Aktiviteetti
Conquest

Tämä minigame on turvallinen


Esittely: Conquestissa sinun tulee ohjata omaa armejaasi voittamaan taistelu. Peli toimii melko samalla tavalla kun shakki. Kummallakin on omat joukot jotka seisovat eri puolilla kenttää. Ideana on tuhota vastustajan armeija.

Sisällysluettelo


Sijainti: Void Knight Outpost. Sinne pääset, kun otat laivan Port Sarimista.

Kuva


Vaaditut taidot: Combat lvl 40+

Pelin aloitus: Aloittaminen tapahtuu puhumalla Void Knight Outpostilla Captain Etharille, joka kertoo sinulle perus asiat minigamesta. Hänet löydät talosta vastapäätä satamaa.
Tämän jälkeen mene alakertaan. Alakerrasta löydät kaksi huonetta.
Jos menet huoneeseen jossa on punainen ovi, voit valita kenet haastat sekä asettaa panoksen.
Jos taas menet huoneeseen jossa on vihreä ovi, vastustaja valitaan automaattisesti. Täällä et voi asettaa panosta.

Kuva
Pelin pelaaminen: Tässä minigamessa on 7 erillaista sotilasta. Voit tehdä armeijastasi mieluisan muokkaamalla mm eri sotilaiden määriä. Myöhemmin oppaassaa kerrotaan miten se tapahtuu.
Jokainen seitsemästä sotilaasta toimii eri tavalla. Esimerkiksi scout liikkuu todella pitkälle, mutta tekee vähän damagea, kun taas champion liikkuu vähän, mutta tekee hyvin paljon damagea.

Armeijan komentaminen
Tarkoituksena on tuhota vastustaja jolloin peli loppuu. Peli voi loppua myös jos vastustaja lähtee pelistä yhteyden katkettua tai kumpikin suostuu tasapeliin (truce).

Kuva

Selection phase
Ensimmäinen vaihe vuorollasi jolloin voit valita millä yksiköllä liikut ja mihin suuntaan. Kannattaa valita tarkasti sillä et voi peruuttaa valintaasi.
Movement phase
Toisessa vaiheessa voit liikkua valitsemallasi yksiköllä sinisen alueen rajoissa. Toiset yksiköt sekä esteet voivat kuitenkin estää sinua kävelemästä tiettyyn paikkaan.
Combat phase
Kolmannessa vaiheessa vuoronasi on hyökkäysvuoro. Hyökkäyksessä on tärkeää olla yksikön vaatimalla etäisyydellä, jotta hyökkäys osuu. Hykkäys etäisyyden voit tarkistaa yksikön ”range” kohdasta. Hykkäyksen voi tehdä vain kerran omalla vuorolla joten tässäkin kannattaa käyttää järkeä. Hyökkäyksen jälkeen jos vastustajan yksikkö jää eloon se lyö takaisin kunhan se on riittävällä etäisyydellä. Tämä kannattaa ottaa huomioon jos oma yksikkö on vaarassa menehtyä.
Rally phase
Tämä on neljäs ja viimeinen vaihe omalla vuorollasi. Tässä vaiheessa et voi enään liikuttaa joukkojasi vaan tämä vaihe kannattaa käyttää joukkojen valmisteluun mahdollsita tulevaa iskua vastaan. Komennot, jotka vahvistavat joukkojasi tai heikentävät vastustajasi joukkoja tulevat tässä vaiheessa olennaisiksi ellet ole käyttänyt niitä jo ensimmäisessä vaiheessa. Tässäkin kannattaa käyttää järkeä ja katsoa mihin vastustaja seuraavaksi iskee joten vahingot tulisivat minimaaliseksi.Sotilaat

Nimi Damage Health Liikkuminen Kantama Hinta
Scout 100 100 6 1 25
Foot Soldier 100 300 4 1 50
Halberdier 200 200 4 2 75
Archer 100 100 3 6 100
Mage 200 100 4 4 100
Knight 300 300 4 1 100
Champion 400 500 4 1 200Commandit

Command Hyöty Cooldown Hinta
Chastise Valitsemasi vihollisen sotilas ei voi liikkua tai hyökätä hänen seuraavalla vuorolla. Tätä ei voi käyttää vihollisen viimeiseen sotilaaseen 3 vuoroa 50
Shield Wall Kaikki damage mitä valitsemasi sotilas ottaa, on vähenetty sadalla seuraavan vuoron alkuun asti 5 vuoroa 50
Vigilance Valitsemasi sotilas iskee ensimmäisena kun puollustat 3 vuoroa 50
Battle Cry Valitsemasi sotilas saa +200 damagea ja healthia vuoron ajaksi 5 vuoroa 75
Charge Valitsemasi sotilas pystyy liikkumaan kaksi kertaa pidemmälle 5 vuoroa 75
Stoicism Valitsemasi sotilas saa +400 healthia vuoron ajaksi 5 vuoroa 75
Regenerate Valitsemasi sotilas saa täydet healthit 4 vuoroa 150
Winds of Fate Satunnaisen commandin cooldown menee nollille ja on siis valmis käytettäväksi 2 vuoroa 150
Bombard Valitsemasi vihollisen sotilaan healthi laskee sadalla 2 vuoroa 200Oman armeijan muokkaaminen

Voit aloittaa armeijan muokkaamisen puhumalla Knight Dorianille. Löydät hänet samasta paikasta kuin Captain Etharin.
Kun olet puhumalla Knight Dorianille voit muokata kolmea asiaa, ketä armeijaasi kuuluu, mitä commandeja käytät ja minkälainen on muodostelmasi.

Kuva

Painamalla oikealla hiiren painikkeella Doriania ja valitsemalla recruit, voit hallita ketä armeijaasi kuuluu ja mitä commandeja käytät.
Eteesi pitäisi nyt aueta tälläinen ikkuna.

Kuva

Voit vaihtaa sotilasta painamalla jotain kohdista vasemmalta ja sitten oikealta rastittamalla ruudun sen sotilaan kohdalta kenet haluat siihen tilalle. Muista kuitenkin, että sinulla on käytössä 1000 resurssia sotilaisiin ja commandeihin.

Kun painat ylhäältä "Select Commands" voit valita neljä commandia. Commandit valitaan samalla tavalla kuin sotilaatkin.

Kuva
Strategiat:
Pelissä voittoon on useita stretegioita mutta mitään "parasta" tapaa ei ole. Oman huippu tiimin löytäminen vie muutaman pelin ja kannattaa myös kokeilla erilaisia tiimejä niin oppii omat vahvuudet.Hyödyt ja palkinnot:
Jokaisen pelin jälkeen, riippuen kuinka monta vuoroa pelissä käytettiin (enemmän vuoroja - enemmän pisteitä), molemmat osapuolet saavat pisteitä, joilla voit ostaa erillaisia tavaroita saarelta. HUOM. Tarkkaa tietoa lisää Pest control palkinnot - oppaassa.

Kuva

Kuva

KuvaVoittaja ei saa tässä minipelissä enemmän pisteitä kuin häviäjä.


Tehnyt: Haribo, Gothim kuvat ja sisällön päivitys, kuvat: Jagex Ltd
Kuva

Muokattu viimeksi: 19:43 23.12.2011