Aktiviteetti
Fist of Guthix

Tämä minigame on turvallinen, et menetä tavaroitasi jos kuolet


Esittely:
Fist of Guthix on sekä membereille että f2p pelaajille. Jotkin palkinnot ovat vain membereille.

Kuva

Kuva


Sijainti:

Faladorin pohjoispuolella olevassa Gamers' Grottossa. Heti luolaan mentyäsi löydät oikealta yksinäisen portaalin, josta pääset itse Fist of Guthixin aloitusalueelle.

Kuva

Kuva

Reitti 1. Explorer's ring 3:lla Cabbage teleport.
Reitti 2. Falador teleport -spellillä patsaalle


Muut vaatimukset:

Saat tuoda peliin vain combat varusteita,
et myöskään saa tuoda runeja, potioneita, tabletteja tai ruokaa.


Pelin aloitus:

Puhu Fiaralle niin hän selittää sinulle pelin säännöt. Et voi mennä sisään itse peliin ennen kuin olet puhunut hänelle. Vasemmassa yläkulmassa näet luokituksesi voittojesi ja häviöidesi perusteella. Mitä pienempi levuinen vastustajasi on, sitä enemmän menetät rankingia jos kuolet. Mitä suurempi levuisempi vastustajasi on, sitä vähemmän menetät rankingia jos kuolet. Omaan leveliisi verrattuna tietysti. Sama pätee myös voitoissa, mutta päinvastaisena.
Kun olet puhut Fiaran kanssa, puhu pankkiirille (mies säkki selässään), ja ota taisteluvarusteesi mukaan ja astu sisäänkäynnistä odotusareenalle. Jätä kaikki taisteluun kuulumaton, sekä runet, potionit ja tabletit pankkin, koska et voi ottaa niitä mukaan. Kun odotusareenalle tulee tarpeeksi pelaajia, teleportaudutte itse peliin.

Kuva

Kuva
Pelin pelaaminen:

Peliin mentäessä saat seuraavat esineet:

Esine Määrä Tiedot
Kuva
Elemental runes
1000 Vastaavat kaikkia elementti runeja eli air, water, earth ja fire.
Kuva
Catalytic runes
300 Vastaavat seuraavia runeja: Body, nature, mind, chaos, death ja blood.
Kuva
Bandages
5 Parantavat 15 healthia.
Kuva
Tele-orb
1 Teleportoi sinut keskelle.


Pelin alettua sinusta tulee sattuman mukaan joko metsästäjä tai metsästettävä. Jos olet metsästettävä, lukee yläkulmassa kuka sinua metsästää. Jos olet metsästäjä, lukee yläkulmassa, ketä sinun pitää metsästää. Metsästäjän tehtävänä on saada toinen tapettua mahdollisimman nopeasti.

Kuva Kuva

Ruudun alareunassa näkyy kierroksen jäljellä oleva aika, mitä vähemmän keltaista pylvästä on jäljellä. Sitä vähemmän aikaa on jäljellä.

Kuva


Fist of Guthix-dungeon map

Kuva

Pelin ideana on saada mahdollisimman paljon Chargeja.
Metsästettävän tehtävänä on saada chargeja. Chargeja saa keräämällä ensiksi stonen aloituksen vierestä ja pistämällä sen päälle.
Mitä lähempänä olet keskustaa, sitä nopeammin saat pisteitä, mutta myös sitä huonommaksi combat-skillisi laskee.
Keskellä myös juoksuenergia latautuu huomattavasti nopeammin,
olit sitten metsästäjä tai metsästettävä.

Kun puolustettava kuolee, osapuolet vaihtuvat.

Peli päättyy kun kummatkin ovat hyökänneet ja olleet hyökättävinä tai kun toinen poistuu pelistä.Strategiat:

Varustesuositukset

F2P

Kuva

Koska puolustavan pelaajan tasot laskevat erittäin alas keskustan lähistöllä, ei varusteiden defence bonuksilla ole pidemmän päälle paljoakaan vaikutusta ottelun lopputulokseen. Juoksuenergian säästämiseksi kannattaa pitää mahdollisimman kevyt varustus. Kuvassa helposti saatavilla oleva, eikä kummemmin levuja vaativa geari. Robet kannattaa korvata Runecrafter robeilla, mikäli mahdollista.

P2p varustesuositukset tulossa.

Ohjeita metsästäjälle:

Yleensä metsästettävä menee heti keskustaan suurempien chargejen toivossa, eli todennäköisesti hän löytyy sieltä.
Mutta jos metsästettävä ei saavu keskustaan, hän on todennäköisesti reunoilla piileskelemässä. Juokse ensin aloituspäädystäsi katsottuna vastakkaiseen päätyyn, koska vastustajasi aloittaa aina sinua vastapäätä. Mikäli ei löydy sieltäkään, kannattaa lähteä kiertämään reunusta ja tarkastaa välillä keskusta, ettei vastustaja ole livahtanut sinne keräämään chargeja. Kun löydät vastustajasi, hyökkää häneen. Mikäli hän käyttää tele-orbinsa, kannattaa sinunkin käyttää omasi (ellet ole jo tässä vaiheessa käyttänyt), jos et näin jostain syystä tahdo/voi toimia, niin hahmosi juoksee itsestään keskelle vastustajasi perässä, mikäli kerkesit häneen hyökätä, muutoin joudut manuaalisesti klikkailemaan tiesi takaisin keskelle.

Jos metsästettävä käyttää taloportaalia, seiso keskellä siten, että näet pikkukartasta jokaisen talon, jotta näet suuremmalla todennäköisyydellä, mistä hän ilmestyy. Mikäli hän kuitenkin pääsee livahtamaan, ilman että huomaat, lähde jälleen kiertelemään reunuksen lähettyviltä ja tarkkaile keskustaa.

Mikäli mahdollista, kannattaa käyttää combat trianglen jokaista osaa ainakin jonkin verran, jotta protect-prayerit eivät hidasta sinua niin paljon. Jos et näin halua/voi toimia, niin on suositeltavaa, että et kuitenkaan pelkkää Magicia käytä, sillä tämä on selvästi tehottomin keino.


Ohjeita metsästettävälle:

Seuraavassa luetellaan muutama strategia, joita voit käyttää ollessasi hyökättävänä osapuolena.

Tankkaaminen

Kuva

Simppelein, ja kenties yleisin tapa toimia Fist of Guthixissa puolustavassa roolissa. Menet vain keskustan lähelle, jossa saat nopeiten chargeja, jonka jälkeen laitat oikean protectin päälle ja käytät bandageja sitä mukaan, kun tarve vaatii. Tässä kannattaa kuitenkin muistaa, että vastustaja saattaa vaihtaa hyökkäystyyliä, joten prayereitä voi joutua vaihtamaan.

Piiloutuminen

Kuva

Myöskin melko yleinen toimintatapa, jossa toimitaan päinvastoin kuin edellisessä. Et lähdekkään keskelle, vaan alat kiertämään areenan reunusta siinä toivossa, että vastustajasi ei löydä sinua. Saat hitaammin chargeja, mutta et ota vahinkoa. Kun vastustajasi löytää sinut, käytät joko Tele-orbisi, koitat juosta vastustajaasi karkuun, tai suuntaat jalan kohti keskustaa, jossa voit tankata taikka koittaa käyttää esteitä hyväksesi (tästä lisää myöhemmin).

Taloportaalien käyttö

Kuva

Taloja on Fist of Guthix-areenalla neljä, ne ovat aseteltu neliömuodostelmaan keskustan ympärille. Taloihin pääsee sisälle vain metsästettävä, joka ottaa jonkin verran vahinkoa ajan myötä ollessaan sisällä, eikä saa chargeja sinä aikana. Talot sisältävät portaalin, johon astuminen johtaa sinun siirtämiseesi joko toiseen taloon, taikka johonkin keskustan lähettyville, talon ulkopuolelle. Näitä voi siis käyttää hyökkääjän pakoiluun.

Esteiden hyödyntäminen

Kuva

Areenalla on monenlaista kiveä, patsasta ja rauniota, joiden taakse voit vastustajasi jättää jumiin ja sillä aikaa itse juosta karkuun. Tämä strategia vaatii jo jonkin verran harjoittelua, jotta sen oppii kunnolla, mutta on myös yksi toimivimmista tavoista, kun sen oppii. Keskustan lähettyvillä on pari pientä kivimuodostelmaa, joita voi hyvin käyttää tähän ja saada samalla nopeasti chargeja. Mikäli olet vastustajaasi suurempilevuinen, joutuu hän vielä oikeaklikkaaman voidakseen hyökätä kimppuusi, joka antaa sinulle jälleen vähän lisää aikaa. Muista pelaajista mallia ottamalla tämänkin strategian oppii kuitenkin aika nopeasti.


Hyödyt ja palkinnot:

Ratingia sekä tokeneita. Tokeneilla voit ostaa seuraavia esineitä:

Nimi F2P? Vaatimukset Hinta Korjaus Ominaisuus
Kuva
Combat hood
Kuva 10
20
50 5 Kun olet pukenut full set, saat 5% mahdollisuuden että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeihin.
Kuva
Combat robe top
Kuva 10
20
150 15 Kun olet pukenut full set, saat 5% mahdollisuuden että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeihin.
Kuva
Combat robe bottom
Kuva 10
20
100 10 Kun olet pukenut full set, saat 5% mahdollisuuden että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeissa.
Kuva
Druidic mage hood
Kuva 35 100 10 Nostaa mahdollisuutta onnistua käyttäessä taikoja: Bind, Snare ja Entangle.
Kuva
Druidic mage top
Kuva 35 300 30 Nostaa mahdollisuutta onnistua käyttäessä taikoja: Bind, Snare ja Entangle.
Kuva
Druidic mage bottom
Kuva 35 200 20 Nostaa mahdollisuutta onnistua käyttäessä taikoja: Bind, Snare ja Entangle.
Kuva
Battle hood
Kuva 50 250 25 Kun olet pukenut full set, sinulla on 20% mahdollisuus että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeissa.
Kuva
Battle robe top
Kuva 50 1500 150 Kun olet pukenut full set, sinulla on 20% mahdollisuus että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeissa.
Kuva
Battle robe bottom
Kuva 50 1000 100 Kun olet pukenut full set, sinulla on 20% mahdollisuus että käytetyn combat-spellin runet palautuvat, toimii mind, chaos, death ja blood runeissa.
Kuva
Adamant spikeshield
Kuva 45 50 5 -
Kuva
Adamant berserker shield
Kuva 45 100 10 -
Kuva
Rune spikeshield
Kuva 50 200 20 -
Kuva
Rune berserker shield
Kuva 55 300 30 -
Kuva
Air runecrafting gloves
Kuva 10 75 - Saat 2x exp kun teet air runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Water runecrafting gloves
Kuva 20 75 - Saat 2x exp kun teet water runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Earth runecrafting gloves
Kuva 30 75 - Saat 2x exp kun teet earth runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Fire runecrafting gloves
Kuva 40 75 - Saat 2x exp kun teet fire runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Chaos runecrafting gloves
Kuva 50 150 - Saat 2x exp kun teet chaos runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Death runecrafting gloves
Kuva 92 200 - Saat 2x exp kun teet death runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Blood runecrafting gloves
Kuva 94 200 - Saat 2x exp kun teet blood runeja, hanskat pitää olla käytössä. Kuluvat 1000 essencen jälkeen.
Kuva
Irit gloves
Kuva 50 75 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Avantoe gloves
Kuva 60 100 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Kwuarm gloves
Kuva 70 200 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Cadantine gloves
Kuva 80 200 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Lantadyme gloves
Kuva 85 300 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Dwarf weed gloves
Kuva 85 300 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Torstol gloves
Kuva 90 350 - 50% mahdollisuus että putoava herb on hanskojen nimen mukainen. Ei kuitenkaan vaikuta jos olento tiputtaa vain tiettyjä herbejä. Hanskat tuhoutuvat sadan nimen mukaisen dropin jälkeen.
Kuva
Swordfish gloves
Kuva 65 200 - Antavat 100 lisäexp pistettä jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Tuhoutuvat tuhannen kalastetun kalan jälkeen.
Kuva
Monkfish gloves
Kuva 80 200 - Antavat 100 lisäexp pistettä jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Tuhoutuvat tuhannen kalastetun kalan jälkeen.
Kuva
Shark gloves
Kuva 90 200 - Antavat 100 lisäexp pistettä jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Tuhoutuvat tuhannen kalastetun kalan jälkeen.
Kuva
Cavefish gloves
Kuva 92 200 - Antavat 150 lisäexp pistettä jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Tuhoutuvat tuhannen kalastetun kalan jälkeen.
Kuva
Rocktail gloves
Kuva 96 300 - Antavat 150 lisäexp pistettä jokaisesta kalastetusta hanskojen nimen mukaisesta kalasta. Tuhoutuvat tuhannen kalastetun kalan jälkeen.
Kuva
Dragon slayer gloves
Kuva 40 200 - Antavat 15% lisää slayer experienceä ja 10% attack boostin metsästäessä dragoneita slayer tehtävänä. Tuhoutuvat tuhannen tapetun dragonin jälkeen. Ei toimi wyverneihin.Taulukon hinnat ovat tokeneina. Druidic- ja combatvarusteet, berserkerit sekä gauntletit ovat tradeableja 0 chargeisena ja ne saattaa unchargea käyttämällä niitä myyjään.


Tehnyt: King Bloody4 & Duokki, osan kuvista otti J E R T Z & Sliphie, Makkaravelho lisäili vinkkejä & strategioita. Troffi päivitti palkinto-taulukon.

Kuva

Muokattu viimeksi: 22:41 14.04.2016