Aktiviteetti
Soul Wars

Tämä minigame on turvallinen, et menetä tavaroitasi jos kuolet


Esittely:Soul Wars on Runescapen syrjimmillä seuduilla sijaitseva joukkuepeli, jonne pääset Edgevillen pankista lounaaseen sijaitsevasta Soul Wars -portaalista. Soul Wars on samantapainen peli kuin Castle Wars, mutta paljon monimutkaisempi: Pelin ideana on 20 minuutin aikana tappaa vastajoukkueen 525 levelinen avatar mahdollisimman monta kertaa suojellen samalla oman joukkueensa avataria. Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Kuva


Sijainti:

Portaali Minigameen löytyy Edgevillen eteläisten raunioiden luota.

Kuva


Vaaditut taidot:

Ei minimivaatimuksia, mutta korkeasta slayer levelistä ja hyvistä combat-tasoista on hyötyä.


Vaaditut tavarat:

Sisälle peliin ei saa ottaa capea, ruokaa tai mitään ei-combattiin liittyvää. Sisälle voi silti ottaa Summoning falmiliareita ja potioneita


Muut vaatimukset:

Parhaat mahdolliset Melee-, Ranged- tai Magic -varusteet.

Ammuksia & Runeja tarpeesta riippuen.


Pelin aloitus:

AloittaminenAlueen luoteiskulmassa on Edgeville -portaali, jota kautta sinun täytyy tulla saarelle. Portaalista itään on pankki, josta voit hakea aina halutessasi esimerkiksi tarvikkeita ja varusteita peliä varten. Pankin luona seisoo Nomad niminen henkilö, joka kertoo sinulle Soul Warsista, ja antaa sinulle erilaisia palkintoja voittamiasi Zeal-pisteitä vastaan.

Kuva

Pankista etelään on kaksi hautausmaata, joilla ei ole oikeastaan muuta kuin näöllistä merkitystä. Hautausmaista etelään on lännessä sininen, ja idässä punainen portti (Blue & red barrier), joista saat valita haluamasi joukkueen; siis sinisen tai punaisen. Porttien keskellä on vihreä portaali, joka vie sinut sattumanvaraisesti jompaankumpaan joukkueeseen. Peliin ei voi ottaa mukaan viittoja eikä mitään non-combat tavaroita, kuten esimerkiksi vialeita tai rahaa.

Kun olet liittynyt toiseen joukkueeseen, pääset jompaankumpaan kartalla näkyvään odotushuoneeseen, riippuen siitä kumman joukkueen valitsit. Odotushuoneessa ruutusi oikeaan yläkulmaan ilmestyy pieni palkki, jossa näkyy paljonko pelaajia sinun, sekä vastapuolen joukkueessa on. Kun aika on kulunut loppuun, peli alkaa ja siirryt odotushuoneesta itse areenalle.
Pelin pelaaminen:

PeliruutuKuva

Pelin alkaessa siirryt odotushuoneesta areenalle, ja oikeassa yläkulmassa oleva palkki muuttuu vielä hieman isommaksi palkiksi, joka on erittäin hyödyllinen apuväline, kunhan tiedät kunkin kohdan merkityksen.
 • Avatar deaths kertoo kuinka monta kertaa omasi, sekä vastapuolen joukkueen avatar on kuollut. Se joukkue, jonka avatar on kuollut useamman kerran, häviää.
 • Avatar levelistä näet kuinka paljon sinun Slayer levelisi tulee vähintään olla, jotta pystyt hyökkäämään vastapuolen avatariin ja päinvastoin. Jos leveli on 100, siihen ei pysty hyökätä.
 • Avatar health kertoo nimensä mukaisesti kuinka monta prosenttia sinun ja vastapuolen joukkueen avatarin LP:stä on vielä jäljellä


Alimpana on ns. kello, joka kertoo kuinka paljon aikaa on vielä jäljellä kunnes peli loppuu. Pelit kestävät aina 20 minuuttia.

Näet palkin vieressä, vasemmalla puolella 3 kuvaa; 2 hautakiveä sekä niiden keskellä olevan obeliskin. Nämä kuvat kertovat mikä paikka on minkäkin joukkueen hallussa, vaihtamalla kuvan väriä; harmaa tarkoittaa ettei paikka ole kenenkään hallussa, kun taas sininen tai punainen väri jompaakumpaa joukkuetta. Vasen hautakivi symboloi läntistä hautausmaata, obeliski Soul Obeliskia ja oikeanpuoleinen hautakivi itäistä hautausmaata.

Areena ja säännötKuva

Kummallakin joukkueella on omat aloitushuoneensa, jonne he pelin alussa teleporttautuvat odotushuoneistaan. Aloitushuoneen vieressä on Avatar Chamber, jossa joukkueen Avatar sijaitsee.

Kuva

Lähdettäessä aloitushuoneesta kohti Areenan ns. keskustaa, tulee matkallasi vastaan tarvikevarasto, josta saat haettua kolmea erilaista varustetyyppiä:

Kuva

Kuva Bandage: Parantaa 10% LP:stasi (esimerkiksi jos LP:si on 900, bandage healaa sinua 90), parantaa 50% juoksuenergiaasi ja toimii antipoisonina. Bandagea voi käyttää halutessaan myös toiseenkin pelaajaan.

Kuva Barricade: Barricadea käytetään vihollisen tien tukkimiseen, jolloin hänen on kierrettävä, tuhottava tai räjäytettävä se. Barricadeja voi olla inventoryssä vain 1 kerrallaan, eikä kumpikaan joukkue voi pystyttää niitä kuin 10 kerrallaan.

Kuva Exploding potion: Käytetään barricadejen tuhoamiseen.

Soul Obelisk

Kuva

Areenan keskellä on kahdella sillalla yhdistetty pieni saari, jolla Soul Obelisk sijaitsee. Soul Obeliskia käytetään vastustajan avatarin hyökkäämisen vaadittavan Slayer tason pienentämiseen. Aluksi avatarin leveli on 100, eli siihen ei voi hyökätä kukaan. Tämän vuoksi avataria pitää heikentää Soul Obeliskin avulla.

Obeliskia voi käyttää kuka tahansa kummasta tahansa joukkueesta, mutta vain silloin, kun Obeliski on oman joukkueen hallinnassa, eli sen ympäristössä on enemmän oman kuin vastapuolen pelaajia. Obeliski toimii Soul fragmenteilla, joita saat tappamalla lähistöllä sijaitsevia 43 levelisiä Pyrefiendejä (30 Slayer) ja 78 levelisiä Jellyjä (52 Slayer). Pyrefiend droppaa yhden soul fragmentin, kun taas Jelly suuremman combat levelinsä vuoksi 2.

Hautausmaat

Kuva

Soul Wars areenalla on kaksi hautausmaata; toinen on sinisen (west) ja toinen punaisen (east) joukkueen alueella. Hautausmaiden tarkoituksena on toimia ns. respawn-pottina niille pelaajille jotka kuolevat. Voidaksesi respawnautua oman joukkueesi hautausmaalle, sen tulee olla oman joukkueesi hallinnassa, eli oman joukkueesi pelaajia tulee olla siellä enemmän kuin vastustajoukkuen pelaajia.

Hautausmaita käytetään myös oman joukkueen avatarin levelin nostamiseen, joka tapahtuu hautaamalla vihollisten luita omalle hautausmaalle, joka on oman joukkueenne hallinnassa. Yksi luu nostaa avatarin leveliä yhdellä, sekä nostaa samalla hieman prayer pointtejasi. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, eikä luiden hautaamisella ole mitään vaikutusta.

Säännöt lyhyesti


 • Peli kestää 20 minuuttia, jonka aikana joukkueesi tulee tappaa vastajoukkueen avatar useamminn kuin he teidän.
 • Kummallakin joukkueella on 525 levelinen avatar, jota heidän tulee suojella estämällä vastajoukkueen pelaajia hyökkäämästä siihen.
 • Voidaksesi hyökätä vastustajien avatariin, tulee joukkueesi ottaa Soul Obelisk hallintaansa, ja käyttää siihen soul fragmentteja, jotka laskevat vihollisjoukkueen avatarin hyökkäämiseen tarvittavaa Slayer vaatimusta, joka on aluksi 100.
 • Soul fragmentteja saa tappamalla areenan reunoilla olevia 43 levelisiä Pyrefiendejä sekä 78 levelisiä Jellyjä.
 • Voit nostaa oman joukkueenne avatarin leveliä (eli Slayer vaatimusta) hautaamalla tappamienne vihollispelaajien luita omalle hautausmaallenne saaden samalla hieman prayeriä, jos se on siis kulunut.


KuvaStrategiat:

Hyviä strategioita


Kaikkein tärkeintä on pitää Soul Obelisk oman joukkueen hallinnassa, jotta soul fragmenttien kerääjät saavat laskettua vastajoukkueen avatarin leveliä. Obeliskin hallinta takaa voiton.

Obeliskin hallinta
 • Oleskele Obeliskin lähistöllä ja tapa vastajoukkueen pelaajia, jotta sinun joukkueellasi olisi enemmän pelaajia kyseisellä alueella, ja jotta joukkueesi saisi Soul Obeliskin hallintaansa. Tämä on välttämätöntä pelin voittamisen kannalta.


Avatarin suojelu
 • Avatarin suojelu on pelin yksinkertaisin homma; Oleskele oman joukkueen avatar chamberin lähistöllä tapa vihollisjoukkueen pelaajat ennenkuin he tappavat avatarisi.
 • Tässä tehtävässä ancient maget ovat erittäin hyödyllisiä; jäädytä vihollinen ja piletkää tiiminnen kanssa ettei se pääse vahingoittamaan avataria. Myös veracit ovat erittäin hyödyllisiä, sillä ne iskevät hyvin prayerin läpi. Yksi hyvä ancient mage saattaa pelastaa koko pelin.


Soul fragmenttien keräys
 • Tapa alueella olevia Pyrefiendejä ja Jellyjä (kts kartta) ja kerää niiden droppaamia soul fragmentteja, joita sinun tulee käyttää areenan keskellä olevaan Soul Obeliskiin kun se on sinun joukkueesi hallinnassa. 1 Soul fragment pienentää vastustajan avatarin hyökkäämiseen tarvittavaa Slayer leveliä yhdellä, joten ei ole hyvä idea viedä niitä 1 kerrallaan, mutta älä myöskään rupea varastoimaan niitä.
 • Suosittelen viemään soul fragmentteja obeliskille noin 10-15 kerrallaan, jotta toiminta olisi mahdollisimman tehokasta. Muista, että jos kuolet, menetät inventoryssä olevat soul fragmentit. Jos joudut hyökkäyksen kohteeksi, käytä protection prayeriä ja juokse heti käyttämään soul fragmentit Obeliskiin.


Hautausmaiden hallinta
 • Hautausmaiden hallinta helpottaa peliä huomattavasti, sillä sen sijaan että joutuisit kuollessasi ns. alkupaikkaan (eli sinne mistä peli alkoi), pääset Areenan melko keskellä sijaitsevalle hautausmaalle. Hautausmaiden avulla voi myös nostaa oman avatarin leveliä ja ladata prayer pisteitään hautaamalla sinne vihollisten luita.
 • Hautausmaiden hallinta on helppoa; Sinun joukkueesi jäseniä tulee olla hautausmaalla enemmän kuin vihollisjoukkuen jäseniä. Tämän vuoksi korkea defence bonus on erittäin hyödyllinen, ja bandaget iso apu.
 • Vihollisjoukkueen hautausmaan hallinta siis on tärkeää kahdesta jo aikaisemminkin mainitsemastani syystä:
  a) Respawn paikka.
  b) Viholliset eivät pysty nostamaan oman avatarinsa leveliä eivätkä samalla lataamaan prayeriään.

Vihollisjoukkueen avatarin tappaminen
 • Tämä tehtävä on haastava ja siihen vaaditaan korkealevelisiä pelaajia jotka omaavat ison Slayer levelin, mielellään +70. Ota mukaasi ase, jolla saa tehtyä mahdollisimman paljon damagea, kuten esimerkiksi jokin Godsword ja käytä mielellään super potioneita, sillä sinun tulee tehdä paljon damagea ennenkuin avataria vartioivat vihollisjoukkueen pelaajat tappavat sinut.


Hyvä tietää
 • Jos taistelet lähellä hautausmaata, älä säästele prayeriäsi: Kun se on juuri loppumassa, nappaa maasta muutama luu ja käy hautaamassa ne hautausmaalle, jolloin prayerisi nousee takaisin täyteen. Hautausmaan täytyy olla oman joukkueesi hallinnassa.
 • Veracit ovat Soul Warsissa erittäin hyödylliset, varsinkin avatarin suojelussa, kun vastustaja pitää tappaa mahdollisiman nopeasti.
 • Soul Obeliskille johtavat sillat ovat erittäin oivia paikkoja barricadejen avulla Ancient magen käyttöön; tuki silta barricadella, ja jäädytä sen eteen kasautunut väkijoukko saaden ison kasan uhreja.
 • Näytä ava's attractoriasi tai accumulatoriasi pankin luona oleskelevalle Nomadille, joka enchanttaa Soul Wars viittasi toimimaan reppusi tavoin; eli keräämään nuolia.


GearitSoul Wars on turvallinen minigame, joten et menetä tavaroita kuollessasi. Tämän vuoksi voit ottaa mukaan parhaat varusteesi ilman pelkoa niiden menettämisestä. Muista kuitenkin, ettei Soul Warsissa voi käyttää viittoja, reppuja tai mitään selkää peittäviä tavaroita.

Kuva

Melee

Veracit ovat tarpeelliset esimerkiksi avatarin suojelussa, kun vihollinen pitää eliminoida mahdollisimman nopeasti, koska veracit iskevät tehokkaasti Protect from Melee prayerin läpi. Muita hyviä geareita ovat esimerkiksi Godsword + Bandos armorit tai Whip + Dragonfire shield + Bandos armorit.
 • Helm of neitiznot, Berserker helm, Barrow's melee helm
 • Amulet of fury, Amulet of glory
 • Bandos chestplate, Barrow's melee platebody, Rune platebody
 • Bandos tassets, Barrow's melee platelegs, Rune platelegs
 • Godsword, Whip, Dragon scimitar, Dragon dagger
 • Dragonfire shield, Dragon sq shield, Toktz-ket-xil, Rune kiteshield
 • Dragon boots, Rune boots, climbing boots
 • Recipe for Disaster -gloves, Combat bracelet
 • Berserker ring, Warrior ringKuva

Ranged
 • Ruby bolts, Broad tipped bolts, Mithril bolts
 • Amulet of ranging, Amulet of fury, Amulet of glory
 • Armadyl chestplate, Karil's leather top, Black d'hide body
 • Armadyl legs, Karil's leather skirt, Black d'hide chaps
 • Rune crossbow, Crystal bow, Magic shortbow
 • Dragonfire shield, Toktz-ket-xil, Rune kiteshield
 • Ranger boots, Snakeskin boots
 • Recipe for Disaster -gloves, Black d'hide vambraces
 • Archers' ringKuva

Mage

Jos aiot käyttää Soul Warsissa magea, sinun kannattaa käyttää Ancient magen multi-target spellejä, kuten ice burstia ja barragea. Ice barrage on tehokas multi-target spell, mutta erittäin kallis. Jos olet varakas, käytä vain huoletta barragea, mutta hieman köyhemmille pelaajille suosittelen Ice Burstia.
 • Amulet of fury, Amulet of glory
 • Ahrim's robe top, Mystic robe top
 • Ahrim's robeskirt, Mystic robe bottom
 • Ancient staff, Master wand
 • Mage book, Unholy book
 • Infinity boots, Wizard boots, Mystic boots
 • Recipe for Disaster -gloves, Infinity gloves, Mystic gloves
 • Seers' ring


Hyödyt ja palkinnot:

Palkinnot


Pelatessasi Soul Warsia, saat aina pelin jälkeen Zeal-pisteitä riippuen pelin lopputuloksesta: Voitosta saa 3 pistettä, tasapelistä 2, ja häviöstä yhden pisteen. MUTTA jos liityt peliin sen puolivälin jälkeen, et saa pelistä ollenkaan pisteitä. Voit käyttää pisteet pankin vieressä seisovalle Nomadille, joka antaa niitä vastaan erilaisia palkintoja:

 • XP:tä Combat skilleihin: Attack, Strength, Defence, Lifepoints, Ranged, Magic, Prayer ja Slayer. Saamasi XP:n määrä riippuu siitä, minkä levelinen olet kyseisessä taidossa. Mikäli käytät 100 zealia yhtä aikaa saat 10% bonuksen.


Kuva

 • Charmeja: Voit ostaa Zeal pisteilläsi Summoningin kehitykseen tarvittavia charmeja. Mitä paremmat combat statsisi ovat, sitä enemmän charmeja saat pisteilläsi.


Kuva

Charmit Zeals
47 Gold Charms 4 Zeals
31 Green Charms 5 Zeals
30 Crimson Charms 12 Zeals
41 Blue Charms 30 Zeals • Zeal pisteillä voi ostaa myös Summoning lemmikkejä: Creeping hand, Minitrice, Baby basilisk, Baby kurask ja Abyssal minion. Viimeinen kohta, eli kysymysmerkki, antaa sinulle kahden Zeal pisteen maksusta mahdollisuuden voittaa sattumanvaraisia palkintoja, jotka kone arpoo.


Kuva

Lemmikki Zeals
Crawling Hand 5 Zeals
Cockatrice 25 Zeals
Basilisk 40 Zeals
Kurask 70 Zeals
Abyssal Demon 85 Zeals
Random-tavara 2 Zeals


Tehnyt: Teemukk, hienosäätöä by Jondree
Kuva

Muokattu viimeksi: 17:12 02.03.2013