Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

Alueelta löydät kaikki Runepolin yleiset tiedot ja säännöt. Voit myös esittää kysymyksiä, antaa palautetta ja kertoa erimielisyyksistä.
Alueen säännöt
http://runepoli.org/forum/viewtopic.php?f=18&t=5436

Ei Runescape-aiheisia kysymyksiä tälle alueelle!

Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja chb » 26.10.2016, 18:40

Etusivulla näkyy sellainen kuin Kuukauden expaajat. Ilmeisesti kyseinen kilpailu alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä? Kilpailusta voisi olla parempi info, jos se nyt on kilpailuksi tarkoitettu. Esimerkiksi kuukauden expaajat 1.10.2016-31.10.2016.

Sitten varsinaiseen kysymykseeni. Kuinka järkevää olisi järjestää sellainen expaus-kilpailu, jossa otettaisiin huomioon xp/h? Ensinnäkin olisiko se teknisesti mahdollista päivittää tiedot kerran tunnissa?

Itse kilpailu voisi kestää maksimissaan kuukauden. Aikaa expaukseen olisi esim. 10 tuntia, jonka laskeminen alkaisi ensimmäisestä aloitetusta expaus-tunnista kilpailun aikana ja loppuisi vastaavasti kun 10. tunti tulee täyteen. Laskennassa huomioitaisiin ainoastaan aktiiviset tunnit, eli tuo 10 tuntia olisi mahdollista tehdä vapaapituisten taukojen kanssa (esim. pelausta tunti kolmea päivää kohden).Voittaja on siis se, kuka kerää eniten xp:tä tuon 10 aktiivisen tunnin aikana.

Nykyisessä kuukauden kestävässä expaus-kilpailussa aktiiviset tunnit ovat kaikille samat, eli koko kuukausi.Miten paljon tämä suosii niitä, jotka ovat valmiita käyttämään pelaamiseen esim. yli 5 tuntia päivässä? Minun mielestä parempi kilpailu olisi sellainen, jossa voi itse valita kuinka kauan haluaa päivässä pelata (toisaalta kilpailulla voitaisiin myös liputtaa terveellisiä elämäntapoja).Tähän liittyy kuitenkin joitakin ongelmia. Esim. GE:stä saavutettava hyöty voi olla eri yhden päivän ja kuukauden välillä. GE:stä voi hyötyä passiivisella ajalla. Samoiten farming on myös passiivista. Tuo farming saattaa olla este tälle kilpailulle (jossain mielessä), koska se kannustaa taukojen pitämiseen. Jokainen voi miettiä miksi :)

Yhteenveto. Tuo kuukauden expaus-kilpailu mietityttää minua. Eikös se suosi epäterveellistä elämäntapaa? Tai ylipäätänsä sitä että on valmis käyttämään kaiken ajan pelaamiseen.Voin olla toki väärässäkin, koska liian pitkäkestoinen pelaaminen voi väsyttää ja rasittaa, mikä voi lopulta kääntyä kilpailussa vastaan. Kysymykseni koskeekin sitä, kuinka paljon kuukauden kestävässä expaus-kilpailussa vaikuttaa se, kuinka paljon on itse valmis varaamaan aikaa, ja kuinka paljon se, että miten ajan käyttää? Esimerkiksi Lokakuun viiden kärki (RS):
1. Makkara: 93M
2. Jarno: 49M
3. possu 67: 44M
4. Hegeliuz: 44M
5. HaxorExor: 40M
Tarkoittaako tuo että Makkara on pelannut kaksi kertaa enemmän kuin HaxorExor, Hegeliuz tai possu 67? Entäs kokonaisvarallisuus koko RS-uralta? Suosiiko kilpailu niitä, jotka ovat pelanneet jo vuosia?
chb
Kulkuri
Kulkuri
 
Viestit: 4
Liittynyt: 26.10.2016, 16:51
Paikkakunta: Helsinki
RS -hahmo: chb

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja Valokaapeli » 26.10.2016, 20:47

chb kirjoitti:Esimerkiksi Lokakuun viiden kärki (RS):
1. Makkara: 93M
2. Jarno: 49M
3. possu 67: 44M
4. Hegeliuz: 44M
5. HaxorExor: 40M
Tarkoittaako tuo että Makkara on pelannut kaksi kertaa enemmän kuin HaxorExor, Hegeliuz tai possu 67?

Mitä ite oon meininkiä katellu ni se pelaa saman verran ku noi kolme muut poikaa. Äiä on aina onlinessa. :mrgreen:
Follow me @instagram Valokaapeli
Kik me @Kik messenger Valokaapeli
Valokaapeli
Suutari
Suutari
Avatar
 
Viestit: 2294
Liittynyt: 05.01.2011, 17:28
RS -hahmo: Devi Nosgoth
IRC-nick: Valokaapeli
Klaani: Generation Finland

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja possu 67 » 26.10.2016, 21:34

Kyseinen osio ei tietääkseni ole tarkoitettu kilpailuksi, vaan näyttää vain Runepolin hiscoreista ne, jotka ovat saaneet eniten total xp:tä.

Aktiivista aikaa tuskin saadaan mitenkään mitattua, mutta tähänkin parhaiten osaa vastata kokonaisuuden tekijä: Voya.
掌中の物 必ずしも 掌中の物ならず
possu 67
Jumala
Jumala
Avatar
Vanhempi kartoittaja
 
Viestit: 2204
Liittynyt: 16.07.2008, 11:42
Klaani: Runepoli

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja Voya » 26.10.2016, 21:55

Kuten yllä mainittiin, tuo ei ole varsinaisesti mikään kilpailu - siinä ei ole mitään "palkintoja" sen lisäksi, että saa nimensä etusivulle (ja tracker-hiscorejen historiaan). Sitä voi tietenkin käyttää kilpailumielessä, ja käyttäjät voivat halutessaan vaikka asettaa itselleen xp-tavoitteita sen mukaan, mutta se ei ole sen pääsijainen tarkoitus. Lähtökohtaisesti tuon rooli (etusivulla) on lisätä tietoisuutta Runepolin Xp-trackerien olemassaolosta.

Tuntikohtaisen xp:n arviointi on paljon vaikeampi homma - pääosin siksi, että Jagexin omakaan hiscore-tietokanta ei käsittääkseni päivity niin usein, että saisi tarkkoja tietoja. Teoriassa tietoja voitaisiin hakea tunnin välein, mutta tiedon varastointi veisi 24 kertaa enemmän tilaa ja datan käsittely olisi trackerien osalta monimutkaisempaa. Lopputulos olisi joka tapauksessa se, että tiedot eivät ole tarpeeksi tarkkoja tarkkojen xp/h-arvioiden antamiseksi. Keskimääräisen xp/h koko kuukauden ajalta voi kyllä laskea, mutta se ei ota aktiivista aikaa mitenkään huomioon.

Tuo kyseinen ehdotus ei siis ole käytännössä toteutettavissa, mutta Xp-trackereille otetaan kyllä muita kehitysideoita vastaan.
Voya - the Quest Master, owner of three quest capes and the lore expert of RuneScape
Voya
Valtuutettu
Valtuutettu
Avatar
Vanhempi kartoittaja
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 19.07.2009, 19:27
Paikkakunta: Tampere
RS -hahmo: Voya
IRC-nick: Voya
Klaani: Runepoli

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja chb » 26.10.2016, 22:42

Kiitos vastauksista. Vaikka yllä oleva ideani ei olekaan toteutettavissa, niin kuulisin mielelläni mitä mieltä olette siitä. Onko kuukauden ekspaus-kilpailussa mitään järkeä, jos menestymiseen vaaditaan kohtuutonta ajankäyttöä? Tämä keskustelu ei suoraan liity Runepoliin, niinkuin jo todettiin, mutta saman otsikon alla voitaisiin pohtia, voisiko Runepoli tarjota mitään järkeviä expaus-kilpailuja.

Yhden teknisen rajoitteen vielä kysyisin. Onko peliin mahdollista koodata erillisiä monitoriohjelmia, jotka tallentavat pelaajan tietoja, kuten rahan määrän tai tehdyt tavaravaihdot muiden kanssa. Tuollaiset ohjelmat voisivat myös mahdollistaa monenlaiset kilpailut, esim. kuka saa hankittua eniten rahaa jne.

Tuosta edellisestä voisi keskustella lisää Jagexin omilla foorumeilla, koska puhun oikeastaan Jagex-APIsta.
chb
Kulkuri
Kulkuri
 
Viestit: 4
Liittynyt: 26.10.2016, 16:51
Paikkakunta: Helsinki
RS -hahmo: chb

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja Voya » 27.10.2016, 12:22

chb kirjoitti:Kiitos vastauksista. Vaikka yllä oleva ideani ei olekaan toteutettavissa, niin kuulisin mielelläni mitä mieltä olette siitä. Onko kuukauden ekspaus-kilpailussa mitään järkeä, jos menestymiseen vaaditaan kohtuutonta ajankäyttöä? Tämä keskustelu ei suoraan liity Runepoliin, niinkuin jo todettiin, mutta saman otsikon alla voitaisiin pohtia, voisiko Runepoli tarjota mitään järkeviä expaus-kilpailuja.

Yhden teknisen rajoitteen vielä kysyisin. Onko peliin mahdollista koodata erillisiä monitoriohjelmia, jotka tallentavat pelaajan tietoja, kuten rahan määrän tai tehdyt tavaravaihdot muiden kanssa. Tuollaiset ohjelmat voisivat myös mahdollistaa monenlaiset kilpailut, esim. kuka saa hankittua eniten rahaa jne.

Tuosta edellisestä voisi keskustella lisää Jagexin omilla foorumeilla, koska puhun oikeastaan Jagex-APIsta.

"Kuukauden expaus" ei mielestäni sovellu kovin hyvin vakavamieliseksi kilpailuksi, juuri esille tuomiesi syiden takia. Kuukausi on aikajänteenäkin niin pitkä, että koko kilpailun unohtaa melko helposti.

Tosin vaikka aikaa rajoitettaisiin, tai tiedettäisiin aktiivinen pelausaika täsmälleen, expauskilpailuihin olisi mahdollista saada epäreiluja etuja. Teoriassa on esimerkiksi mahdollista hankkia lähes 200M xp:n arvosta augmentoituja lvl 10 esineitä ja sitten "lunastaa" niistä xp:t parissa tunnissa. Xp:tä voi "varastoida" etukäteen monilla muillakin taidoilla, ja erilaiset boostit vaikuttavat (esim. bonus xp). Näiden syiden takia ei ole käytännössä mahdollista tehdä täysin reilua ja tasapuolista xp-kilpailua, jos katsotaan vain saatuja xp-määriä.

Vähemmän vakavia expauskilpailuja voidaan tietenkin toteuttaa, jos niin halutaan. Runepolin jäsenistö on sen verran pieni (suhteessa globaaleihin hiscoreihin), että jonkinlainen kilpailumielisyys voisi olla ihan mielekästäkin (ykköseksi ei välttämättä pääse helposti, mutta muut huippusijat ovat jollain tasolla realistisia).

Omasta mielestäni eräs mahdollinen idea kilpailulle olisi tehdä sellainen double xp -viikonloppuna, jolloin pelaajia on muutenkin enemmän pelaamassa, ja aika on päivällisesti rajoitettu. Tätäkin nuo aikaisemmin mainitut ongelmat tosin koskevat, joten siitäkään ei oikein voi tehdä "vakavampaa" kilpailua. Muitakin kilpailuideoita voidaan toki ottaa vastaan.

Jagex kierteli tuota "kaikilla ei ole aikaa pelata 24/7" ongelmaa tämänvuotisissa Summer hiscoreissa. Ne toteutettiin sillain, että jokainen (member) pystyi aktivoimaan joka päivä auran yhdeksi tunniksi, ja vain sen aikana saatu xp lisätään hiscoreihin. Se ei muistaakseni huomioinut mm. bonus-xp:tä tai xp-palkintoja, joten xp piti ansaita perinteisillä menetelmillä (saatan muistaa tästä joitain yksityiskohtia väärin). Näille hiscoreille ei tosin tainnut olla API:a, ja ne olivat väliaikainen juttu, joten Runepolin toimesta niitä ei voi hyödyntää.

Pelaajien monitoroinnista: RuneMetrics Pro käsittääkseni seuraa pelaajan rahansaantia. Se on kuitenkin maksullinen, ja ulkopuoliset eivät taida pystyä näkemään sen tietoja, eikä sille ole API:a.

Jagexilta on useaan kertaan toivottu parannuksia noihin nykyisiinkin API-palveluihin, joissa on melko paljon niiden käyttöä haittaavia rajoitteita (olennaisimpana nyt se, että Jagex poisti niiden käyttöohjeet sivultaan vanhan wikin mukana...). Vastauksena on aina ollut, että API:t eivät ole Jagexin webbitiimin prioriteeteissa. Tästä syystä en myöskään usko, että heillä on aikomuksia tehdä uusia API-lisäyksiä lähiaikoina. Voit tietenkin yrittää ehdottaa niitä RS-foorumeilla, jos haluat.
Voya - the Quest Master, owner of three quest capes and the lore expert of RuneScape
Voya
Valtuutettu
Valtuutettu
Avatar
Vanhempi kartoittaja
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 19.07.2009, 19:27
Paikkakunta: Tampere
RS -hahmo: Voya
IRC-nick: Voya
Klaani: Runepoli

Re: Uusi expaus-kilpailu Runepoliin?

ViestiKirjoittaja chb » 27.10.2016, 13:23

Kiitos Voya vastauksestasi. Minun puolesta tämä aihe on käsitelty. Aloitan mahdollisesti uuden keskustelun toisella alueella yleisesti aiheella expaus. Kysymykseni on lyhyesti, että mitä järkeä on yleensäkään sellaisessa pelissä, jossa ekspataan.
chb
Kulkuri
Kulkuri
 
Viestit: 4
Liittynyt: 26.10.2016, 16:51
Paikkakunta: Helsinki
RS -hahmo: chb


Paluu Informaatiopiste

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa