Aktiviteetti
Mobilising Armies

Tämä minigame on turvallinen


Esittely:
Mobilising Armies on sotapohjainen strategiapeli Runescapessa. Pelissä opit strategiat, ja saat palkinnoksi hyödyllisiä kamppeita ja hienoja vaatteita. Kokeile, jos uskallat..

Mobilising Armiesissa pelaaja ottaa hallintaan oman armeijan, jolla pyritään "murskaamaan" toisen pelaajan armeija.
Sijainti:
Mobilising Armies sijaitsee Oo'glogista länteen. Kuinka pääset tänne helpoiten? Tässä on pari vaihtoehtoa:

Kuva

-Mobilising armies teleport (1 water, 1 law, 1 air)
-Ring of duelling (mobilising armies command centre)
-Spirit tree (jos Tree Gnome Village suoritettu)
-Charter ship Oo’glogiin ja sieltä länteen
-Kävellen


Vaaditut taidot:
Tässä minigamessa ei ole mitään taitovaatimuksia. Vain pelaajan pitää olla riittävän fiksu pärjätäkseen pelissä. Leveleillä ei ole mitään vaikutusta peliin pääsyyn tai kulkuun.


Vaaditut tavarat:
Mitään ylimääräisiä tavaroita minigamessa ei saa olla mukana. Minigamea pelataksesi tarvitset "junkkia", esim. fire runeja, joita vaihtamalla saat "pelimerkkejä" joilla voit pelata peliä. Vieressä on myös pankki, jossa on kätevä ottaa ja laittaa tavaroita. Chaos runet ovat hyvä investoinnin kohde, koska maksavat vähän ja saat paljon pelimerkkejä.
Commodities ikkuna auttaa näkemään pankissa olevat tavarat joista saat pelimerkkejä.

Kuva

Investointi Tällä valikolla saat pelimerkkejä tietyistä tavaroista klikkaamall niitä ja painamalla lopuksi exchange painiketta.

Kuva


Pelin aloitus:
Jotta peliä voisi pelata, täytyy ensin käydä tutoriaali eli peliä opettava opastuskierros lävitse. Opastuskierroksen voi aloittaa mobilising armies portilta puhumalla siellä olevalle tyypille. Kun opastuskierros on ohi, voit alkaa pelaamaan. Voit myös lukea lisäopastusta pelistä perusopastuksen jälkeen, jossa annetaan vinkkejä voittamiseen ja taktiikoihin. Suosittelen lukasemaan.

Kuva

Nyt on sitten vuoro hankkia oma armeija. Lounassa (south west) näet talossa olevan kolma rekrytointi hahmoa dwarf, elf ja goblini. Voit valita jonkin kolmesta hahmo tyypistä menemällä tämän luokse ja rekrytoimalla tämän tyyppisiä sotilaita itsellesi. Rekrytointi tapahtuu siten että valitset joko kevyen (light) tai raskaan (heavy) yksikön maksimissaan 10 kpl. Raskaat tekevät enemmän vauriota mutta liikkuvat hitaasti ja kevyet yksiköt liikkuvat nopeammin mutta tekevät vähemmän vauriota. Pelissä pätee myös ”combat triangle” eli elf maget > dwarf meleet > goblin rangerit > elf maget. Management kohdasta voit palauttaa omat yksiköt takaisin “henkiin” jos menetät ne taistelun aikana.

Kuva
Pelin pelaaminen:
Pelissä on 4 eri pelimuotoa, conflict, siege, hoard ja rescue. Tässä oppaassa on tällä hetkellä selitetty vain conflict pelimuodon toimintaa.

Conflict


Pelissä on 2 pelaajaa samanaikaisesti neliön muotoisella saarella. Ainoa tehtävä on tappaa vastustaja ennen kuin hän tappaa sinut.

Siege


Pelissä on 4 pelaaja ja tehtäväsi on päästä pelialueen keskellä olevaan linnaan tai tappaa kaikki vastustajat (erittäin hankalaa).
Pelin aikana voit rakentaa katapultin mistä on suurta hyötyä linnan seinää murskatessa. Sen rakentamiseen tarvitset köyttä (rope), puuta (wood), Renkaita (whells) ja metallia (metal). Nämä ainekset löydät kentän ympäriltä. Kun katapultti on valmis sinun täytyy laittaa armeijasi keräämään kiviä siihen, 4 kiveä=ammus. Ensimmäinen muurin sisällä oleva voittaa.
Toinen strategia on helppo ja ehkä nopein tapa saada rankkia sekä mahdollisesti voittaa peli on ottaa pelkkiä kevyitä (light) yksiköitä ja pelata näillä. Alussa katsot että jos muut pelaajat ovat myös kevyillä yksiköillä liikkeellä nämä ovat todenäköisesti itsemurha tehtävissä joten hyökkäät näihin niin voitat. Jos taas vastustajalla on raskaita yksiköitä niin kannattaa itsemurhata omat yksiköt hyökkäämällä raskaisiin yksiköihin jotta omat kuolee nopeammin kuin seinään hyökätessä. Toisaalta jos raskaat yksiköt eivät taistele takaisin niin voitto on hyvin todennäköisesti sinun.

Hoard


Pelissä on 4 pelaajaa, voittaja on se ketää kerää nopeiten 100,000 kultakolikkoa. Luolat sijaitsevat saaren pohjois-, itä-, länsi- ja eteläosissa. Luola tyhjenee aina muutaman tuhannen kolikon jälkeen.

Rescue


Pelissä on 4 pelaajaa, voittaja on se ketä kerkeää pelastamaan 28 TzHaarilaista laivaansa. Voit myös varastaa toisen pelaajien laivoista TzHaareja.Strategiat:

Conflict


Koska conflictissa on vain 2 pelaajaa on suositeltavaa käyttää pelkkiä raskaita yksiköitä, yritä ottaa jokaista 3 ja viimeisen saat valita itse. Käytä taistelussa hyödyksesi combat trianglea hyökkäämällä esim. kääpiö (melee) yksiköillä goblin (range) yksiköihin tai voit lähettää kaikki yksiköt yhden vihollisen kimppuun (tämä on todettu suht hyväksi strategiaksi). Kanuunat ja chinchompat ovat tässä pelissä viisas valinta erikois yksiköiksi, sillä ne voivat iskeä moneen viholliseen kerralla. Taitavat pelaajat voivat myös käyttää distractoreita.

Siege


Tässä nyt minun käyttämäni strategia. Otat 3 raskasta(heavy) kääpiötä ja hiisiä ja 4 kevyttä(light) haltiaa.
Lähetät haltiat hakemaan tarvikkeet katapulttia varten, kun katapultti on valmis laitat heidät keräämään kiviä ja raskaat (heavy)joukot lähetät murskaamaan linnan seinää. Suosittelen käyttämään distractoreita toisten joukkojen katapultti-yksiköihin, jolloin ne lopettavat kivien keräämisen, mikä vaikeuttaa linnan muurin tuhoamista.

Toinen strategia on perinteinen "viimeinen mies pystyssä", tapat kaikki muut niin voitat (en suosittele).

Hoard


Light elffit ovat etu, koska ne pääsevät nopeasti luolien luo. On parempi välttää konflikteja kokonaan, koska nopeaa ja nokkelaa kokoonpanoa käyttävät näyttävät voittavan pelin.

Erikoisyksikköjen tulisi koostua lähinnä distractoreista, jotka tekevät vastustajan liikkumattomaksi ja antaa sinulle etumatkan kohti 100k.

Jos distractorit loppuvat, saatat haluta uhrata yksikköjä. Tämä viivästyttää vastustajia ja saat aikaa 100000 kullan keräämiseen .

Ei kannata keskittää kaikkia joukkojasi yhteen luolaan. Sillä luolan kultavarat loppuvat nopeasti ja niiden syntyminen kestää kauan.

Rescue


On parasta ettet katso Rescueta combat skenaariona. On erittäin tärkeää hyödyntää nopeutta. Joten on parempi, että armeijasi koostuu suurimmalta osin kevyistä yksiköistä joilla ei ole kuin pari raskasta yksikköä suojanaan. Erikois yksiköt, jotka aiheuttavat viholliseen vahinkoa ei ole suositeltavaa ostaa. Parasta on ottaa distractoreita ja barrikaadeja.

Kun aloitat skenaarion ala heti etsiä TzHaareja, jotka ovat hajallaan peli areenalla(muista, Yksi yksikkö pystyy pelastamaan kerrallaan yhden TzHaarin). Älä pelkää mennä vihollisen alueella oleville TzHaareille, koska lopulta vihollinen ei saa kaikista helpoimpia TzHaareja itselleen.

Pelin edetessä, vilkaise vihollistesi pelastus-aluksiin ja katso onko siellä paljon TzHaareja Jos vihollisella on useita TzHaareja sen lastiruumassa, tähtää varastamaan sieltä ensin. Tänä aikana sinun vihollisesi voi alkaa näpistämään sinulta myös. Heittä pari distractoria niitä hidastamaan ja lähetä kimppuun muutama raskas yksikkö.

Kun olet lähellä 28 TzHaarin pelastusta, on hyödyllistä käyttää barrikadeja. Etsi vihollisen pelastus-lautta mikä on aika täynnä ja laita barrikaadi sen eteen. Tämä tuottaa vaikeuksia viholliselle laittaa niiden pelastamia TzHaareja lauttaa jolloin sinulla on paremmat mahdollisuudet voittaa peli.


Hyödyt ja palkinnot:

Pelistä saa 1 rankin, jos häviää ja on selvinnyt pelissä tarpeeksi kauan, eli 4 minuuttia. 2 rankkia saat, jos voitat pelin. Mitä enemmän tapat pelissä muita, ja mitä enemmän sijoitat peliin rahaa, sitä enemmän reward credittejä saat. Crediteillä voit ostaa sitten palkintoja. Kun saavutat korkeampia rank tasoja, saat parempia palkintoja.
Jagex on rajoittanut rankin nostoa 12/tunti eli jos rank ei nouse vaikka voitit niin odota hieman. Hyvä on myös muistaa että jos ei tee tarpeeksi komentoja ei voi saada rankkia eli voittaa vaikka olisi viimeisenä kentällä ja kaikki yksiköt hengissä joka pätee lähinnä siihen että on jättäny yhden yksikön ilman mitään komentoja. Tässä alapuolella on lista palkinnoista joita voi saada.


Rank 100-199:

Kuva

Kuva

Kuva


Rank 200-299:

Kuva

Kuva

Kuva


Rank 300:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ring enhancement taulukko


Esine Attack-bonus Defence-bonus Muu bonus
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Stab
Slash
Crush
Magic
Ranged
Summoning
Strength
Prayer

Gold Ring
0
0
0
0
0
0
+1
0
+1
+1
0
0
0

Sapphire Ring
0
0
0
0
0
+1
+1
+2
+1
+1
0
0
0

Emerald Ring
0
0
0
0
0
+3
+2
+2
+2
+2
0
0
0

Ruby Ring
+3
+3
-4
+3
+3
0
0
0
0
0
0
0
0

Diamond Ring
+5
+4
+4
+4
+4
0
0
0
0
0
0
0
0

Dragonstone Ring
+5
+5
+5
+5
+5
+5
+5
+5
+5
+5
0
0
0

Onyx Ring
+6
+6
+6
+6
+6
+6
+6
+6
+6
+6
0
0
0

Lunar Ring
0
0
0
+5
0
0
0
0
+5
0
0
0
0

Ring of Charos
0
0
0
0
0
+4
+4
+4
+4
+4
0
0
0

Archer's Ring
0
0
0
0
+8
0
0
0
0
+8
0
0
0

Seer's Ring
0
0
0
+8
0
0
0
0
+8
0
0
0
0

Warrior's Ring
0
+8
0
0
0
0
+8
0
0
0
0
0
0Tehnyt: Pehmolelu. Muutamat kuvat by Teesuomi, opas päivitetty by Gothim, kuvat: Jagex Ltd
Kuva

Muokattu viimeksi: 09:11 17.11.2011