Aktiviteetti
Trouble Brewing

Tämä minigame on turvallinen


Esittely:
Trouble Brewing on joukkuepeli, johon tarvitaan vähintään kolme pelaajaa yhteen joukkueessa, mutta mitä enemmän sen parempi. Koska pulloja tulee hitaasti vähäisellä porukalla. Pelin tarkoituksena on valmistaa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman monta pullollista rommia janoisille merirosvoille 20 minuutin aikana.

SisällysluetteloSijainti:
Mos Le’Harmless kaupungin itäisellä puolella. Tänne pääset Port Phasmatyksestä laivalla, jota ohjaa Bill Teach ja laiva sijaitsee itäisimmällä laiturilla.

Kuva


Vaaditut taidot:
Vähintään 40 cooking


Vaaditut questit:
Cabin Fever Cabin Fever-quest suoritettuna.


Muut vaatimukset:
Päälläsi ei saa olla päähinettä.


Pelin aloitus:
Peliin pääset puhumalla, jollekin kolmesta eri henkilöstä. Fancy Danille puhumalla pääset punaiseen joukkueeseen, San Fanille puhumalla pääset siniseen joukkueeseen ja Honest Jimmylle puhumalla pääset jompaankumpaan joukkueeseen, jossa on suurempi tarve pelaajalle.

Kuva
Pelin pelaaminen:
Peli alkaa, kun pääset huoneeseen, jossa näkyy kolme boileria. Ikkunan ylälaidassa näkyy kuvioita, jotka ovat aineksia, mitä tarvitset rommin valmistamiseen sekä kolme ensimmäisiä ovat boilereita. Tarvittavia aineksia rommin valmistamiseen on siis viisi. Kuvioiden yläpuolella on numero, joka kertoo kuinka paljon mitäkin on sillä hetkellä. Rommin valmistaminen onnistuu silloin, kun kaikki numerot näkyvät vihreinä ja tällöin kaikkia aineksia on tarpeellinen määrä rommin valmistamiseen.

Kuva

Ensimmäiseksi mene huoneessa olevan workbenchin luo, josta saat kaikki pelissä tarvittavat tavarat. Kirves, veitsi ja tulitikut on hyvä ottaa reppuusi heti aluksi, koska niitä tulet tarvitsemaan. Muut tavarat voit ottaa sen mukaan, mitä aineksia rommiin aiot hankkia.

Kuva

Valmistaminen

Kuva

Kuva tiedot
Kuva
Bitternut
Ensimmäiseksi sinun pitää napata apina, joita löytyy monia minigamesta. Kun olet napannut apinan reppuusi, käytät siihen coloured water, jonka jälkeen apinasta tulee joko punainen tai sininen riippuen joukkueestasi. Kun sinulla on nyt värjätty apina repussasi niin käytät sitä bitternut treehen, jonka jälkeen apina kiikkuu puuhun ja hakee sinulle yhden bitternuts. Repussa sinulla voi olla enintään kaksi bitternuts ja yhteen pullollisen rommia tarvitaan yksi bitternut.
Kuva
Sweetgrups
Ota mukaasi lihaa, joita saa otettua workbenchistä. Tämän jälkeen etsi sweetgroup moud, joita on monia minigamessa. Esimerkiksi oman joukkueesi rakennuksen lähellä on yksi tälläinen. Kun olet löytänyt yhden tälläisen, niin käytä siihen mukaan ottamaasi lihaa, jolloin reppuusi ilmestyy sweetgrups. Joskus et kumminkaan saa sweetgrups, jolloin tulee swarm random event, jota et voi tappaa ja sinun täytyy vaihtaa paikkaa. Paikka voi myös tyhjentyä, jolloin sinun tarvitsee etsiä uusi tai siirtyä tekemään muuta. Yhden pullollisen valmistamiseen tarvit yhden sweetgroups.
Kuva
Water pump
Bucket of waterin valmistamiseen tarvitset ämpäreitä, joita saat otettua workbenchistä. Ämpäriä käytät rakennuksen ulkopuolella olevaan water pump, joka täyttää automaattisesti kaikki repussasi olevat ämpärit. Jos water pump on rikki, niin saat korjattua sen käyttämällä siihen bamboo pipe, jolloin saat täytettyä ämpärisi taas siinä. Pullolliseen rommia tarvitsee 5 ämpärillistä vettä.
Kuva
Coloured water
Värjätyn veden valmistamiseen sinun pitää hankkia oman joukkueesi värisiä kukkia, joita saat toisen joukkueen rakennuksen ulkopuolelta. Reppuusi voit ottaa enintään viisi kukkaa. Haettuasi vastustajien puolelta kukkia käytä niitä rakennuksen sisällä olevaan kettleen, jonka jälkeen käytät bowlia siihen ja näin saat coloured water. Yhteen pullolliseen tarvitaan kolme coloured water.
Kuva
Scrapey tree bark
Scrapey tree barkin valmistamiseen tarvitse veitsen ja scrapey tree login ja käyttämäällä niitä toisiinsa. Logeja saat hakkaamalla scrapey treetä, joita on monia minigamessa, mutta rakennuksen lähellä on yksi, josta kannattaa hakata. Pullolliseen rommia tarvitset yhden barking.
Kuva
Boilerit
Boilereita on kolme kappaletta rakennuksen alakerrassa. Boileriin on järkevintä sytyttää tuli vasta sen jälkeen, kun kaikki aineksia on valmiina yhtä pullollista varten. Tulen saat sytytettyä käyttämällä ensin logia siihen ja tämän jälkeen tulitikkuja. Kun boilerissa on tuli valmiiksi niin siihen ei tarvitse enää kuin käyttää logeja. Jotta rommin valmistaminen onnistuisi pitää kaikissa boilereissa olla tuli ja kaikissa pitää olla myöskin vähintään kolme logia.
Kuva
Log store
Tänne voit jättää ylimääriset puut mitä ettarvitse sillä hetkellä. noin kymmene logsia tarvit oikean lämpötilan saavuttamiseen ja muista että boileri tarvitsee vähintään klme logsia että lämpötila on oikea. Yksi logsi kuluu noin minuutissa.


Kun sinulla olet saanut hankittua aineksia rommia varten, niin mene yläkertaan, jossa on viisi hopperia. Näihin kuuluu laittaa nämä ainekset ja jokaiselle on ainekselle on oma paikkansa, johon ne laitetaan kuvanmukaisissa paikoissa. Myös seinällä on kuvat aineksista ja niiden hoppereista.

Kuva

Kun olette joukkueenne kanssa saanet kaikki toimimaan, niin valmiit pullot tulevat bottle machinesta ulos, jolloin ylälaidassa oleva pullo alkaa vilkkumaan. Pullon saa pois painamalla vain bottle machinea, jolloin ukkosi ottaa pullon ja nostaa sen lähellä olevaan laatikkoon.

Sabotointi

Kuva

Jos tuntuu , että toinen joukkue painaa liian kovaa vauhtia, niin sabotointi on yksi vaihtoehto, jolla voi hidastaa toista joukkuetta ja näin saada sitä kiinni. Mutta sabotoinnin kanssa kanttaa olla varuillaan, koska toinen joukkue voi kostaa takaisin. Tähän tarvitset soihdun ja tulitikut. Käytät tulitikkuja soihtuun, jonka jälkeen soihtu palaa.

Pääasiallisia sabotointi kohteita on kolme: hopperit, bamboo pipet ja sillat. Sabotointi toimii yksinkertaisesti siten, että käytät palaavaa soihtuasi niihin ja ne syttyvät, jos syttyvät. Muita kohteita on muun mm. water pump ja puut. Joskus kumminkaan tämä sabotointi epäonnistuu ja menetät siinä yhteydessä soihtusi, jolloin joudut hakemaan uuden sellaisen.

korjaaminen

Kuva

Pelissä on ruudun vasemmassa laidassa kolme kuvioita, joiden tarkoituksena on kertoa, mitä on rikki. Jokaisen asian korjaamiseen on omat tavaransa, joita workbenchiin on valmiiksi tehtynä kaikkia kymmenen. Hoppereiden korjaamiseen tarvitset lumber patch, bamboo pipe korjaamiseen tarvitset bamboo pipe ja siltojen korjaamiseen bridge section. Jos nämä ovat tulessa, kun olet korjaamassa sitä. Niin sinun pitää käyttää niihin ämpärillinen vettä, jonka jälkeen voit korjata.

Jos tarvikkeet korjaamiseen pääsevät loppumaan, niin niitä saa lisää tekemällä. Kaikkia näitä pystyy tekemään normaaleista logeista workbenchissä, joka on tool storen vieressä. Näitä tavaroita voi varastoida käyttämällä niitä tool storeen, jolloin kaikki repussasi olevat menevät siihen ja muutkin joukkueessasi pystyvät niitä tarvittaessa käyttämään.

Suojautuminen

Boilereiden luona on steam pump, johon tarvii vähintään 50% run energystä Kun olet pumpannut sen täyteen niin ukkosi ei pysty enää pumppaamaan sitä. Kun se on pumpattu täyteen voit käyttää 'vent' toimintoa, jolloin se sammuttaa kaikki tulessa olevat osat.EXP taulukot:
XP:tä saat erilaisista toimista ja ne ovat listattuna tässä.
Toiminto Experience
Bucket of waterin syöttäminen 0 xp
Coloured waterin syöttäminen 40 xp Cooking
Sweetgrupsin syöttäminen 40 xp Cooking
Scrapeytree barkin syöttäminen 40 xp Cooking
Bitternutin syöttäminen 80 xp Cooking
Login laittaminen boileriin 40 xp Firemaking
Sabotointi 50 xp Firemaking
Korjaustavaroiden tekeminen 12,5 xp Crafting
Onnistunut korjaaminen 12,5 xp Crafting
Tulen sammuttaminen 50 xp Firemaking
Apinan pyydystäminen 15 xp Agility
Höyrypumpun pumppaaminen 10 xp StrengthHyödyt ja palkinnot:
Palkinnot ovat suurimmaksi osaksi kosmeettisia mutta joukossa on muutama hyödyllinenkin esine.

Kuva

Kaiken tämän uurastuksen jälkeen saat palkinnoksi 'pieces of eight', joilla voit ostaa erilaisia hienoja merirosvo tavaroita, joita Honest Jimmy myy. Määrä, kuinka paljon pieces of eightejä saat riippuu siitä, kuinka paljon olet tehnyt töitä joukkueesi hyväksi.

Bonus xp

Palkinnoksi saa myös experienceä riippuen siitä, kuinka monta pullollista rommia kerkeätte valmistamaan joukkueenne kanssa. Yhdestä pullosta saa 100 crafting xp, 250 cooking xp ja 150 firemaking xp. Saadaksesi xp sinun täytyy avustaa joukkuettasi ja hankkia: 1 scrapey-bark, 1bitternut, 1 sweetgrups tai 3 coloured water yhtä pulloa rommia kohti.

Kuva

* Päähineet, paidat ja housut ovat samanhintaisia väristä riippumatta.
* Honest Jimmy myy myös level 2 clueita 5000 'pieces of eightiä' vastaan.
* Rommi, joka maksaa 20 PoE:ta, teleporttaa sinut takaisin Trouble Brewingin lähettyville. (Ei toimi yli 20 wildernessissä).
* "The stuff" auttaa sinun saamaan helpommin mature kaljoja, tosin ei tässä minigamessa vaan oluen tekemisessä (kts. cooking).


Tehnyt: Gothim, kuvat: Jagex Ltd.
Kuva

Muokattu viimeksi: 14:27 23.06.2013