Skilliopas
Ranged

Johdanto:

Mitä on Ranged

Ranged, eli jousiammunta on taistelutaito Magic ja Melee -skillien rinnalla. Ranged on kannattavinta Member -servereiden Wildernessissä, koska Freessä tarvikkeet ovat verrattaen suhteellisen köykäiset. "Pk Trianglessa" Ranged voittaa Magicin, mutta Melee peittoaa Rangedin (yleisesti, mutta ei suinkaan ole mahdotonta voittaa Rangea käyttäen, erityisesti Membereillä joiden Ranged varusteet ovat suhteessa parempia Melee-armoreihin, kuin Free -servereillä).

Arrowit eivät osukkaan kovin hyvin Meleisiin, mutta Mageja vastaan Ranged on kannattavinta johtuen mm. Dragon hidejen (kts. Crafting opas) hyvästä Magic defence -bonuksesta, ja magejen käyttämien robejen (kaapujen) huonosta Ranged-defensestä.

Nuolien ja jousien tekemisestä lisää Fletching -oppaassa.

SisällysluetteloKuva

Skillin opas:
Ranged on kovin suorasukaista toimintaa, sekä hyvin halpaa mikäli kerää arrowit. Rangedin kehittämiseen suosittelen Dartteja, Knifejä tai Dorgeshuun c'bowia (Power Ranging). Mutta Short- ja Longbowillakin treenaus onnistuu ihan hyvin. Näistä lisää taulukoissa.

Erikoisemmat Ranged -tyylitDwarf multicannon* KuvaKuvaKuvaKuva

Membereillä on myös mahdollisuus tehdä Ranged Xptä Cannonilla. Cannon pysyy paikallaan, mutta pyörii kehänsä ympäri taukoamatta, kunhan syötät sille jatkuvasti kanuunankuulia. Cannon pystyy iskemään moneen kerralla, ja parhaimmillaan se voi hitata jopa 30:tä. Cannon on kuitenkin melko kallis, ja kanuunankuulia ei voi kerätä. itse Cannon maksaa kadulla n. 500k-600kk ja kanuunankuulat n. 150-200ea. Kanuunankuulia mahtuu kanuunaan vain 30 kerrallaan, mutta niitä voi syöttää lisää jos edelliset panokset loppuvat, vaikka kesken edellisen sarjan jolloin siihen menee automaattisesti tarvittava määrä jota tarvitsee 30:n. Cannonia pystyy käyttämään vasta suoritettuaan Dwarf Cannon -questin. Cannonia kannattaa käyttää samalla, kun treenaat Slayeriä jolloin tulee todella nopeasti taskit tehtyä ja saat samalla Ranged Xpaa. Cannonia kannattaa käyttää myös joskus, kun treenaat meleetä esim. Dagannotheilla tai Banditeilla.

Hyviä kehityspaikkoja

Kuva


Dorgeshuun c'bow* KuvaKuva

Tämän hetken halvin ja paras Power Ranging-jousi. Kyseisen bowin saa ostettua The Lost Tribe -questin jälkeen Dorgeshuun-kaivoksilta, eikä se maksa paljoakaan. Bone bolttia saa ostettua samasta paikasta, 4 gp ea. Kyseisiä välineitä myydään myös foorumeilla, bolteista riistetään 5 ea ja boweista 5k-10k. Bowia kannattaa käyttää Ogre häkillä (Ranged 50-70), ja Greater häkillä (ranged 70+). Boltteja voi ostaa 50k kerrallaan Jagexin uuden updaten myötä. Se on myös Runescapen yleisin Power Ranging -ase.


Red chinchompas* Kuva

Red chinchompat ovat eräänlaisia Hunterin avulla saalistettavia eläimiä, jotka ovat tällä hetkellä RuneScapen nopein Rangen kehitystapa. Niitä käyttäessä kannattaa mennä multi-alueella, jossa tekevät damagea usealle monsterille. Single alueella näitä ei kannata tuhlata. Tämä on myös tehokas ase multi wildernessissäkin, räjähtäessään tekee taas damagea usealle. Single vs. Single huono. Hyvä kehityspaikka on Ape Atolin tunnelissa.Knives, Throwing axes, Javelins ja Darts* KuvaKuvaKuvaKuva

Kaikki näistä ovat heitettäviä Ranged-esineitä. Dartit ovat nopeita, ja suosittelen niitä lämpimästi jos varaa on. Myös Knifet ovat erinomainen ranged expomis tapa. Javelinsit ja Throwing axet eivät ole mieleeni - eikä monen muunkaan - koska ne ovat niin hitaita. Dartseja ja Knifejä voi myös myrkyttää, eli laittaa Weapon poisonia näihin. Se voi tuntua kalliilta weapon poisoninn haaskaukselta, mutta voi osoittautua jälkeenpäin hyväksi tempuksi.

Hyvä puoli näissä kaikissa on, että voi käyttää kilpeä samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa esim. Dragoneiden lahtaamisen ilman suojapaikkoja, mutta en itse ole tätä kokeillut niin en voi luvata että tästä syntyy hyvää jälkeä.

Muuta hyödyllistäArrowien kerääminen ja Ava's Attractor-/Accumulator KuvaKuva

Arrowien keräys on hyödyllistä, riippuen siitä mitä nuolia käyttää. Esim. Bone boltit tai bronze arrowit eivät välttämättä ole sen vaivan arvoisia mutta toki voit nämäkin kerätä. Eri juttu ovat arvokkaammat kuten Adamant tai Rune.

Sinulla pitää olla tehtynä Animal Magnetism, jotta voit käyttää Attractoria tai Accumulatoria. Attractor ja Accumulator keräävät ampumiasi/heittämiäsi metalliesineitä, pääasiassa nuolia, heittopuukkoja ym. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on. Nämä säästävät sinulta aikaa, ettei sinun tarvitse kokoajan kerätä ammuksiasi. Attractoria pystyy käyttämään +30 Rangedin omaavat ja Accumulatoria +50 levelissä. Attractor tekee aina välillä iron arroweita ja kerää ne yleensä automaattisesti maasta sitä mukaa, kun ammut niitä. Accumulator taas tekee steel arroweita ja kerää muitakin esineitä tehokkaammin. Jos sinulla on Attractor, mutta Rangedisi on +50, mene juttelemaan Avalle. Hän kertoo, mitä tarvitsee tehdäkseen Accumulatorin. Huom! Jos olet safespotissa, nämä eivät välttämättä kerää ammuksiasi.

Special attack*

Kuten monissa melee-aseissakin, on jousissakin omat spesiaalinsa. Esimerkkinä Magic Shortbowin Special Attack, joka iskee kaksi kertaa (vähän samantapaisesti kuin Dragon Dagger), ja on siksi hyvä esimerkiksi Pk:lla. Kullakin sarjansa parhaalla ase-tyypillä on tällainen, ja tuon Magic Shortbowin jälkeen on vielä monia erilaisia.


C'bow bolt pouches* Kuva

Nämä ovat hyödyllisiä, koska monet käyttävät paljon erilaisia boltteja, säästät samalla myös inventorystäsi tilaa. Jokaiseen poucheen mahtuu yhtä monta bolttia ja yhteen mahtuu neljää erilaista bolttia, 255 kappaletta. Jos haluat bolttisi poucheen klikkaa sitä (oikeanpuoleisella), valitse toiminto "use" ja klikkaa pouchea. Jos taas haluat nähdä mitä pouchessa on klikkaa sitä (vasemmanpuoleisella), jolloin aukeaa valikko. Tätä kautta voit myös ottaa bolttisi pois pouchesta. Jos pudotat pouchen maahan, se tuhoutuu ja kaikki boltit, jotka olivat siellä jäävät maahan. Poucheja voit ostaa Keldagrimista, C'bowien myyjältä.


Grapples* Kuva

Tämä on vähän kuin Rangedin, Agilityn ja Strenghtin yhteistyötä. Näitä "koukkuja" voit käyttää oikoteissä, joten ne nopeuttavat tahtiasi jonkin verran. Suosittelen pitämään vähintään kahta aina mukana, kun käytät näitä, koska pahimmassa tapauksessa se hajoaa, etkä pääse samaa tietä takaisin. Huom! Tarvitset C'bowin käyttääksesi grappleja. Et voi myöskään laittaa näitä poucheen. Grapplen tekoon tarvitset: mithril boltin, mithril grapple tipin ja köyden. Lisätietoa saat - ja -oppaista.


Skillcape of Ranged*

Armour Salesman Ranging Guildissa myy kaikille 99 Rangedin omaaville pelaajille Skillcape of Rangedin 99k hintaan.
Kehityspaikat:

Miten kehitänEsittelen tässä melkein kaikki tärkeimmät paikat. Jotain tärkeitä paikkoja saattoi jäädä väliin, mutta näillä pärjää ottaa vaikka 99:n asti. Enjoy!

Free, F2P

 1. Level 1-20
 2. Level 10-30
 3. Level 1-40
 4. Level 10-40
 5. Level 20-50
 6. Level 30-55
 7. Level 55-99
 8. Level 60-99


Level 1-20 Lumbridgen kanat. Hyvä ja varma kehityspaikka, ruokaakaan et tarvitse koska kanat eivät ikinä osu sinuun. Ainut huono puoli tässä kehityspaikassa on se, että et ole yksin. Jos alkupääomaa tarvitsee niin sulat reppuun, ja jos ruokaa tarvitsee niin paistelemaan vain chicken wings.


Level 10-30 Rimmingtonissa sijaitsevan Crafting Guildin laitumella (eivät killassa joten et tarvitse vaadittavaa tasoa mm.) sijaitsevat lehmät. Ruokaa et tarvitse, aita on turvasi. Vieressä myös Hobogoblinit joilla voi halutessaan treenata korkeampaa Rangedia.


Level 1-40 Munkeilla Edgevillestä Länteen sijaitsevassa Monasteryssa, Prayer Guildissa. Ruokaa et taaskaan tarvitse koska munkin voivat healata sinut tarvittaessa, sen kun menet kysymään.


Level 10-40 Stonghold of Securityn Minotaurit. Nopeaa ja turvallista, aita taas asialla. Tällä metodilla voi jatkaa korkeampaankin Rangeen (50), sekä mahdollisesti pienempää Rangea Goblineilla alussa päin.


Level 20-50 Dwarfen Minen alussa (Faladorista alkaen) sijaitsevat Skorppioonit kivien takaa ovat todella nopeaa expaa! Ei muita haittoja kuin typerät arroweiden kerääjät.


Level 30-55 Varrockin viemäristön alkupään Zombiet ja Skeletonit ovat hyvää expaa. Voit halutessasi myös loihtia siellä jos Magicia aiot kehittää. Arroweita et voi taaskaan kerätä ellet sitten käytä siihen sovellettua taikaa.


Level 55-99 Crandorin uumenissa sijaitsevilla Lesser Demoneilla on hyvä ottua loppu Ranged. Käytä safe spotteja, saat ne selville seuraamalla muita pelaajia. Varjopuoli asiassa on se, että on useasti täynnä. Tyhjä server ja loppu Rangedin voit ottaa täällä.


Level 60-99
Stonghold of Securityn Ankout ovat hyvä vaihtoehto jos käyttää safe spotteja. Sijaitsevat viimeisessä kerroksessa ja ovat kovatasoisia joten ruoka ei olisi pahitteeksi.


Member, P2P

 1. Level 1-55
 2. Level 60-99
 3. Level 65-99
 4. Level 85-99


1-55 Voit ottaa vapaavalintaisesti edellämainituilla metodeilla. Jos et, Ardougnen eläintarhan skorppioonit ja muut eläimet ovat hyvä vaihtoehto.


Lvl 60-99 King Lathaksen harjoittelukenttä (vaatii tehdyn Biohazard -questin) sijaitsee Ardoughnesta pohjoiseen. Käytä Dorgeshuun c'bowia ja bone boltteja (4gp ea), sillä hintansa vuoksi niitä ei täydy kerätä. Paikka on siis varma, Ogret eivät osu sinuun.


Lvl 65-99 Waterfall -questista tutuksi tulleet Fire Giantit (vaatii Glaria's amuletin päällä putouksesta sisään mennessä) Baxtorian Fallseilla ovat hyvä vaihtoehto monestakin syystä: dropit ja safe spotit. Aluksi saattaa tuottaa hankaluuksia tappaa jättejä niiden agressiivisuuden takia, mutta jos ammut niitä tulo-ovestasi ne eivät osu sinuun. Kun agressiot ovat menneet ohi, ammu esim. pöydän takaa.


Lvl 85-99 Aika siirtyä korkeammalle tasolle. Black Demonit sijaitsevat Edgevillen Dungeonissa, joka on erämaa-aluetta (joten ole tarkkana ja mitä otat mukaasi), mutta täynnä monia hyviä safe spotteja josta voit ampua demoneja ilman vaaraa. 172 -levelisillä demoneilla on tietysti paljon hp:ta, joten taistelun aikana arroweita tippuu maahan aika paljon. Ring of lifet sun muut vastaavat ovat hyvä turva.Power Ranging


Power Rangettamiseksi kutsutaan treenaustapaa jolloin arroweita ei kerätä ollenkaan, vaan jätetään maahan lojumaan. Yleensä Power Rangettamiseen käytetään jotain paikkaa missä vastustaja ei pääse ampumaan sinua, vaan sinä vain sitä. Power ranging on nopeinta Ranged Xp, varsinkin jos otat Cannonin mukaan. Tietenkin Power Rangettamista voi käyttää hyödykseen myös Banditeilla, jotka hyökkäävät sinuun ja annat itsesi vain ampua nuolia.

Paikkoja power rangettamiseen:

 • Lesser häkki Wizard's Towerissa lähellä (F2P)

 • Flesh Crawlers SOS:issa (F2P)

 • Giant Spiders SOS:issa (F2P)

 • King Lathaksen areena (Ogre häkki) (P2P)

 • Desert Banditit Pollnivneachissa (P2P)

 • Greater häkki (P2P)
Experience taulukot:

Aseet ja varusteetJouset - Bows

KuvaNimiVaadittu tasoNuolityyppiRanged bonus
Kuva
Normal bow
1
Bronze - iron
+8
Kuva
Oak bow
5
Bronze - steel
+14
Kuva
Willow bow
20
Bronze - mithril
+20
Kuva
Willow composite bow
20
Bronze - mithril
+22
Kuva
Maple bow
30
Bronze - adamant
+29
Kuva
Ogre bow *
30
Brutal, ogre, bronze - rune
+38
Kuva
Composite ogre bow *
30
Brutal, ogre, bronze - rune
+38
Kuva
Yew bow *
40
Bronze - rune
+47
Kuva
Yew composite bow *
40
Bronze - rune
+40
Kuva
Magic bow *
50
Bronze - rune
+69
Kuva
Magic composite bow *
50
Bronze - rune
+50
Kuva
Seercul *
50
Bronze - rune
+69
Kuva
Dark bow *
60
Bronze - dragon
+95
Kuva
Crystal bow *
70 ja 50
Ei tarvitse
+68


Nuolet - Arrows

KuvaNimiVaadittu bow
Kuva
Bronze arrow
Kaikki
Kuva
Iron arrow
Kaikki
Kuva
Steel arrow
Oakista ylöspäin
Kuva
Mithril arrow
Willowista ylöspäin
Kuva
Adamant arrow
Maplesta ylöspäin
Kuva
Rune arrow *
Yewistä ylöspäin
Kuva
Dragon arrow *
Dark bow
Kuva
Ogre arrow *
Ogre bow
Kuva
Bronze brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Iron brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Steel brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Black brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Mihtril brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Adamant brutal arrow *
Ogre bow
Kuva
Rune brutal arrow *
Ogre bow


Varsijouset - Crossbows

KuvaNimiVaadittu tasoBoltitRanged Bonus
Kuva
Crossbow
1
Bronze
+6
Kuva
Phoenix crossbow
1
Bronze
+6
Kuva
Bronze crossbow *
1
Bronze
+11
Kuva
Blurite crossbow *
16
Bronze - blurite
+17
Kuva
Iron crossbow *
26
Bronze - iron
+23
Kuva
Dorgeshuun crossbow *
28
Bone, bronze - iron
+42
Kuva
Steel crossbow *
31
Bronze - steel
+28
Kuva
Mithril crossbow *
36
Bronze - mithril
+32
Kuva
Adamantite crossbow *
46
Bronze - adamantite
+41
Kuva
Hunters' crossbow *
50
Kebbit bolts
+55
Kuva
Runite crossbow *
61
Bronze - rune
+90
Kuva
Karil's crossbow *
70
Bolt racks
+84


Pultit - Bolts

KuvaNimiErikoiskärjet (tips)
Kuva
Bronze bolt
Barbed, opal
Kuva
Blurite bolt *
Jade
Kuva
Iron bolt *
Pearl
Kuva
Silver bolt *
N/A
Kuva
Steel bolt *
Red topaz
Kuva
Mithril bolt *
Sapphire, emerald, mithril grapple
Kuva
Adamantite bolt *
Ruby, diamond
Kuva
Runite bolt *
Dragonstone, onyx
Kuva
Bone bolt *
N/A
Kuva
Kebbit bolt *
Kebbit spike
Kuva
Long kebbit bolt *
Long kebbit spike
Kuva
Bolt rack *
N/A


Tikat - Darts *

KuvaNimiVaadittu tasoRanged bonus
Kuva
Bronze dart
1
+3
Kuva
Iron dart
1
+4
Kuva
Steel dart
5
+5
Kuva
Black dart
10
+7
Kuva
Mithril dart
20
+8
Kuva
Adamant dart
30
+11
Kuva
Rune dart
40
+15
Kuva
Dragon dart
60
+18


Heittoveitset - Knives *

KuvaNimiVaadittu tasoRanged bonus
Kuva
Bronze knife
1
+4
Kuva
Iron knife
1
+5
Kuva
Steel knife
5
+8
Kuva
Black knife
10
+10
Kuva
Mithril knife
20
+11
Kuva
Adamant knife
30
+15
Kuva
Rune knife
40
+25


Heittokeihäät - Javelins *

KuvaNimiVaadittu tasoRanged bonus
Kuva
Bronze javelin
1
+5
Kuva
Iron javelin
1
+8
Kuva
Steel javelin
5
+12
Kuva
Mithril javelin
20
+17
Kuva
Adamant javelin
30
+24
Kuva
Rune javelin
40
+38


Heittokirveet - Throwing Axes *

KuvaNimiVaadittu tasoRanged bonus
Kuva
Bronze thrownaxe
1
+4
Kuva
Iron thrownaxe
1
+5
Kuva
Steel thrownaxe
5
+8
Kuva
Mithril thrownaxe
20
+12
Kuva
Adamant thrownaxe
30
+17
Kuva
Rune thrownaxe
40
+26


Chinchompat - Chinchompas *

KuvaNimiVaadittu tasoRanged bonus
Kuva
Chinchompa
45
+45
Kuva
Red Chinchompa
55
+70


Liskot ja salamanterit - Lizards and Salamanders *

KuvaNimiVaaditut tasotRanged bonus
Kuva
Swamp lizard
30 Magic, Ranged & Attack
+20
Kuva
Orange salamander
50 Magic, Ranged & Attack
+29
Kuva
Red Salamander
60 Magic, Ranged & Attack
+47
Kuva
Black salamander
70 Magic, Ranged & Attack
+69


ArmoritNahka-armorit

KuvaNimiVaadittavat tasotAttack bonusDefence bonusMuu bonus
Kuva
Cowl
1 Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: +0, Ra: +1
St: +2, Sl: +3, Cr: +4, Ma: +2, Ra: +3, Su: +0
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Leather body
1 Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -2, Ra: +2
St: +8, Sl: +9, Cr: +10, Ma: +4, Ra: +9, Su: +5
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Leather chaps
1 Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: +0, Ra: +4
St: +2, Sl: +2, Cr: +1, Ma: +0, Ra: +0, Su: +0
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Leather vambraces
1 Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: +0, Ra: +4
St: +2, Sl: +2, Cr: +1, Ma: +0, Ra: +0, Su: +1
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Hardleather body
10 Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -4, Ra: +8
St: +12, Sl: +15, Cr: +18, Ma: +6, Ra: +15, Su: +10
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Coif
20 Ranged
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -1, Ra: +2
St: +4, Sl: +6, Cr: +8, Ma: +4, Ra: +4, Su: +5
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Studded body
20 Ranged & Defence
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -4, Ra: +8
St: +18, Sl: +25, Cr: +22, Ma: +8, Ra: +25, Su: +20
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Studded chaps
20 Ranged
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -5, Ra: +6
St: +15, Sl: +16, Cr: +17, Ma: +6, Ra: +16, Su: +5
Str: +0, Pra: +0


Dorgeshuun armorit *


KuvaNimiVaadittavat tasotAttack bonusDefence bonusMuu bonus
Kuva
Frog-leather body
25 Defence & Ranged
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -5, Ra: +10
St: +23, Sl: +26, Cr: +30, Ma: +15, Ra: +10, Su: +20
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Frog-leather chaps
25 Defence & Ranged
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -5, Ra: +2
St: +7, Sl: +7, Cr: +9, Ma: +4, Ra: +9, Su: +5
Str: +0, Pra: +0
Kuva
Frog-leather boots
25 Defence & Ranged
St: +0, Sl: +0, Cr: +0, Ma: -8, Ra: +2
St: +1, Sl: +1, Cr: +1, Ma: +0, Ra: +1, Su: +0
Str: +0, Pra: +0


Käärmeennahka armorit*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
KuvaSnakeskin bandana30 Ranged & Defence414
KuvaSnakeskin body30 Ranged & Defence12135
KuvaSnakeskin chaps30 Ranged & Defence640
KuvaSnakeskin vambracet30 Ranged & Defence67
KuvaSnakeskin boots30 Ranged & Defence35


Dagannoth armour*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
KuvaSpined helm40 Ranged & Defence612
KuvaSpined body40 Ranged & Defence15148
KuvaSpined chaps40 Ranged & Defence892
KuvaSpined glovesEi ole03
KuvaSpined bootsEi ole02


Lohikäärmeennahka armorit


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
KuvaGreen dragonhide body40 Ranged & Defence15177
KuvaGreen dragonhide chaps40 Ranged892
KuvaGreen dragonhide vambracet40 Ranged811
KuvaBlue dragonhide body*50 Ranged, 40 Defence20207
KuvaBlue dragonhide chaps*50 Ranged11111
KuvaBlue dragonhide vambracet*50 Ranged916
KuvaRed dragonhide body*60 Ranged, 40 Defence25249
KuvaRed dragonhide chaps*60 Ranged14128
KuvaRed dragonhide vambracet*60 Ranged1021
KuvaBlack dragonhide body*70 Ranged, 40 Defence30267
KuvaBlack dragonhide chaps*70 Ranged17148
KuvaBlack dragonhide vambracet*70 Ranged1126
KuvaBlessed dragonhide coif70 Ranged, 40 Defence733


Karil's armorit*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
KuvaKaril's coif70 Ranged & Defence343
KuvaKaril's leathertop70 Ranged & Defence30261
KuvaKaril's leatherskirt70 Ranged & Defence17142


Third Age armorit*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
Kuva3rd age ranged helm65 ranged, 45 defence934
Kuva3rd age ranged body65 ranged, 45 defence30217
Kuva3rd age ranged chaps65 ranged, 45 defence17150
Kuva3rd age ranged vambraces65 ranged, 45 defence1127


Armadyl armorit*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonus
KuvaArmadyl helmet70 ranged & defence1042
KuvaArmadyl chestplate70 ranged & defence33292
KuvaArmadyl legs70 ranged & defence20165


Muut Ranged -armorit*


KuvaNimiVaadittavat tasotAtt bonusDef bonusMistä saa?
KuvaArcher helm45 Defence636The Fremennik Trials -questin jälkeen
KuvaArcher ringEi ole44Mahdollinen Dagannoth Supremeilta
KuvaRobin Hood -hattu40 ranged826Mahdollinen 3 lvl clue
KuvaRanger Boots40 ranged811Mahdollinen 2 lvl clue
KuvaRanger hat45 Defence641Barbarian Assault
KuvaPenance skirt60 Ranged & 40 Defence15120Barbarian AssaultSirenic armour*

Kuva Nimi Vaadittavat tasot Damage Armour Life Bonus Prayer Bonus
Kuva Sirenic mask 90 KuvaKuva 17 435 960 2
Kuva Sirenic chaps 90 KuvaKuva 21 479 1440 2
Kuva Sirenic hauberk 90 KuvaKuva 30 500 1920 3


* = membereille.

Questeista saatava experienceQuestin nimiSaatava exp
Big Chompy Bird Hunting735
Saving Skrach Uglogwee1500
Death to the Dorgeshuun2000
Zogre Flesh Eaters2000
Darkness of Hallowvale2000-6000(valinnan mukaan)
Heroes Quest2075
A Fairy Tale part II - Cure a Queen2500(xp lamppu)
Horror from the Deep4662,5
Contact7000-14 000(valinnan mukaan)
Shadow Of The Storm10 000
One Small Favour10 000-20 000(xp lamppu)
Temple of Ikov10 500
Recipe for Disaster20 000(xp lamppu)
The Great Brain Robbery5000 (taikalamppu)
King's Ransom5000 (taikalamppu, pitää olla yli 50lvl)


Tehnyt: Desdres, Vekkuli, Vulle, Finwest, Ozcu, Duokki, Tuoppi, Unhola, Legenz2, Acer, Yubel, Napero, Tonzaw & Ishiku'
Kuva

Muokattu viimeksi: 15:27 22.10.2013