Skilliopas
Hunter

Johdanto: Kuva

SisällysluetteloHunter-skillissä metsästetään erilaisia eläimiä aina pienistä perhosista sapelihampain varustettuihin kyatteihin. Hunter skill antaa mahdollisuuden hankkia raaka-aineita uudenlaisiin armoreihin ja aseisiin. Joistakin olennoista jäljelle jäävät turkikset voi myös myydä eteenpäin.

Hunter skill on siitä erikoinen, että sen kehittämiseen ovat lähestulkoon kaikki tavat kannattavia. Nopeasti napattavissa olevat eläimet antavat vähemmän experienceä kuin hitaasti napattavat, joten systeemi on hyvin tasapainoinen. Hunteria ei voi ostaa rahalla ja sitä kehittäessä on pysyttävä ruudun ääressä, joten Hunter kuuluu selvästi A-luokan taitoihin.
Kuva
Skillin opas:

Hunterin kehitys

Koska metsästettävissä olevat olennot eroavat toisistaan paljon sekä asuinpaikkansa että olemuksensa kautta, ei jokaista eläintä voi pyydystää samalla tavalla. Monimutkaisempia ansoja varten pitää olla hieman kokemusta metsästyksestä. Luonnollisesti myös palkinnot paranevat.

Suurin osa Hunterilla metsästettävistä olennoista löytyy neljältä eri pääalueelta. Metsästysalueet on merkitty Runescapen karttaan käpälänjälkeä muistuttavalla kuviolla. Ainoastaan imppejä, salamandereita ja horned graakheja voi tällä hetkellä pyydystää jossakin näiden alueiden ulkopuolella. Aluksi Hunter voi tuntua hitaalta ja vaikealta, mutta jo lvl 20:n jälkeen kehittäjälle muodostuu todennäköisesti jonkinlainen kuva siitä, mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Hunteria kehittäessä kannattaa oleskella mahdollisimman vähäväkisessä paikassa, sillä mitä enemmän ihmisiä samaa olentoa metsästämässä, sitä hitaampaa se omalta kohdaltasi on.

Metsästykseen tarvittavia tavaroita voit ostaa Yanillessa ja Nardahissa olevista kaupoista. Tarkempaa tietoa esineistä alempana ohjeessa. Aloittelevat Hunterin kehittäjä ei voi rakentaa kuin yhden ansan kerralla, eivätkä kokeineimmatkaan pysty tekemään kuin viisi yhtäaikaista ansaa.

Hunter taso Ansojen määrä
1 - 19 Yksi ansa
20 - 39 Kaksi ansaa
40 - 59 Kolme ansaa
60 - 79 Neljä ansaa
80 - 99 Viisi ansaa


Metsästysalueet

Päämetsästysalueet

Hunter skillin kehitykseen soveltuvat neljä pääaluetta sisältävät kukin metsästettäviä otuksia aina aloittelijan tasolta kokeneen konkarin huviksi.

Feldip Hunter area

Kuva"Jungle"-alue. Feldip Hillsien alue sijaitsee Ogrekaupunki Gu'tanohista jonkin matkaa etelään. Se on toinen hyvä paikka aloittaa Hunterin kehitys Trollweis-alueen lisäksi.

Voit pyydystää alueella seuraavia otuksia:
Spined larupia (pitfall)
Black warlock (butterfly netting)
Feldip weasel (tracking)
Red chinchompa (box trapping)
Barbtailed kebbit (deadfall)
Crimson swift (bird snare)
Tropical wagtail (bird snare)

Piscatoris Hunter area

Kuva"Woodland"-alue. Sijaitsee Gnome Strongholdin ja Piscatoris fishing colonyn välisellä alueella. Tämän alueen itäisimmästä kohtaa löydät myös Falconry-alueen.

Voit pyydystää aluella seuraavia otuksia:
Ruby harvest (butterfly netting)
Common kebbit (tracking)
Razorbacked kebbit (tracking)
Chinchompa (box trapping)
Wild kebbit (deadfall)
Prickly kebbit (deadfall)
Copper longtail (bird snare)
Rabbit (rabbit snaring)


Trollweiss and Rellekka Hunter area

Kuva"Polar"-alue. Sijaitsee pohjoiseen Rellekasta, Trollweiss-alueen länsipuolella. Täällä voit aloittaa Hunterin kehittämisen.

Voit pyydystää alueella seuraavia otuksia:
Sabretooth kyatt (pitfall)
Sapphire glacialis (butterfly netting)
Snowy knight (butterfly netting)
Polar kebbit (tracking)
Sabretooth kebbit (deadfall)
Cerulean twitches (bird snare)Uzer Hunter area

Kuva "Desert"-alue. Shantay passilta pääset tänne, kun ylität Elid-joen ja kuljet hivenen itään. Uzerin raunioilta paikalle pääsee kävelemällä länteen. Muista ottaa waterskinejä mukaan, kun tulet tänne. Muista salamandereista poiketen orange salamandereita löytää myös täältä, eikä mistään syrjäisemmästä paikasta.

Voit pyydystää alueella seuraavia otuksia:
Desert devil (tracking)
Golden warbler (bird snare)
Orange salamander (net trapping)

Muut metsästysalueetEdellä esiteltyjen pääalueiden lisäksi jotkin eläimet elävät erikoisemmilla paikoilla.

Swamp lizard areaKuva
Swamp lizardit elävät Mort Myren suolla, Canifiksesta kaakkoon.


Red Salamander area

Kuva
Red Salamanderit elävät Zamorakin palvonnalle pyhitetyn alttarialueen ympärillä Ardougnesta lounaaseen.


Black Salamander area

Kuva
Black Salamanderit elävät itäisessä osaa Wildernessiä, lvl 20 tienoilla.


Falconry area

KuvaFalconry area on Piscatorinsin päämetsästysalueen itäpuoella oleva aidattu alue, jossa voit metsästää Matthiakselta vuokrattavan haukan avulla spotted, dark ja dashing kebbittejä. Haukan vuokraus maksaa 500gp:tä, eikä sitä voi viedä aidatun alueen ulkopuolelle. Aitauksen sisälle pääsee kiipeämmällä aidan pohjoispuoliskolla olevasta aukosta.

Horned graahk area

Kuva
Horned graahkit elävät Tai Bwo Wannai-kylästä etelään, Cairn-saaren pohjoispuolisella rantakaistaleella.

Esineet

Hunter skillissä on kahdenlaisia esineitä. Toisia, joita käytetään olentojan pyydystämiseen ja toisia, joita saadaan valmistettua esimerkiksi petojen turkeista. Turkit voi käydä muuttamassa esimerkiksi viitoiksi Varrockin Fancy Dress-vaatekaupassa, kaupungin kaakkoiskulmassa hienostokorttelissa. Pyydystämiseen tarkoitettuja esineitä voi ostaa Yanillessa ja Nardahissa olevista kaupoista.

Pyyntiesineet
Kuva Nimi Vaadittava taso Pyyntitapa
Kuva Bird snare 1 Bird Snaring
Kuva Noose wand 1 Tracking
Kuva Butterfly net 15 Butterfly Netting
Kuva Butterfly jar 15 Butterfly Netting
Kuva Rabbit snare 27 Rabbit Snaring
Kuva Box trap 27 Box Trapping
Kuva Teasing stick 31 Pitfall Trapping
Kuva Torch* 39 Hajujälkien poisto
Kuva Magic box 71 Magical Imp Boxes


* = 39 Levelin jälkeen voit savustaa muun muassa bird snaret ja deadfall-trapit savulla, jolloin ihmisen haju katoaa niistä. Tällä toimenpiteellä eläimet kulkeutuvat ansaasi helpommin ja todennäköisemmin.


Saalisesineet

Lintujen höyhenet

KuvaTropical wagtailien höyhenillä voit koittaa kalastaa sateenkaarikalaa (rainbow fish, lvl 38) mistä tahansa fly fishing-paikasta. Muiden lintujen sulilla ei tee oikein mitään mielekästä, niitä voinee käyttää Fletchingissä.


Deadfall-kebbitit

Wild kebbiteilta saatavilla kynsillä (claws) voit 32 Craftingilla lisätä leather ja dragonhide vambraceihin piikit, jotka lisäävät niiden Strength bonusta kahdella.

Barb-tailed kebbitit tiputtavat barbtailet harpooneja, joita voit käyttää kuten normaaliakin harppuunaa. Erikoisuutena on se, että tämän harppuunan voi sijoittaa aseen paikalle, joten inventoryyn jää yhden paikan verran enemmän tilaa.

Prickly kebbitit tiputtavat piikkejä, joista voi valmistaa ammuksia Hunters' Crossbowiin.

Sabretooth kebbittien tiputtamat hampaat voidaan jauhaa murskaimella (pestle and mortal) ja valmistaa Herblorea käyttäen Hunters' potion, joka nostaa Hunter-leveliä väliaikaisesti kolmella tasolla.


Chinchompat ja Salamanderit

Laatikkoansoilla pyydystettyjä Chinchompeja voi käyttää Ranged-aseina.

Verkkoansoilla pyydystetettyjä salamandereitä voi käyttää myös Ranged-aseina, mutta niihin pitää lisätä swamp taria ja eri tyyppisiä herbejä aseeksi muuttamista varten.


Ferretit ja kanit

Laatikkoansoilla pyydystettyjä ferrettejä käytetään apuvälineenä kaneja metsästettäessä. Molempiin pyyntitapoihin Eagles' Peak-quest pitää olla suoritettu.Jänikset taasen tiputtavat käpäliä, joista 37 Craftingin omaavat voivat valmistaa Rabbit-foot necklanen. Se lisää puita hakattaessa linnunpesien tippumismahdollisuutta, joista voi löytää puiden siemeniä Farming-skillin tarpeisiin.


Tracking-kebbitit

Trackingilla jälvitettävien kebbittien nahkoista voi valmistuttaa Varrockissa vaatteita, jotka auttavat omalla alueellaan hieman eläinten metsästyksessä. Ne tekevät sinusta enemmän ympäristön näköisen, joten eläimet kulkeutuvat todennäköisemmin ansoihin. Vaikutus toimii sellaisissa ansoissa, joissa eläimet joutuvat niihin ajan kanssa (bird snare, deadfall-trap jne).

Asusteet eivät tietenkään anna tätä suojausvaikutusta joka metsästysalueella, ainoastaan niillä, jonka olioista turkki on peräisin. Polar varusteet Trollweissiä, Wood Piscantorista, Jungle Feldippiä ja Desert Uzerin aluetta varten.

Kuva Nimi Vaadittava taso
Kuva Polar camo-top 1
Kuva Polar camo-legs 1
Kuva Wood camo-top 1
Kuva Wood camo-legs 1
Kuva Jungle camo-top 4
Kuva Jungle camo-legs 4
Kuva Desert camo-top 10
Kuva Desert camo-legs 10Pyydystetyt perhoset

Lasipurkkeihin vangittuja perhosia voi käyttää multi combat alueilla toisten pelaajien statsien boostaamiseen. Niitä ei voi käyttää itseensä, eikä muihinkaan pelaajiin muualla kuin multi combat alueilla.

Kuva Nimi Vaadittava taso Käyttötarkoitus
Kuva Ruby Harvest 15 Nostaa toisen pelaajan Attackia
Kuva Sapphire Glacialis 25 Nostaa toisen pelaajan Defenceä
Kuva Snowy knight 35 Nostaa toisen pelaajan Hitpointseja
Kuva Black warlock 45 Nostaa toisen pelaajan StrengthiäFalconry-tuotteet

Haukkoilla pyydystettyjen kebittien nahkoista on mahdollista valmistaa kahdet eri viitat ja hanskat.

Kuva Nimi Vaadittava taso Käyttötarkoitus
Kuva Spotted Cape 40 Vähentää painoa
Kuva Gloves of Silence 54 Pickepockettaminen on helpompaa
Kuva Spottier Cape 66 Vähentää painoa Spotted capea enemmänPitfall-asusteet

Pitfall-asoilla pyydystetyt olennot pudottavat maahan kuollessaan luiden lisäksi turkiksia, joko huonoja tai hyviä (tatty/perfect). Nämä turkikset voi myydä joko Ardougnessa olevaan kojuun, tai sitten niistä voi teetättää Varrockissa itselleen asusteita. Ne auttavat naamioitumaan maastoon kuten kebbittien nahasta tehdyt asusteet.

Larupiat auttavat Piscantorisin ja Felldip Hillsien metsästysalueella, Horned graahkit aavikolla ja Sabretooth kyattit Trollweissin metsästysalueella.

Kuva Nimi Vaadittava taso
Kuva Spined larupia hat 28
Kuva Spined larupia top 28
Kuva Spined larupia legs 28
Kuva Horned graahk headdress 38
Kuva Horned graahk top 38
Kuva Horned graahk legs 38
Kuva Sabretooth kyatt hat 52
Kuva Sabretooth kyatt top 52
Kuva Sabretooth kyatt legs 52


Imp Boxes

Kuva
Imp Boxiin vangiksi jäänyttä impiä voi pyytää viemään inventoryssä olevista tavaroista kaksi pankkiin. Tämän jälkeen kyseinen imp vapautuu orjuutuksestaan. Impit eivät kuitenkaan kuskaa tavaroita Wilderness lvl 30 syvemmältä. Voit pitää inventoryssäsi niin monta laatikkoa, kuin vain pystyt kantamaan.


Tracking

KuvaTrackingissa (jäljitys) eläimet saadaan kiinni ensin seuraamalla niiden jättämiä jälkiä. Tämä tarkoittaa käytännössä juoksentelua pienellä alueella ja puskien sun muun kasvillisuuden tutkimista. Tracking on bird snaringin lisäksi ainoa tapa aloittaa Hunterin kehittäminen. Tracking eroaa bird snaringista positiivisesti siten, että muut pelaajat eivät vaikuta sillä kehittämiseen oikeastaan ollenkaan.KuvaTrackingissa metsästetään kebbittejä, tarvitset noose wandin niiden pyydystämiseksi. Mene Tracking alueelle ja klikkaa maassa näkyviä kaivantoja. Huom! Eri metsästysalueilla nämä "kaivannot" ja "pusikot" vaihtelevat grafiikaltaan. Niissä on vaihtoehtona "inspect". Tämän tehtyäsi maastoon ilmestyy jalanjälkiä, joita sinun yksinkertaisesti pitää seurata. Ne saattavat joskus kulkea myös vanhan polun kautta. Tutki jalanjälkien päätepisteen lähellä olevat pusikot, puunrungot, kuopat jne. Jatkettuasi tätä jonkin aikaa, päädyt paikkaan jossa kebbitti piileskelee. Saat napattua kebittit käyttämällä noose wandia pusikkoon/maanrakoon mihinlie. Tämän jälkeen menet vain uudestaan tutkimaan kaivantoja, niin pääset metsästämään seuraavaa uhriasi.
KuvaAlla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Polar kebbit 1 30 Bones, raw beast meat, polar kebbit fur Trollweis-Rellekka
Kuva Common kebbit 3 36 Bones, raw beast meat, common kebbit fur Piscantoris
Kuva Feldip weasel 7 48 Bones, raw beast meat, Feldip weasel fur Feldip
Kuva Desert devil 13 66 Bones, raw beast meat, desert devil fur Uzer
Kuva Razorbacked kebbit 49 348 Bones, long kebbit spike Piscantoris


Bird Snaring

Bird snaringissa maahan pystytetään ansoitettuja pylväitä, joihin lintujen on tarkoitus laskeutua ja jäädä kiinni. Tämä on toinen mahdollisuus Hunterin aloittamiseen, tosin siitä huono, ettei kehityspaikka saa olla täynnä muita ihmisiä. Lintuja on näes vain rajallinen määrä ja ne lentelevät myös muiden ansoihin.

Ansat kannattaa siis asettaa alueella, jossa lentelee mahdollisimman paljon lintuja. Mene siis bird snaren kanssa sopivalle alueelle ja klikkaa sitä. Siirry sitten sivummalle ja odota, että lintu lentää ansaasi. 39 Hunterin saavutettuasi voit käyttää palavaa soihtua näihin ansoihin, jolloin hajujälkesi häviää ja linnut kiinnostuvat ansasta helpommin. Myös maastoutuminen asianmukaisin vaattein auttaa asiassa.
Kuva Kuva Kuva

Toisinaan linnut eivät jääkkään kiinni, vaan hajoittavat ansan. Joudut tällöin purkamaan ja asettamaan sen uudelleen paikoilleen. Jos yksikään lintu ei vähään aikaan lennä ansaasi, se romahtaa kasaan. Käy tällöin laittamassa ansa taas pystyyn. Jos et tee mitään, se häviää kuten muutkin maahan tiputetut itemit. Muista siis tarkkailla ansaasi ainakin välillä, muuten se häviää ja joudut ostamaan uuden.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Crimson swift 1 34 Bones, raw bird meat, red feathers Feldip
Kuva Golden warbler 5 48 Bones, raw bird meat, orange feathers Uzer
Kuva Copper longtail 9 62 Bones, raw bird meat, brown feathers Piscantoris
Kuva Cerulean twitch 11 65 Bones, raw bird meat, blue feathers Trollweis-Rellekka
Kuva Tropical wagtail 19 95 Bones, raw bird meat, stripy feathers Feldip


Butterfly Netting

KuvaPerhosia pyydystävä henkilö joutuu juoksemaan haavikädessään ja inventory täynnä purnukoita saaliinsa perässä. Varaa tätä kehitystapaa varten siis itsellesi perhoshaavi (butterfly net) ja useita lasipurkkeja (jar). Jos aiot viihtyä perhosten luona pitkään, niin kannattaa varata lasipurkkeja mukaan niin paljon kuin vain pystyt kantamaan.

Perhosten nappaamista varten sinulla pitää olla siis haavi kädessä ja tyhjiä purnukoita inventoryssä. Seuraavaksi yksinkertaisesti etsit katseellasi ruudulla lentävän perhosen, viet kursorisi sen päälle ja klikkaat. Hahmosi hyökkää haavi heiluen kohteensa kimppuun. Kiinnisaaminen saattaa kestää jonkin aikaa, mutta lopulta perhonen on purkissasi. Voit tyhjentää purkin uutta perhosta varten valitsemalla "release", tai sitten vain jatkaa nappaamalla muita perhosia.

Kannattaa ensiksi metsästää kaikki purkit täyteen, ja vasta sitten tyhjentää ne. Säästyt näin suurelta vaivalta ja tuskalta. Perhosten perässä ei myöskään kannata juosta koko niityn alueella, etsi itsellesi paikka, jonka lähituntumassa on parin perhosen uudelleen syntymispaikka eli perhosspawn. Perhosten uusiutuminen kestää noin kolme sekuntia, joten kehitys on melko nopeaa täällä.
Butterfly netillä voi myös saalistaa implingejä, joko Impetuous Impulses minigamessa tai vaihtoehtoisesti voit metsästää Gielinorissa lentäviä implingejä, jotka vaeltelee joka paikassa. Tarvitset myös Impling Jareja voidaksesi pyydystää implingejä.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Ruby harvest 15 24 Ruby Harvest purkissa Piscantoris
Kuva Sapphire glacialis 25 34 Sapphire glacialis purkissa Trollweis-Rellekka
Kuva Snowy knight 35 44 Snowy knight purkissa Trollweis-Rellekka
Kuva Black warlock 45 54 Black warlock purkissa Feldip


Deadfall

Deadfall-keinolla metsästetään edestakaisin vaeltavia olentoja, jotka ovat niin tyhmiä, että menevät nuuskimaan parilla kepillä tuettun kiven alustaa. Tarvitset tätä varten halkoja (tyypillä ei ole väliä) ja puukon. Inventoryssa kannattaa olla mahdollisimman paljon halkoja ja niitä kannattaa käydä hakkaamassa lisää vasta kun ne alkavat loppua. Parilla halolla pelaaminen ei tee tästä muuta kuin hitaan tavan kehittää.

Mene alueelle, jossa näet suuria kivipaaseja. Klikkaa niiden "Set-trap boulder"-vaihtoehtoa. Deadfall-ansat ovat siitä erikoisia, että niitä voi pystyttää vain yhden kerrallaan, olit sitten miten tahansa kokenut Hunterissa. Voit myös käyttää soihtuasi ansaan poistaaksesi hajujäljet, jos vain levelisi riittää siihen. Mene pois ansan edestä, ja odota kunnes kebbitti kävelee ansaasi ja jää kiinni/hajottaa ansan. Kerää eläimen ruho ja aseta ansa uudelleen valmiiksi. Toisinaan kebbitit tutkivat, mutta eivät kuitenkaan jää kiinni. Tällöin joudut yksinkertaisesti pystyttämään sen uudelleen. Ajan kanssa ansat myös romahtavat itsestään.

Kuva

Mikäli käytät sekä soihtua, että sinut naamioivaa asustetta, kebbitit käyskentelvät ansassasi yleensä niin nopeasti, ettei muita pyyntikeinoja kannata oikeastaan harjoittaa samalla. Ansa kannattaa pystyttää mahdollisimman kauas toisista pelaajista, jotka ovat harjoittamassa samaa pyyntikeinoa. Kannattaa myös olla valmis nopeaan ansan uusimiseen, mikäli joku epäilyttävä henkilö kiertelee ansasi ympärillä.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Wild kebbit 23 128 Bones, kebbit claws Piscantoris
Kuva Barb-tailed kebbit 33 168 Bones, barb-tailed harpoon Feldip
Kuva Prickly kebbit 37 204 Bones, kebbit spike Piscantoris
Kuva Sabretooth kebbit 51 200 Bones, kebbit teeth Trollweis-Rellekka


Rabbit Snaring

KuvaKaneja voi Hunterin avulla pyydystää vasta, kun olet suorittanut Eagles' Peak-questin, tarvitset myös 27 Hunterin. Tämä tapa näes vaatii metsästettyjä ferrettejä, joiden kiinni saaminen opitaan kyseisessä questissa. Ferrettejen lisäksi tarvitset myös rabbit snareja, joita voit ostaa luonnollisesti Hunter-kaupoista.

Kaninkoloja löytyy tällä hetkellä ainoastaan Piscantorisin metsästysalueelta, sen eteläosasta. Mene kaninkolojen lähelle ja asettele rabbit snareja onkalon etualalle. Tämän jälkeen lähetä ferrettisi tunkeutumaan kaninkoloon käyttämällä ferrettiä siihen. Kani pakenee kolostaan ja mahdollisesti osuu johonkin asettamistasi ansoista. Poimi raato ansasta ja jatka samaan malliin.
Kuva

Toisinaan ferret saattaa karata, jolloin joudut vain hankkimaan uuden. Lvl 39 Hunterin savustettuasi voit käyttää soihtua asettamiisi ansoihin, jolloin kani hakeutuu niihin helpommin.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Rabbit 27 144 Bones, raw rabbit meat, rabbit foot Piscantoris


Net Trapping

Salamandereita metsästäessä käytetään verkosta ja köydestä rakennettuja verkkoja, jotka toivonmukaan laukeavat kun salamander kävelee niiden päälle. Moniin muihin ansoihin verrattuna verkkopyydykset ovat siitä erikoisia, että niiden rakentamiseen käytetyt verkot ja köydet saa itselleen takaisin. Vieläpä riippumatta siitä, saitko kohteesi kiinni tai et.

Pyydyksiä varten tarvitset siis köyden ja pienen kalastusverkon. Mene pystyttämään ansasi nuoriin puihin paikoille, jossa salamandereita liikuskelee mahdollisimman paljon. Tämä tapahtuu puissa olevan "Set-trap"-vaihtoehdon avulla. Tämän jälkeen, jos mahdollista, käytä soihtuasi verkkoon poistaaksesi hajujälkesi. Mene sitten kauemmaksi ansasta odottamaan tai toisia ansoja pysyttämään.
Kuva Kuva

Mikäli käytät soihdun lisäksi sinut maastoon naamioivia pukuja ja pystyt pysyttämään ainakin kolme ansaa, niin ei kannata oikeastaan yrittääkkään pyydystää samalla muita otuksia. Verkot tuppaavat näes vetämään nopeasti saalista, joko onnistuen tai epäonnistuen, jolloin ansa romahtaa ja se pitää koota takaisin pystyyn. Tuloksen maksimoimiseksi kannattaa pyrkiä kulkemaan ansojen välillä samassa järjestyksessä, yleensä aina kierroksen alettua jossakin ansoista on tapahtunut jotakin.

Kun näet puussa heiluvan nyyhdin, klikkaa sitä niin saat experiencen, köyden, verkon ja salamanderin inventoryysi. Tämän jälkeen vain laitat ansan uudelleen pystyyn ja jatkat saman kaavan mukaan. Salamandereiden pyydystäminen on todella nopeata experienceä, mutta se vaatii jatkuvaa tekemistä ja tilanteen tarkkailua.
Kuva

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Swamp lizard 29 152 Swamp lizard Mort Myre-suo
Kuva Orange salamander* 47 224 Orange salamander Uzerin Hunter-alue
Kuva Red salamander 59 272 Red salamander Zamorak alttari, SW Ardougnesta
Kuva Black salamander 67 304 Black salamander lvl 20 Wilderness, Chaos temppelistä koilliseen


* = Muista ottaa waterskinejä mukaan, jos olet menossa metsästämään Orange salamandereita. Niiden metsästysalue sijaitsee näes Kharidian aavikolla.

Pitfall Trapping

Pitfall trappien eli salakuopien idea on yksinkertainen, mutta nerokas. Peitetään maastossa oleva kuoppa puilla, ärsytetään kohde-eläin niin, että se lähtee perään. Seuraavaksi hypätään äskettäin virittämämme kuopan yli toivoen, että eläin tipahtaa kuopan pohjalle ja kuolee. Pitfall trapingilla voit metsästää niitä eläimiä, joiden turkeista valmistetaan parhaimmat maastoutumisasut.

KuvaTarvitset tälläisen ansan rakentamiseksi puukon ja halkoja inventoryysi. Halot voivat olla mitä laatua tahansa. Mene alueelle, jossa voit metsästää kyseisellä tavalla, ja klikkaa alueella olevia kuoppia, jolloin accounttisi rakentaa niihin puupeitteen. Ansakuoppien määrää voi kasvattaa sitä mukaa, mitä suurempi Hunter-levelisi on. Suosittelen kuitenkin pelaamaan vain kahdella ansakuopalla, itse koen kahden ansan ympärillä ravaamisen helpommaksi kuin useamman. Yhdellä ansalla näitä eläimiä ei käytännössä voi kunnolla pyydystää. Ansat romahtelevat ajan kanssa, joten kannattaa pitää huoli, että sinulla on inventoryssa halkoja, tiukan paikan varalta.

Seuraavaan vaiheeseen tarvitset teasing stickin, jonka voit ostaa Hunter-kaupoista. Seuraavaksi yksinkertaisesti klikkaat kohde-eläimessä olevaa "Tease"-vaihtoehtoa, jolloin accounttisi pistää kepillä eläintä saaden sen hyökkäämään kimppuusi. Nyt yksin kertaisesti menet rakentamasi ansan toiselle reunalle ja hyppäät sen ylitse. Eläin tulee kohta perässä, joko tippuen alas kuoppaan tai ponnistamalla kuopan yli samalle puolelle kuin sinä.
Kuva

KuvaNyt joudut kävelemään toiselle ansakuopalle ja hyppäämään sen toiselle puolelle. Nämä eläimet eivät ole näes niin tyhmiä, että hyppäisivät saman ansan yli kahdesti peräkkäin. Mikäli eläin ei vieläkään tipahda ansan pohjalle, siirryt seuraavalla ansakuopalle ja toimit kuten aikaisemminkin. Kun tämä kohde-eläimesi sitten makaa lopulta montun pohjalla, saat experiencen, luut ja turkin klikkaamalla kuoppaa. Tämän jälkeen joudut päällystämään kuopan uudelleen, ja hyökkäämään seuraavan kimppuun.

Pitfall Trappingilla metsästäessä kannattaa pyrkiä olemaan maailmassa, jossa on mahdollisimman vähän muita samaa kehitystapaa harrastavia sillä hetkellä. Pitfall otuksia on näes varsin helppo kaapata toisilta, joten pidä silmäsi auki ja sormesi virkeinä.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.


Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Spined larupia 31 180 Big bones, spined fur Feldip
Kuva Horned graahk 41 240 Big bones, horned graahk fur Karamja, N Cairn Islestä
Kuva Sabretooth kyatt 55 300 Big bones, sabretooth fur Trollweis-Rellekka


Falconry

KuvaFalconryllä metsästettäessä sinun ei tarvitse liikutella paljoa jalkojasi, sillä olennon nappaamisen hoitaa puolestasi hyvin koulutettu haukka. Joudut korkeintaan kävelemään muutaman metrin, koska haukka ei kykene tuomaan saalista luoksesi, ainoastaan pitämään sen paikoillaan. Falconrya voi harrastaa ainoastaan Piscantoris Hunter-alueen itäosassa olevalla aidatulla alueella.

Alueella oleva haukkojen koulutaja Matthias kertoo miellellään sinulle lisätietoja haukoistaan ja niiden käytöstä. Hän myös vuokraa haukkojaan 500gp:n maksua vastaan niin pitkäksi aikaa kuin tarvis. Sinulla ei saa olla käsissäsi hanskoja, aseita tai kilpiä. Huomaa, että et voi viedä haukkoja alueen ulkopuolelle ja kun palaat alueelle uudestaan, niin joudut maksamaan 500gp uudelleen.

Itse kebbittien (joita alueella voi pyydystää), nappaaminen on hyvin yksinkertaista. Mene paikkaan, jossa näitä olentoja parveilee mahdollisimman paljon ja klikkaile niitä kebbittejä, kun haukka on kädelläsi. Haukka lentää kohteen kimppuun ja onnistuessaan myös saa sen kiinni. Seuraavaksi vain kävelet haukkasi luokse ja klikkaat sitä. Saat näin experiencen, luut ja nahkan. Huomaa, ettei haukka pysty nappaamaan sinusta liian kaukana olevia kebbittejä. Jos alueella on liikaa muita henkilöitä haukkoineen, niin sekin vaikuttaa tällä tavalla kehittämiseen hidastavalla tavalla.
Kuva


Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat
Kuva Spotted kebbit 43 104 Bones ja spotted kebbit fur
Kuva Dark kebbit 57 132 Bones ja dark kebbit fur
Kuva Dashing kebbit 69 156 Bones ja dashing kebbit fur


Box Trapping

Box Trappingilla eli laatikkopyydyksillä on mahdollista vangita pieniä eläimiä elävinä, joita voi sitten käyttää johonkin muuhun hyödyksi. Tällä hetkellä näitä otuksia voi käyttää aseina ja Rabbit Snaringissa. Tarvitset tätä kehitystapaa varten box trappeja, joita voit ostaa Hunter-kaupoista.

Itse kehittäminen on yksinkertaista. Mene alueelle, jossa kyseisiä otuksia esiintyy. Aseta ansat maahan ja siirry tämän jälkeen hiukan syrjemmälle odottamaan, että otuksen menevät ansaasi. Otuksen mentyä ansaasi, yksinkertaisesti purat sen ja asetat uudelleen paikoilleen odottamaan seuraavaa uhriaan.
Kuva

Kuten monia muita ansoja, näitäkin voi tuloksen maksimoimisen puolesta savustaa soihduilla. Myös maastoon sopeutuvat vaatteet helpottavat metsästyksessä valtavasti. Laatikkoansoja voi asettaa Hunter levelin mukaisesti aina kahdesta viiteen.

Alla olevasta taulukosta näet, mitä olentoja voit metsästää kyseisellä konstilla milloinkin ja missä. Skillchompeilla voit kerätä logseja, divine energiaa, oreja sekä kalastaa ja antavat tavallista enemmän xp:tä. Cobaltit toimivat mithril tasolla, Viridian adamant tasolla, Azure rune tasolla ja Crimson dragon tasolla.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijainti
Kuva Cobalt chinchompa 27 95 Cobalt skillchompa Grand treeltä pohjoiseen
Kuva Ferret 27 115 Ferret Piscantoris
Kuva Viridian Skillchompa 46 140 Viridian skillchompa Port Phasmatys hunter alue
Kuva Chinchompa 53 198 Chinchompa Piscantoris
Kuva Red chinchompa 63 265 Bones, red chinchompa Feldip
Kuva Pawya* 66 400 Raw pawya meat, bones Isafdarissa
Kuva Azure skillchompa 68 210 Azure skillchompa Trollweiss hunter alue
Kuva Grenwall* 77 1100 Grenwall spikes, bones Isafdarissa
Kuva Crimson skillchompa 89 450 Crimson skillchompa Menaphosin hunter alue
Kuva Crystal skillchompa 97 475 Crystal skillchompa Pohjoiseen Tyras Campista


Mainittakoon vielä, että Chinchompat ja Red Chinchompat ovat erittäin hyvää rahaa. Joten näitä metsästäessä, muista säästää ja myydä myöhemmin!

* = Houkutellaksesi nämä kaksi ujoa olentoa ansoihisi, on ehdottoman tärkeää käyttää syöttejä ja savutteva ansat torchilla. Nämä elukat ovat näet yllättävän vaikeita napata. Pawyajien nappaamiseen tarvitset syötiksi papayapuun hedelmiä ja käytä niiden lihaa sitten grenwallien nappaamiseen.

Skillchompia voi saada napattua myös useamman kuin yhden kerralla. Todennäköisyys onnistua kasvaa suhteessa Agility leveliin, eli mitä korkeampi Agility level, sitä useammin kerralla nappaa enemmän kuin yhden skillchompan. Tietyt Agility levelit takaavat kuitenkin 100 % varmuudella, että napatessa saa vähintään kaksi skillchompaa:

Skillchompa Agility level
Cobalt skillchompa 42
Viridian skillchompa 64
Azure skillchompa 81
Crimson skillchompa 94
Crystal skillchompa 99


Magical Imp Boxes

Ympäri maailmaa vaeltavien imppien kiusaksi on kehitetty imp box, jonka voi ostaa Hunter-kaupasta. Voit tämän välineen avulla metsästää imppejä, kunhan Hunter levelisi on vähintään 71. Asetat sen vain lähelle imppejä ja odotat. Imppien nappaamisessa auttavat beadit, ne houkuttelevat imppejä menemään ansaan helpommin.

Kuva Nimi Vaadittava taso Saatava experience Tiputtamat tavarat Sijaintia
Kuva Imp 71 450 Trapped imp Ympäri maailmaaCharm sprites

Erillinen opas täällä


Charm spritet ovat vikkeliä otuksia joiden kiinnisaamiseksi tarvitset tikun ja pussin. Nämä maksavat 2k kappaleelta joten kustannukset eivät ole suuret. Näiden nappaamisesta saat charmi siivuja joita voit yhdistää kokonaisiksi charmeiksi, kun olet kerännyt 5 kappaletta. 1000 Charm Spriten kiinniotosta voit parantaa tikun laatua ja näin saada 5% enemmän hunter xp:tä millä tahansa tavalla ja tämä bonus toimii muiden xp bonuksien kanssa.

Strategia:
1. Houkuttelu: ensiksi sinun täytyy saada Charm spritet esille. Tämä tapahtuu klikkaamalla puskaa, joka heiluu jolloin heität syötin ja klikkaat syöttiä, jolloin Charm Spritet tulevat esiin. Charm Spriteja voi tulla esiin yhdestä kolmeen ja ne lähtevät heti karkuun eli sinusta pois.

2. Kiinniottaminen: tässä vaiheessa klikkaat esillä olevia Charm Spritejä niin nopeasit kuin pystyt, koska mitään viiveitä ei ole. Tämä tarkoittaa sitä ettei tarvitse odottaa animaation loppumista. Saatuasi kaikki kiinni aloitat taas heittämällä syötin. Hyvä paikka on olla keskellä aluetta, jolloin ympärillä ja lähellä on puskia.

Kuva Tällä sauvalla pystyt ottamaan kiinni syötin ja charm spritet


Kuva Tällä syötillä voit houkuttella charm spritet, eivätkä kulu käytössä.


KuvaKuvaKuvaKuva
Saat charm siivun jokaisesta charm spritestä, jonka saat kiinni. 5 kpl tarvii yhden charmin yhdistämiseen.

Charm sprite Lvl Xp
Kuva 72 130
Kuva
72 200
Kuva
72 400


Alue
Täällä voit ottaa kiinni charm spriteja.

Kuva

Oo'glogissa metsästäminen

As a First Resort...-questin suorittaneet mestästäjät pääsevät käsiksi uusiin eläimiin, joita esiintyy vain Oo'glogissa. Nämä elukat eivät kuitenkaan ole aivan helppoja napattavia, joten joudut käyttämään ogrejen kehittämiä tekniikoita saadaksesi ne ansoihisi.

Kuva
Kukin eläin on houkuteltava ansoihin syöttiä käyttäen, sillä ilman niitä näitä ovelia otuksia on todella vaikea napata. Syötteinä käytetään Oo'glogin ulkopuolella sijaitsevasta viidakosta löytyviä kasveja, jotka sytytettyinä (käytä kasviin tinderboxia) voimakkaan hajun josta eläin kiinnostuu. Huomaa että kullekin eläimelle on oma haju josta se pitää. Varo polttamasta väärää kasvia, sillä muuten et varmasti saa napattua ainuttakaan!

Kun eläin kiinnostunut hajusta, johdata se ansaasi.

Kuva Nimi Vaadittava taso Ansa Syötti Exp
Kuva Wimby bird 39 Bird Snaring Palava tansymun 167
Kuva Diseased kebbit 44 Deadfall Palava fever grass 225
Kuva Platypus 48 Box Trapping Palava lavender 205


Platypukset voit pitää joko lemmikkinäsi (vaatii 10lvl summoning), tai vapauttaa ne vesiheinikkoon Oo'glogin itärannalle (E) aivan kuten teit questissä. Palkinnoksi tästä platypukset sukeltavat sinulle arkun josta voit saada mm. half of a key ja uncut gems.

Nappaamasi diseased kebbitit voit taasen vaihtaa Frawdin, Oo'glogin general stroren myyjän, kanssa Davy Kebbit hattuun.

Muuta

Hunters' Crossbow

Yanillen Hunter-kaupassa majailevalta Leonilta on mahdollista ostaa Hunters' crossbow, joka ampuu toisia varsijousia nopeammin ja jossa käytetään ammuksina kebbiteiden kynsistä valmistettuja ammuksia. Voit itse valmistuttaa ammuksia viemällä kebbit spikejä/long spikejä ja maksamalla niistä hieman. Valitettavasti näitä ammuksia ei voi myrkyttää.

Kuva Nimi Vaadittava Ranged taso Ranged bonus Hinta
Kuva Hunters' crossbow 50 +55 1300 gp


Eagles' Peakin kotkakuljetukset

Suoritettuasi Eagles' Peak-questin voit käyttää samaisessa luolassa olevia kotkia matkustaaksesi eri hunter alueille. Tämä on nopein tapa siirtyä Piscantoriksesta jonnellekkin toiselle pääalueelle. Valitettavasti samaa reittiä ei pääse takaisin.

Tarvitset matkustamista varten köyden, jota sinun pitää käyttää luolassa oleviin kotkiin. Käyä köyttä luonnollisesti siihen kotkaan, jonka nimi vastaa aluetta, jonne haluat matkustaa.
Kuva


Hunter potion

KuvaLvl 53 Herbloren omaavat henkilöt voivat valmistaa Hunter potionin avantoesta ja kebbit teeth dustista (saa metsästämällä Sabretooth kebittejä).

Potion nostaa Hunter leveliä tilapäisesti kolmella tasolla.
Kehityspaikat:

Kehitysstrategioita

1 - 50

Kuinka kauan vie aikaa: 2-3 päivää (~kuusi tuntia päivässä).

1 - 15 Punaset linnut (Jungle area)
15 - 19 Punaiset perhoset (Woodland)
19 - 37 Tropical wagtails (Jungle area)
37 - 50 Prickly kebbits (Woodland)

Neuvoja: Wagtailehin on turha laittaa smokea, se on liian hidasta. Larupia asusteet kannattaa ottaa mahdollisimman pian käyttöön, eli 28 Hunterin saavutettuasi. (Larupioja voi itse metsästää vasta lvl 31:n jälkeen).


Petexin ohje 1-60 Hunterin kehitykseen

Kuinka kauan vie aikaa: 1 päivä

1-7 Punaiset linnut (Jungle)
7-19 Feldib weasels (Jungle)
7-13 Feldib weasels (Jungle)
13-19 Desert devils (Desert)
19-27 Tropical wagtails (Jungle)
27-43 Ferrets/rabbits (Woodland)
43-47 Spotted kebbits (Woodland)
47-57 Orange lizards (Desert)
57-60 Dark kebbits (Woodland)


Suomipoika35:n ohje 60-99 Hunterin kehitykseen

60-69 Dark kebbits (Falconry)
69-75 Dashing kebbits ja Dark kebbits (Falconry)
75-99 Red chinchompat (Jungle)

Tietoja: Red chinchompilla saa 90 Hunterin jälkeen noin 110k experienceä per tunti.

Rahantienaus ja Hunterin kehitys 1-50

Tällä tavalla saat hunterilla maksimaalisen rahansaannin mutta tämä vie paljon aikaa.

1-29 Polar Kebbits (Trollweiss-Rellekka)
29-53 Swamp Lizardit (Mort-Myre Swamp)
53-63 Chinchompat (Piscantoris Hunter area)
63-99 Red Chinchompat (Jungle)

Skillcape of Hunter

Kuva

Hunting Expert Feldip Hillseillä, etelään Gu'Tanothista myy kaikille 99 Hunterin omaaville pelaajille Skillcape of Hunterin 99,000 gp hintaan.Experience taulukot:

Questeista saatava experience

Valinnainen experience

Questin nimi Saatava exp Tarvittava lvl
Darkness of Hallowvale 2,000-6,000 30+
A Fairy Tale part II - Cure a Queen 2,500 30+
The Great Brain Robbery 5,000 30+
King's Ransom 5,000 50+
Legacy of Seergaze 7,500 1+
Legends' Quest 7,650 - 30,600 1+
Meeting History 2,500 25+
One Small Favour 10,000-20,000 30+
Recipe for Disaster 20,000 50+
A Tail of Two Cats 2,500-5,000 30+
The Temple at Senntisten 23,000 50+
Troll Stronghold 10,000-20,000 30+
While Guthix Sleeps 100,000-400,000 65+Tehnyt: Vulle, Oo'glogissa metsästäminen by Finwest, Napero päivitti.
Kuva

Muokattu viimeksi: 16:11 07.08.2017