaloja katkaravuista rauskuihin. Fishingiä on kohtalaisen nopea nostaa. Korkean fishingin omaavat voivat mennä Fishing guildiin. Fishingiä ei voi nostaa rahalla, joten se on aikaa vievää, mutta sitä kehittäessä ei tarvitse seurata ruutua koko ajan. Näin ollen Fishing on selkeä B-luokan skilli.

Fishingiä tarvitaan muutamissa questeissa ja nämä suoritettuaan pääsee yleensä kalastamaan jotakin uutta kalalajia. Esimerkkinä mainittakoon Swan Song, jonka jälkeen voit kalastaa monkfishejä.

Fishing ja Cooking sopivat toisillensa hyvin. Cookingin avulla kokkaat kalasi ja sitten myyt kalat tai käytät itse treenimiseen. Mitä parempi cooking sinulla on sitä vähemmän poltat kaloja/lihaa.

KuvaSkillin opas:

Perustiedot

Fishingissä eli kalastuksessa alkuunpääsemiseksi tarvitset tarvittavat kalastusvälineet ja kalastuspaikan. Näitä kalastuspaikkoja on ripoteltu ympäri Runescapea. On tärkeää huomata, ettei yhdestä spotista voi kalastaa kaikkea mahdollista kalaa. Fishing spotit - joiksi niitä kutsutaan - rakentuvat pääasiassa siten, että yhdestä spotista saa kalastettua kahdella eri välineellä. Karambwan vesselillä on siis turha yrittää kalastaa Lumbridgessa, siellä ei ole siihen tarkoitettuja paikkoja.

Fishing spotteja voi jäljittää käyttämällä Runescapen etusivuilta löytyvää maailmankarttaa ja sen vasemmalla puoliskolla olevia hakutoimintoja. Löydettyäsi mieleisen kalastuspaikan, klikkaa hiiren oikealla sen kohdalta. Saat valikon siitä, millä tavalla haluat siitä kalastaa. Kuten ylempänä ohjeessa todettiin, näitä vaihtoehtoja on yleensä kaksi.

Alussa Fishing on varsin hidasta, kalaa tulee hitaasti, eikä experience huimaa päätä. Leveleiden noustessa tämä tilanne kuitenkin muuttuu. 50 Herbloren omaavat henkilöt voivat valmistaa fishing potioneja, joilla saat hetkellisesti nostettua Fishing leveliäsi 3 tasoa. Fishing potioneja käyttävät erityisesti ne henkilöt, jotka eivät vielä pääse Fishing guildiin, mutta haluavat silti päästä sinne mahdollisimman nopeasti. Fishing potioneja voi käyttää myös tietyissä queteissa, joissa pitää kalastaa jokin tietty kala.

Eri kalastustavat

Kuten oikeassa elämässäkin, Runescapessa on monia eri kalalajeja, joita ei kaikkia tietenkään voi samalla lailla saada kiinni. Alla olevissa esimerkeissä on lueteltu mitä milläkin kalastusvälineellä voi kalastaa ja missä. Kalastusvälineitä voit myös laittaa tool beltiin, jolloin niitä ei tarvi kantaa repussa vaan säästät tilaa.

Small Fishing net Kuva


F2P sijainteja: Karamja, Bandit Camp ja Draynor Village.
P2P sijainteja: Catherby, Fishing Platform, Lumbridge Swamp Caves ja Piscatoris Fishing Colony.
Mitä voi kalastaa: Shrimp, Anchovies, Karambwanji, Frog Spawn ja Monkfish.

Big Fishing net* Kuva


F2P sijainteja: N/A
P2P sijainteja: Catherby, Rellekka ja Fishing Guild.
Mitä voi kalastaa: Casketteja, Seaweed, Leather Gloves, Leather Boots, Oysters, Mackerel, Cod ja Bass.

Bait Fishing Kuva


F2P sijainteja: Karamja, Draynor Village, Lumbridge, Barbarian Village ja Al-Kharid.
P2P sijainteja: Catherby, Seers' Villagen järvi, Ardougne, Shilo Village, Mort Myre Swamp ja Lumbridge Swamp caves.
Mitä voi kalastaa: Sardine, Herring, Pike, Slimy Eel, Cave Eel, Lava Eel.

Fly Fishing Kuva


F2P sijainteja: Lumbridge ja Barbarian Village.
P2P sijainteja: Ardougne, Seers' Village, Shilo Village ja Tree Gnome Stronghold.
Mitä voi kalastaa: Trout, Salmon, Rainbow Fish.

Harpoon Fishing Kuva


F2P sijainteja: Karamja
P2P sijainteja: Fishing Guild, Catherby, Rellekka, Elf Camp, Fishing Platform, Piscatoris Fishing Colony.
Mitä voi kalastaa: Tuna, Swordfish ja Shark.

Lobster Pot Fishing Kuva


F2P sijainteja: Karamja
P2P sijainteja: Fishing Guild, Catherby, Relleka ja Fishing Platform.
Mitä voi kalastaa: Lobster

Karambwan Vessel Fishing* Kuva


F2P sijainteja: N/A
P2P sijainteja: Brimhavenin eteläpuoli, Karamja-saaren suuremman puoliskon koilisrannikko.
Mitä voi kalastaa: Karambwan

Tropical wagtail feathers* Kuva


Näitä hieman harvinaisempia sulkia tarvitset Rainbow Fishin kalastukseen. Tropical wagtail feathereita saat metsästämällä Tropical wagtail -lintuja Hunter -skillillä.

Barbtail harpoon* Kuva


Tämä on harpuunan versio 2.0. Kun käytät Barbtail harpuunaa, voit laittaa sen käteesi, jolloin säästä yhden paikan inventorystasi. Näitä saat tappamalla Barbtailed kebbittejä Hunter -skillillä.

Näiden tapojen lisäksi on olemassa myös Trawler-minigame, jossa voi kalastaa manta rayta ja sea turtleja.

Kalastuskaupat

Port Sarim, Fishing Guild, Catherby, Shilo Village, Rellekka, Witchaven, Miscellania ja Etceteria.

Kaupungin kaupoissa myydään joko raakaa kalaa tai kalastustarvikkeita. Kaupan tarkemman sijainnin ja mahdollisesti myös myynnissä olevat tavarat saat selville tutustumalla kyseisiin kaupunkioppaisiin, jotka on linkitetty nimiin.

Barbarian Fishing*

Barbarian Fishingin harjoittamiseen sinun täytyy omata vähintään lvl 48 Fishing, ja lvl 15 Agility ja Strength. Enemmän tietoa suoranaisesti Barbarian skilleistä löytyy täältä.

Kalastaminen heavy rodilla

Barbarian fishing on hyvin nopea tapa kehittää fishingiä. Joka kerta kun saat kalan, saat myös hieman Agility ja Strength expaa. Mikäli sinulla ei ole heavy rodia, hae se Otto Godblessedin sängystä. Kuten kalastukseen aina, tarvitset syöttejä ja voit käyttää monenlaista. Alla listattuna millä kaikella kalastelu onnistuu:
  • Bait
  • Feather
  • Fish Parts
  • Roe
  • Caviar


Kuva Nimi Vaadittu Fishing lvl Vaadittu Strength/Agility lvl Saatava Fishing experience Saatava Strength ja Agility experience
Kuva Leaping trout 48 15 50 5
Kuva Leaping salmon 58 30 70 6
Kuva Leaping sturgeon 70 45 80 7

Kalastuksen jälkeen voit veitsellä leikata kalat joko paloiksi, kaviaariksi tai mädiksi.

Kalastaminen ilman harppuunaa

Eli ideana kalastaa ilman harppuunaa, vaatii enemmän mutta palkitsee.

Kuva Nimi Vaadittu Fishing-lvl Vaadittu Strength-lvl Saatava Fishing experience Saatava Strength experience
Kuva Tuna 55 35 80 8
Kuva Swordfish 70 50 100 10
Kuva Shark 96 76 110 11


C2 Fishing

Kalastuksen kehitystapa, jossa kalastetaan Daemonheimin luolastoissa. Yleensä käytetään vain matalia flooreja (1-10). Oleellisinta tällä tavalla kehittäessä on, että complexity pidetään tasolla 2, jolloin kalastuspaikkoja muodostuu eniten. Huomionarvoista on myös, että joistain kalastuspaikoista saa vain puolet EXP-määrästä.

Kala Saatava EXP Vaadittava taso
Raw heim crab 9 1
Raw red-eye 27 10
Raw dusk eel 45 20
Raw giant flatfish 63 30
Raw short-finned eel 81 40
Raw web snipper * 99 50
Raw bouldabass * 117 60
Raw salve eel * 135 70
Raw blue crab * 153 80
Raw cave moray * 171 90


*:llä merkityt kalat ovat kalastettavissa vain P2P-pelaajille.

Prifddinas Waterfall Fishing


Prifddinaksen Waterfall Fishing on Gielinorin rennoin - mikäli kalastusta voi raskaaksi kutsua - kehitystapa, jolla on myös yksi korkeimmista xp/h rateista. Tällä kehitysmenetelmällä on myös kuitenkin erittäin korkeat vaatimukset, kuten muillakin Prifddinaksen kehitysmenetelmillä.

Vaatimukset:

Vesiputous sijaitsee Meilyr ja Crwys klaanien välissä, Koillis-Prifddinaksessa (NE). Päästäksesi putouksen päälle, sinun on hypättävä rotkon yli ja kiivetä seinämiä pitkin ylös asti.

Kuva

Kiivetessäsi putousta ylös, on suositeltavaa rakentaa Hidey Hole matkan varrelle, jotta ei aina tarvitse kantaa grapplea mukanasi. Tätä varten tarvitset 75 Construction, 4 mahogany plank, rune crossbow ja mith grapplen.

Kuva

Vesiputouksen juurella on pieni mökki, josta voit ostaa erilaisia palkintoja, kuten crystal rodin ja master fisher tittelin. Voit ostaa kaupassa vain crystal urchin pointeilla, joita saa yhden small urchinista, kaksi mediumista ja kolme largesta.

Kuva

Kuva Nimi Hinta Muuta
Kuva Hermit crab boot 15 000
Voit antaa tämän hermit crabille kodiksi.
Kuva Hermit crab chest 3 000
Voit antaa tämän hermit crabille kodiksi.
Kuva Hermit crab coral 1500
Voit antaa tämän hermit crabille kodiksi.
Kuva Hermit crab nautilus 750
Voit antaa tämän hermit crabille kodiksi.
Kuva Hermit crab shell 750
Voit antaa tämän hermit crabille kodiksi.
Kuva Fishing lamp 300
Saat tästä 3000 Fishing expaa tasosta riippumatta.
Kuva Crystal rod unlock 3 000
Opit tekemään crystal rodeja tai voit maksaa Elunedille 102k - 510k gp yhdestä. Crystal rod antaa +5% onnistumismahdollisuutta kalastaessa. Siinä on 1 000 latausta ja ne kuluvat 1:1 Prifddinaksessa ja 2:1 muualla.
-
Master Fisher title 1 500
-


Murskaamalla urchineita saat harmony dustia, mitä ei tule sekoittaa harmonic dustiin jota saa Prifddinaksen harpuista. Harmony dustilla voit muuttaa normaalin juju fishing potionin perfect juju fishing potioniksi, joka antaa +5% onnistumismahdollisuutta näin lisäten xp/h noin 5%:lla.

Kuva Nimi Montako/1 dust
Kuva Small crystal urchin 10
Kuva Medium crystal urchin 7
Kuva Large crystal urchin 5


Lava flow minen tapaan Waterfall fishingillä on random eventtejä: Leaping crystal urchin, Giant crystal urchin ja Geyser. Leaping crystal urchin pomppii laitureiden välissä ja sen nappaamalla saat joko 900 Fishing xp, 20 medium crystal urchinia tai 10 large crystal urchinia. Ole kuitenkin nopea, sillä muut voivat napata sen myös! Giant crystal urchin ilmestyy aina kahden laiturin väliin, josta se tulee napata. Nappaamiseen tarvitaan kuitenkin useampi pelaaja. Palkinnoksi onnistuneesta kiinniotosta saat 30 small, 20 medium tai 10 large crystal urchinia. Geyserin tunnistaa vedestä pomppivina sinisinä piikkipalloina, jotka putoavat hetken päästä maahan. Poimi urchinit nopeasti, sillä toisetkin pelaajat näkevät ne!

KuvaJos olet onnekas, saatat löytää orvon ravun. Tämän löytäminen on kuitenkin erittäin harvinaista (n. 1/15 000).

Skillcape of Fishing*

Kuva

Master Fisher Fishing guildin portilla myy kaikille 99 fishingin omaaville pelaajille skillcape of fishingin 99k hintaan.
Kehityspaikat:

Suosittuja expauspaikkoja

F2P:
Karamja Villagen laituri
Edgevillen vierestä kulkeva Lum-joki.
Barbarian Village

P2P:
Shilo Village
Catherby
Fishing Guild
Piscatoris Fishing Colony
Living rock cavern
Priffdinas waterfall

Power Fishing

Ostat feathereita ja menet Shilo Villageen kalastamaan troutteja ja salmonia. Lvl 20-99 nopeinta expaa. Lobsterit tulevat hitaasti alle 76 fishingillä. Salmonia ja Trouttia nopeasti (Itse vedin 73-76 siellä). Pankki lähellä ja ei paljoa porukkaa.

Kuva KuvaExperience taulukot:

Kalastettavissa olevat kalat

Selitykset:

A: Catherby, Karamjan laituri tai Draynor Village.
B: Luoteeseen Shilo Villagesta.
C: Catherby tai Fishing Guild.
D: Ardougnen joki, Lumbridgen joki, Barbaari kylä tai Shilo Village.
E: Mort Myre suo(vain slimy eel) tai Lumbridgen suo ja luola.
F: Taverly Dungeon ja Lava Maze.
G: Karamjalla, kaivo pohjoiseen rikkoutuneesta liitimestä.
H: Trawler minigame Port Khazardissa.
I: Piscatorin kalastus siirtokunta
J: Living Rock Caverns
K: Prifddinas Waterfall
L: The Arc.

Kala Kuva Parannus Vaadittu lvl Experience Väline Välineen kuva Paikka P2P
Crayfish Kuva 20 1 10 Crayfish Cage Kuva D Ei
Shrimp Kuva 30 1 10 Small fishing net Kuva A Ei
Karambwanji ³ Kuva 30 5 10 Small fishing net Kuva B Kyllä
Sardine Kuva 40 5 20 Fishing rod Kuva A Ei
Herring Kuva 50 10 30 Fishing rod Kuva A Ei
Anchovy Kuva 30 15 40 Small fishing net Kuva A Ei
Mackerel Kuva 60 16 20 Big fishing net Kuva C Kyllä
Trout Kuva 70 20 50 Fly fishing rod Kuva D Ei
Cod Kuva 70 23 45 Big fishing net Kuva C Kyllä
Pike Kuva 80 25 60 Fishing rod Kuva D Ei
Slimy Eel Kuva 60-100 28 65 Fishing rod Kuva E Kyllä
Salmon Kuva 90 30 70 Fly fishing rod Kuva D Ei
Frog Spawn Kuva 30-60 33 75 Small fishing net Kuva E Kyllä
Tuna Kuva 100 35 80 Harpoon Kuva A Ei
Cave Eel Kuva 100-120 38 80 Fishing rod Kuva E Kyllä
Rainbow Fish Kuva 110 38 80 Fly fishing rod Kuva D Kyllä
Lobster Kuva 120 40 90 Lobster pot Kuva A Ei
Bass Kuva 130 43 100 Big fishing net Kuva C Kyllä
Swordfish Kuva 140 50 100 Harpoon Kuva A Ei
Lava Eel ¹ Kuva 140 53 60 Oiled fishing rod Kuva F Kyllä
Monkfish ² Kuva 180 62 120 Small fishing net Kuva I Kyllä
Karambwan ³ Kuva 180 65 105 Karambwan vessel Kuva G Kyllä
Shark Kuva 200 76 110 Harpoon Kuva C Kyllä
Sea Turtle Kuva 200 79 230 N/A N/A H Kyllä
Manta Ray Kuva 220 81 250 N/A N/A H Kyllä
Cavefish Kuva 200 85 300 Fishing rod Kuva J Kyllä
Rocktail Kuva 230 90 380 Fishing rod Kuva J Kyllä
Tarpon Kuva - 90 60 Fishing rod Kuva L Kyllä
Seerfish Kuva - 92 60 Fishing rod/ big fishing net Kuva/ Kuva L Kyllä
Small crystal urchin Kuva - 93 310 Fishing rod Kuva K Kyllä
Sillago Kuva - 94 270 Fishing rod Kuva L Kyllä
Medium crystal urchin Kuva - 95 330 Fishing rod Kuva K Kyllä
Wobbegong Kuva - 96 612,5 Fishing rod Kuva L Kyllä
Large crystal urchin Kuva - 97 350 Fishing rod Kuva K Kyllä


Fist of Guthix saatavat hanskat (swordfish gloves & shark gloves) antavat 100 lisäexpointia jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Hanskat tuhoutuvat tuhannen kalan jälkeen.


Questeista saatava experience

Questin nimi Saatava exp
Fishing Contest 2,437
Fremennik Trials 2,812
Heroes' Quest 2,725
Land of the Goblins 3,000
Rum Deal 7,000
Saving Pirate Pete 1,000
Sea Slug 7,175
Swan Song 10,000
Tai Bwo Wannai Trio 5,000

Questin nimi Saatava exp (valinnainen)
Darkness of Hallowvale 2,000-6,000
Deadliest Catch 70,000
A Fairy Tale part II - Cure a Queen 2,500 (lvl 30+)
The Great Brain Robbery 5,000 (lvl 30+)
King's Ransom 5,000 (lvl 50+)
Legacy of Seergaze 7,500 (kolme 2,500 lamppua)
Legends' Quest 7,650 - 30,600
Meeting History 2,500 (lvl 25+)
One Small Favour 10,000-20,000 (lvl 30+)
Recipe for Disaster 20,000 (lvl 50+)
A Tail Of Two Cats 2,500 - 5,000 (lvl 30+)
The Temple at Senntisten 23,000 (lvl 50+)
Troll Stronghold 10,000 - 20,000 (lvl 30+)
While Guthix Sleeps 100,000 - 400,000 (lvl 65+)


Tehnyt: Duidulih, Vulle, Silu, Napero, Yubel & Tonzaw. Päivittänyt Sir Slayer55 & Gorgo, muutamista kuvista kiitokset Dulerorille
Ilmoita virheestä

Muokattu viimeksi: 19:14 03.08.2016