Muu ohje
Stronghold of SecuritySisällysluettelo:

Kun barbaarit siirsivät kaivuitaan keskelle kyläänsä, he löysivät suunnattoman luolaston. Strongholdiin voit astua sinäkin. Sen lisäksi että se vaatii soturilta voimia, se vaatii myös tietämystä - hahmojen turvallisuuteen liittyen. Nimensä mukaisesti Turvallisuuden linnoitus tietämyksen kaipaamisen lisäksi myös opettaa, sillä väärät vastaukset eivät tässä auta.. Jos haluat tutustua paremmin hahmosi turvallisuuteen, kannattaa lukea Runepolin Anti-Scam-opas. Se käsittelee kaikki aihealueet mitä SoS pitää sisällään. Olit sitten F2P- tai P2P-pelaaja, kannattaa käydä seikkailemassa tässä paikassa, nimittäin luvassa on myös palkintoja..

KuvaSijainti:
Stronghold of Security sijaitsee Barbarian Villagen keskustassa. Se sijaitsee kaikkien neljän tunnetun kaupunkin kohtaamispisteessä: Edgevillestä etelään (S), Varrockista länteen (W), Draynor Villagesta pohjoiseen (N) ja Faladorista itään (E). Laskeudu alas Mining spotin keskellä olevasta aukosta.


Suositukset:
Ruokaa varauksella että jopa lvl 86 örmelöt voivat tehdä vahinkoa.
Stronghold of Securityn idea

Pelaajien on tarkoitus pyrkiä jokaisessa kerroksessa palkinnoille tappaen samalla myös monstereita. Eli SoS tarjoaa myös hyvää harjoitusta, sillä lähes kaikki tasot ovat myös jossain määrin soveltuvia harjoitukseen.

Stronghold of Securityn kerrokset

SoS:issahan on neljä kerrosta, ja niistä kaikista on tehty oma osionsa. Niitähän ovat Vault of War, Catacomb of Famine, Pit of Pestilence ja Sepulchre of Death. Jokaisen kerroksen osiossa on kerroksesta hieman sekä infoa monstereista että muista tärkeäksi koetuista asioista.

Vault of War

Kartta:
Kuva
Kun olet astunut alas linnoitukseen, edessäsi aukenee suuri labyrinttiä muistuttava käytävistö. Olet ensimmäisessä neljästä kerroksesta. Vieressäsi on portaali, jota tosin et pysty käyttämään ennen kuin olet selviytynyt ilman sen apua palkinnon luokse. Edessäsi on ovi, jonka jälkeen taas toinen. Tätä ideaa myöten etenet kohti aarrearkkua ja seuraavan kerroksen sisäänkäyntiä.

Kuva

Gift of Peace

Kun olet päässyt keskustaan, näet tikkaat alas, ulospääsyn (köyden tapainen) ja arkun - The Gift of Peacen. Yritä avata arkku. Et pysty siihen, joten sinun täytyy asettaa hahmosi recovery questionit uudestaan. Nyt pystyt avaamaan arkun. Saat palkinnoksi 2,000gp:tä ja 'Flap'-emoten. Jos olet mielestäsi valmis, mene tikapuut alas seuraavaan kerrokseen.


Olentoja syvyyksissä

Kuva Nimi Informaatiota
Kuva Goblin Level 5/13/16/25

Low-level-kehitys, erityisesti Ranged koska näitä voi ampua myös safe spoteista. Eivät droppaa juuri kuin satunnaisesti bronze-kamaa.
Kuva Wolf Level 11

Sudet eivät juuri muuta dropi kuin luitaan joita Memberit voivat käyttää Summoningin kehityksessä.
Kuva Minotaur Level 12/27

Low-level-lehitys, erityisesti Ranged koska näitäkin voi ampua myös safe spoteista. Eivät droppaa juuri nämäkään kuin ehkä parhaimillaan Pure essenceitä, Iron arroweita ja Right skull halfeja josta lisää myöhempänä.


Catacomb of Famine

Kartta:
Kuva
Jos kuljit alaspäin olet paikassa jossa näet hiekkaa jalkojesi alla. Lähde kulkemaan suuntaan mihin haluat, näet edessäsi portaalin taas mutta sitäkin pystyy käyttämään vasta kun olet päässyt tason loppuun. Pyri selviytymään läpi Zombieiden, Flesh crawlereiden ja Giant rattien, ja mikäli onnistut, pääset palkintoarkun luo.

Kuva

Grain of Plenty

Kun olet päässyt sinne, näet taas köyden, jota käyttämällä pääset maanpinnalle. Edessäsi kuitenkin on Grain of Plenty, josta saat palkinnoksi 3,000gp:tä ja 'Slap Head'-emoten. Vieressäsi ovat taas tikapuut ovat taas valmiina käyttöösi.


Nälkäiset pedot

Kuva Nimi Informaatiota
Kuva Giant Rat Level 26

Ei ole varmaankaan juuri mitään ideaa tappaa näitä.
Kuva Flesh crawler Level 28/35/41

Flesh Crawlereilta voi saada oreja, bareja, ja Bottom of sceptrejä. Herbejä voi myös tippua, itse sain Wealthia käyttäen Grimy ranarrin.
Kuva Zombie Level 30/44/53

Zombiet ovat hyvä metodi melekehittää. Tietyillä alueilla on multi, Zombiet voivat hyökätä autom. sinuun, ja niiltä saa herbejä, ja lisänä vielä samassa paikassa Flesh crawlerit.


Pit of Pestilence

Kartta:
Kuva
Olet nyt vihreän täyttämässä huoneessa, jossa on vain yksi tie eteenpäin ja portaali. Kulje ovista ja vastaa sitten kysymyksiin oikein ja etene näin kohti palkintoa joka sijaitseee taasen aika keskellä. Lähde kulkemaan kohti määränpäätäsi. Matkallasi kohtaat todennäköisesti ainakin Giant spidereita, sekä pari treenaajaa, koska tämä kerros on todella hyvä paikka kehittää varsinkin meleitä.

Kuva

Box of Health

Kun olet saavuttanut tavoitteesi näet sinisen laatikon jossa näkyy vihreä risti, laatikko on Box of Health. Kun avaat sen, saat 5,000gp:tä ja 'Idea'-emoten. Jos päätät jatkaa tämän jälkeen matkaa, olet pian viimeisessä kerroksessa.


Ruttoiset hirviöt

Kuva Nimi Informaatiota
Kuva Spider Level 24

Spidereitä ei kannata tappaa.
Kuva Catablepon Level 49/64/68

En suosittele näillä kehittämistä. Kaikki dropit kannattaa tosin High Alchata jos näitä tappaa, itselläni tipahti toisen kohdalla Adamant med helm. Catableponit kuitenkin käyttävät myös Weakenia. Jos tapat näitä, käytä mahdollisimman hyvät Magic defence-bonukset antavia tavaroita. Pakko vielä mainita, että nämä pudottavat Top of sceptrejä.
Kuva Giant spider Level 50

Jos haluat treenata taitojasi, tulehan tänne. Ne hyökkäävät automaattisesti sinuun, alueella on single joten damagesta ei ole niin pelkoa, ja kehittäminen täällä on oikeasti hyödyllistä. Dropeista ei ole kenties puhumista mutta exp korjaa asian.
Kuva Scorpion Level 59

Ei taida olla muuta syytä vierailla näiden otusten luona kuin exp, ja siltikin suosittelisin vain Giant spidereita.


Sepulchre of Death

Kartta:
Kuva
Olet viimeisessä kerroksessa. Matka keskelle, taas kerran, ei ole mahdottoman pitkä. Matkallasi näet taas vihulaisia, sekä kehittäjiä todennäköisesti, sillä tämä on varsinkin korkea-tasoisempien pelaajien suosiossa oleva treenimis-paikka.

Kuva

Cradle of Life

Kun pääset palkinnon luokse, näet kehdon. Nyt on kohdallasi valinta, ja valittavanasi ovat kahdet kengät. Kummissakin on samat bonukset, mutta kummat inua miellyttävät enemmän, valitse ne. Ihan näin vinkkinä, ruskeat sopivat hyvin Stronghold of Player Safetysta saatavien hanskojen kanssa hyvin. Kuitenkin, kun olet valintasi tehnyt, olet valmis poistumaan. Saat kenkien lisäksi 'Stomp'-emoten.
Kuva


Kuoleman käskyläiset

Kuva Nimi Informaatiota
Kuva Skeleton Level 60/68/85

Skeletonit ovat yksi hyvä treenitapa. Niitä voi tappaa myös siis exp:n toivossa, tai ainakin törmäsin johonkin treenijään joten miksikäs ei. Dropeista ei ole mitään mainintaa.
Kuva Ghost Level 76/77

Ghosteja on samassa paikassa kuin Ankouita, joten niitä tulee todennäköisesti tapettua samalla kun niitä. Dropeista ei ole taaskaan tietoa, mutta expaa näiltä saa.
Kuva Shade Level 83

Shadet lisättiin SOS:iin taisteltavien random eventtien poistamisen jälkeen. Shadet pudottavat Shade Robeja, eivät mitään muuta. Monsterit antavat vain yhden neljäsosan xp:tä taposta, joten näillä treenaaminen ei ole suositeltavaa.
Kuva Ankou Level 75/82/86

Ankout ovat "kovien pelurien" suosiossa, sillä ne ovat nopeaa kehitystä. Ranged safe spoteista voi hyvin ampua näitäkin örmyjä, joten expa on taattu. Dropit ovat hyvät, sillä mukana on myös 3 lvl Clue scrolleja, unohtamatta tietenkään viimeistä secptren osaa, Skull left halfeja.


Palkinnot:
Kuten aiemmin on tullut esiin, SoS:ista saa tavallaan kolme eri kategoriaan kuuluvaa palkintoa - rahaa, emotet ja valitsemasi kengät, sekä neljännen palkinnon, Skull sceptren, jos olet kerännyt kaikki osat matkan varrelta. Rahaa tuli yhteensä jos avasit kaikki palkinnot sisältävät asiat 10,000gp:tä, ja niiden mukana neljä emotea ('Flap', 'Slap head', 'Idea' ja 'Stomp'). Emoteista enemmän löydät Emote-oppaasta. Skull sceptren osan tiputtavat monsterit ovat kaikki jokaisen tason lopussa tässä oppaassa, ja osa on lihavoitu 'Informaatiota'-osuudessa.

Fancy- tai Fighting boots

Kuten sanottu, bonukset ovat kengissä samanlaiset. Tässä alla kuitenkin ne on listattu.

Esine Attack-bonus Defence-bonus Muu bonus
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Summoning
Strength
Prayer

Fancy boots
+0
+0
+0
-3
-1
+1
+2
+3
+0
+0
+0
+0
+0

Fighting boots
+0
+0
+0
-3
-1
+1
+2
+3
+0
+0
+0
+0
+0


Skull sceptre

Skull sceptre on yhden käden valtikka, jossa on viisi teleportaatio-mahdollisuutta Barbarian Villageen. Valtikka koostuu neljästä eri osasta, ja yhden osan saa siis aina yhdestä kerroksesta, ja monsterit jotka tiputtavat näitä osia ovat Minotaurit, Flesh crawlerit, Catablepon ja Ankout, niin kuin onkin kerrottu jokaisen tason hirviöiden kohdalla. Vaikkeivat bonukset ole päätä huimaavia ja teleportaatio-mahdollisuus tai egoilu on kenties pääasia, listasin kuitenkin ne vielä tähän.

Esine Attack-bonus Defence-bonus Muu bonus
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Summoning
Strength
Prayer

Skull sceptre
+0
-1
+7
+4
-1
+2
+3
+1
+4
+0
+0
+3
+0


Tehnyt: Napero, oppaan päivitti Asmodeus

Kuva


Muokattu viimeksi: 14:05 30.01.2011