Aktiviteetti
Temple Trekking/Burgh de Rott Ramble

Tämä minigame on vaarallinen, menetät tavarasi jos kuolet


Esittely:

 • Minipelin sijaintipaikat
 • Minipelin vaatimukset
 • Minipelin pelaamisen aloittaminen
 • Minipelin pelaaminen
 • Tapahtumat
 • Palkinnot

  Burgh de Rottin asukkaat ovat vuosikaudet haaveilleet paremmista elinmahdollisuuksista kaukana lietsovasta nälänhädästä ja verenhimoisista vampyyreistä. Nyt joukko kyläläisiä on päättänyt tarttua tuumasta toimeen, mutta yksikään heistä ei tiedä reittiä petollisen Mort Myren suon lävitse.

  Tieto Burgh De Rottin huonosta tilanteesta on kirinyt myös muiden seikkalijoiden korviin. Apua olisi siis tulossa moneltakin kantilta, mutta kokemattomat sankarit eivät uskalla lähteä yksin kohtaamaan matkalla vastaan tulevat vaarat. He ovatkin kaikki kokoontuneet Temple of Saradominin eteen, toivoen että joku kokenut eräkävijä näyttäisi heille oikean tien.

  Näiden kahden joukkion olisi siis kuljettava läpi vaarojen täyttämän Mort Myren suon.
  Tehtäväsi onkin kuljettaa heidät sen lävitse hengissä, mikäli suinkin vain on mahdollista...

  Kuva


  Sijainti:

  Burgh de Rott Ramblen apua kaipaavat sankarit löydät Morytaniasta, Salve-joen ylle rakennetun Temple of Saradominin itäpuolelta (E), Canifiksesta länteen (W) olevalta ilmoitustaululta. Helpoiten paikalle pääsee seuraamalla Varrockista koilliseen (NE) lähtevää tietä.


  Temple Trekkingin voi aloittaa mistäs muualtakaan, kuin Burg de Rottin kylästä, Mort'tonista etelään (S) portilla olevalta ilmoitustaululta. Kylään pääsee ainoastaan kävellen joko Mort Myren suon lävitse, tai käyttämällä salaista kulkureittiä jonka opit In Search of Myreque -questin aikana.


  Vaaditut questit:

  Priest In Peril, Nature Spirit, In Search of Myreque ja In Aid of Myreque.

  Burgh de Rott Ramblea pelataksesi sinun täytyy yllämainittujen lisäksi suorittaa Darkness of Hallowvale-questi.

  Vyrewatcheja tulee vain, kun olet suorittanut Legacy of Seergazen


  Vaaditut tavarat:

  Vasara (hammer) ja veitsi (knife). Kaikki muut tarvittavat tavart löydät matkan varrelta, kun niitä tarvitaan. Niistä ei siis tarvitse huolehtia.
  Toinen vaihtoehto on täyttää työkaluvyötä (toolbelt) vasaralla, veitsellä, tuluksilla (tinderbox) ja kirveellä (hatchet)


  Muut vaatimukset:

  Paljon hyvää ruokaa ja kunnon armori. Muista kuitenkin että kuollesasi tässä minipelissä menetät tavarasi! Ring of lifea kannattaa käyttää alussa, kun vielä tottutelet minipelin pelaamiseen.

  Seuraavien esineiden/aseiden mukaan ottaminen ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa.

 • Blessed Silver Sickle - Hyvä ase taistelussa vampyyrejä vastaan, sekä tämän avulla voit täyttää druid pouchisi. Mikäli olet hukannut omasi, voit valmistaa uuden craftingin avulla, jonka jälkeen Nature Spirit Mort Myren suolla lumoaa sen.

 • Druid Pouch - Välttämätön apuväline taistellessasi Ghasteja vastaan. Voit täyttää pouchin uudestaan Mort Myre fungeilla, jotka saat esiin käyttämällä Blessed Silver Sicklen "Bloom"-toimintoa mätien puiden lähettyvillä. Myöhemmin palkintona on Ouroboros Pouch joka ei tyhjene

 • Rod of Ivandis - On erittäin kätevä ase vampyyrejä vastaan, nimittäin sen special isku aiheuttaa valtavasti vahinkoa kyseisiin otuksiin. Jos olet hukannut sauvasi, katso sen valmistusohjeet In Aid of Myreque-questin oppaasta.

 • Gadderhammer - Tämä ase on suunniteltu erityisesti shadeja vastaan. Mikäli olet sattunut heittämään tämän pois, voit ostaa uuden Burgh de Rottin sekatavarakauppiaalta 3000gp:n hinnalla .

 • Blisterwood aseet - Erityisesti polearm (melee) ase jolla voi tehdä helposti ja nopeaa vauriota vampyyreihin ja vyrewatcheihin .

  Pelin aloitus:

  Kuten ylempänä oppaan sijainti-kohdassa onkin jo todettu, Temple Trekking-pelin voi aloittaa Burgh de Rottin kylän portilta puhumalla portin läheisyydessä olevalle munkille ja saatettavat löytyy ilmoitustaululta.

  Burgh de Rott Ramblen voi taasen aloittaa Paterdomuksen (Salve-joen temppelin) itäpuolelta puhumalla munkille ja saatettavat löytyy ilmoitustaululta.

  Molemmissa paikkaa voit antaa heille ruokaa, mieluiten haita, koska saat niitä palkintoina enemmän takaisin ja suostua saattamaan heidät Burgh de Rottiin/Paterdomukselle (minipeli alkaa varsinaisesti tästä).

  Henkilöt kummassakin aloituspaikassa ovat jaettavissa kolmeen luokitukseen; heikot, keskivahvat ja vahvat kyläläiset/seikkailijat. Heikko henkilö ei kykene puolustamaan itseään juuri ollenkaan mikäli joudutte taistelutilanteisiin, mutta heidän kuljettamisestaan saa parempia palkintoja kuin vahvojen saattamisesta.

  Kuva Nimi Kuntotaso tietoja
  Kuva Smiddi Ryak heikko Smiddi on vielä pienoinen lapsi, joten hän on myös heikko ja vaikeasti suojattavissa oleva. Hänen kuljettamisestaan Paterdomukselle saa kuitenkin palkinnoksi parasta mahdollista, joten häntä ei kannata unohtaa. Smiddille kannattaa myös antaa paljon ruokaa ennen matkalle lähtöä.
  Kuva Jayene Kliyn Keskivahva Jayene kykenee puolustamaan itseään jo hiukan paremmin kuin Rolayne ja Smiddi kykenevät, hänellä on myös hiukan enemmän Lifepointseja. Palkintotaso on tämän takia laskenut keskitasoon. Hänelle kannattaa antaa paljon ruokaa, mikäli olet aito kulkea vaikeimman reitin kautta.
  Kuva Dean velio Vahva Dean on kokenut taisteluja, ja se näkyy siinä ettei hän pelkää Mort Myreä juuri lainkaan. Tämä kostautuu mahdollisen palkinnon tasossa, mikäli saat kuljetettua hänet turvallisesti soiden läpi.


  Kuva Nimi Kuntotaso tietoja
  Kuva Rolayne Twickit Heikko Rolayne tietää miten pahasti hänen kyläläiset kärsii vampyyreistä. Nyt kun hän on maistanut vapautta hän haluaa tehdä saman muille. Hänen taistelukykynsä ei ole parhainta luokkaa mutta toisin on hänen päättäväisyytensä.
  Kuva Zachory Bragg Keskivahva Zachory on jo hiukan karttunut taistelemisen jalossa taidossa, ehkäpä hän on nytkin etsimässä uusia haasteita. Vaikeimmilla reiteillä voi tappio kuitenkin tulla vastaan, etenkin ellei hänellä ole tarpeeksi evästä mukanaan. Zachoryn saattaminen Burgh de Rottiin vastaa keskinkertaista palkintoa.
  Kuva Pazuzu Vahva Pazuzu on vahva ja kykenevä säilymään hengissä voimakkaidenkin vihollisten hyökkäyksistä. Tämä aiheuttaa tosin palkintojen heikon tason. Pazuzu ei kuitenkaan ole kuolematon, siihen faktaan saatat joutua törmäämään, mikäli kuskaat häntä vaikeinta reittiä pitkin, etkä ole antanut hänelle lainkaan evästä mukaan.


  Kuten ylempänä oppaassa on useampaan kertaan jo todettu, matkalaisille voi ja kannattaa antaa hiukan ruokaa, jotta he eivät kuolisi aivan muutamaan iskuun. Ruokaa voi henkilöille antaa vaihtamalla kuten toiselle pelaajalle ja ruoka säilyy saatettavilla vaikka minipeli loppuukin.


  Henkilöiden ruokavarasto on yhteinen, joten mikäli jollakin retkellä kaikki ruoka ei kulu, sinun ei välttämättä tarvitse uudelle henkilölle mitään antaakaan.

  Selventävä esimerkki: Annat Burgh de Rottissa Smiddi Ryakille kasan haita. Saavuttuanne Paterdomukselle niitä on vielä jäljellä. Lähdet Pazuzun kanssa vastakkaissuuntaiselle matkalla, hän saa automaattisesti haltuunsa tähteelle jääneet einekset.
  Pelin pelaaminen:

  Kun olet kertonut valitsemallesi saatettavalle haluavasi lähteä, saavutte risteykseen, josta voit valita käytettävän polun. Vaihtoehtoja on kolme; vaikeustaso kasvaa polun mukaisesti. Mitä vaikeampi reitti, sitä parempi palkinto (edellyttäen että saatettavasi selviää matkalta hengissä).
  kuvassa vasemmalta oikealle olevat tiet: helpoin, keskivaikea ja vaikea.

  Reitti NumeroReitin kuvaus
  1: Helpoin reittiKolmesta reitistä hitain, mutta se kiertää vaarallisimmat alueet. Joistakin tämän reitin tapahtumista on myös mahdollista paeta evade-event-optionilla. Tämä reitti soveltuu hyvin minipeliin ensikertaa perehtyville ja alhaisille combat leveleille.
  2: Keskivaikea reittiTämä on jo selvästi ensimmäistä reittiä vaarallisempi, tapahtumista pakeneminen on epätodennäköisempää. Combattia vaativissa tapahtumissa joudut surmaamaan vähintään 50% vastassa olevista vihollisista.
  3: Vaikein reittiTämä reitti on kaikkein vaikein, hyökkäävien vastusten combat levelit ovat suurimmat, lisäksi juuri hyökkäävät vastukset ovat suurin tapahtumaryhmä. Näistä on mahdotonta paeta kesken, ainoastaan koko minipelin keskeyttäminen on mahdollista (olentojen nurjertamisen lisäksi tietysti). Tämän reitin varrella on myös vaarallisia olentoja, joita ei muilta reiteltä löydä.


  Tapahtumat

  Reittien varrella oleva toiminta keskeytyy vähän väliä, tämä ei kuitenkaan aina tarkoita taistelemista. On myös mahdollista, että joudut käyttämään taistelutaitojesi sijasta hoksottimiasi eteenpäin pääsemiseksi. Sekään ei ole poissuljettua, että törmäät matkaasi auttaviin henkilöihin.

  Agressiiviset tapahtumat
  Auttavat tapahtumat
  Tavallista erikoisempaa reittiä vaativat tapahtumat


  Agressiiviset tapahtumat  Ghastit

  Ghastit hyökkäävät vaikeammilla reiteillä useimmiten suurissa joukoissa, toisinaan aivan välittömästi reitin alussa. Mikäli sinulla ei ole druid pouchea mukanasi, päiväsi ei ole täysin pilalla koska saatettavalla on yleensä mukana pouhi. Hyökkäävä ghast nimittäin tulee sen ansiosta taisteltavaksi, kunhan pouchessa on jotakin jäljellä. Voit taistella ghasteja vastaan millä aseella tahansa.

  Kannattaa heti alussa juosta mahdollisen ghast-joukkion keskelle, yrittäen vetää niiden huomio pois matkakumppanistasi. Mikäli jotkut kuitenkin ovat hänen kimpussaan, käytä druid pouchea niihin ja hoida ne ensimmäisenä.

  Ghasteja löytyy kaikilta reiteiltä, combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan oman levelin mukaisesti, kuten muissakin monstereissa. 100+ levelinen pelaaja saa reitillä yksi vastaansa 79-, reitillä kaksi 109- ja reitillä kolme 139-levelisiä ghasteja.

  Ghastit tiputtavat kuollessaan joitakin vähäarvoisia tavaroita, poimi ne mukaasi mikäli sinulla vain on tilaa.

  Giant Snailit

  Giant Snaileilla on erittäin tappava ranged-hyökkäys, oli sinulla sitten miten hyvät melee-armorit tahansa. Nämä otukset liikuvat ryhmissä, joten tuhovoima kasvaa entisestään. Onneksi ne eivät hyökkää välittömästi tapahtuman alussa, joten kerkeät juosta edemmälle keräämään niiden huomion ja samalla aktivoimaan protection from ranged prayerisi.

  Mikäli prayerpotionien kulutus ei sovi kukkarollesi, voit käyttää ainakin ensimmäisellä reitillä matkatessasi snelmejä (Mort Myren suoetanoiden kotiloista chiselillä valmistettavia kypäröitä). Toisella ja kolmannella reitillä ranged-hyökkäysten voimakkuus kuitenkin vahvistuu, joten silloin viimeistään kannattaa vaihtaa prayerin käyttöön.

  Kuten ylhäällä jo epäsuorasti todettiin, giant snaileja löytyy kaikilta reiteiltä. Combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan oman levelin mukaisesti, kuten muissakin monstereissa. 100+ levelinen pelaaja saa reitillä yksi vastaansa 79- ja 80-, reitillä kaksi 109- ja reitillä kolme 139-levelisiä giant snaileja.

  Kuollessaan giant snailit jättävät jälkeensä vain kotiloita, jotka voit käydä myymässä Dorgesh-Kaanin Barlakille 600gp:n hinnalla. Saat lisäksi ylimääräiset 500 experiencä Craftingiisi, mikäli kotiloiden joukossa on erinomaisia kappaleita (perfect shell).

  Giant Snaket

  Giant Snaket liikkuvat suurissa ryhmissä ja voivat aiheuttaa suurtakin tuhoa yhteishyökkäyksillään. Kannattaa käyttää protection from melee -prayeria, voit sammuttaa prayerin kun käärmeitä on enää muutama kappale jäljellä. Käärmeet eivät hyökkää heti tapahtuman alussa, joten kannattaa juosta heti parven keskelle ja näin saada niiden huomio pois matkatoveristasi.

  Giant snakeja löytyy kaikilta reiteiltä, combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan oman levelin mukaisesti, kuten muissakin monstereissa. 100+ levelinen pelaaja saa reitillä yksi vastaansa 79- ja 80-, reitillä kaksi 109- ja reitillä kolme 139-levelisiä giant snakea.

  Käärmeen kuoltua voit käyttää mukana olevaa veistäsi niiden ruhoon, saat 2-5 snakehideä, joista on mahdollista valmistaa kauniita snakehide armoreita.


  Nailbeastit

  Kuten Giant Snailitkin, Nailbeastit hyökkäävät ja liikkuvat ryhmissä käyttäen meleetä aseenaan. Nailbeasteja vastaan kannattaa käyttää protection from melee -prayeria, ainakin kunnes olet surmannut hyökkäävästä laumasta suurimman osan.

  Tapahtuman alussa on jälleenkerran hiukan aikaa, jolloin voit juosta ja hyökätä kaikkien nailbeastien kimppuun, suojaten matkatoverisi heiltä.

  Nailbeasteja löytyy kaikilta reiteiltä, combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan oman levelin mukaisesti, kuten muissakin monstereissa. 100+ levelinen pelaaja saa reitillä yksi vastaansa 79-, reitillä kaksi 109- ja reitillä kolme 139-levelisiä nailbeasteja.

  Shadet

  Kuva
  Shadet hyökkäävät vain ja ainoastaan Mort'tonin kylän läheisyydessä, josta kuljetaan jokaisen reitin kautta. Monista muista agressiivisista tapahtumista poiketen shadet hyökkäävät suurella joukolla heti tapahtuman alussa, saattaen matkakumppanisi suureen vaaraan. Tällaisessa tilanteessa matkakumppanisi pelastaminen on vaikeaa, ellet saa tungettua itseäsi hänen ja shadejen väliin.

  Shadet voivat iskea perin kovaakin suurella joukolla, joten mikäli sinulla ei ole paljoa ruokaa mukanasi, käytä protection from melee -prayeria. Abyssal whip ja Gadderhammer toimivat hyvin näitä pelottomia otuksia vastaan.

  Shadeihin on mahdollista törmätä kaikilla reiteillä, shadejen tyyppi vaihtelee reitin vaikeuden mukaisesti; ensimmäisellä reitillä vastaan tulee Riyl-shade (cb 80), toisella reitillä Asyn-shade (cb 110) ja kolmannella Shade (cb 140).

  Kuolleista shadeista jää jäjelle vain tuhkaa, jonka voit uhrata yrittäessäsi hankkia itsellesi slitbark-armoreita.

  Tentacle Monster

  Tähän vertahyytävään jokiolioon on mahdollista törmätä vain, mikäli valitset kolmannen reitin. Olento koostuu lvl 140 päästä (Head) ja neljästä lvl 99 lonkerosta (Tentacle). Ne kaikki hyökkäävät sinun ja matkatoverisi kimppuun, eivät kuitenkaan aivan heti tapahtuman alettua.

  Tämä on Mort'tonin shadejen lisäksi toinen erittäin potentiaalinen paikka, jossa matkatoverisi voi kuolla ruuanvähyyden takia. Alussa useampikin lonkero tai itse pää voi olla hänen kimpussaan, siinä ei auta muu kuin näiden otusten nopea hoiteleminen. Jokaiseen viidestä ollennosta kannattaa hyökätä heti alussa, jolloin loput lonkeroista tuskin käyvät saatettavan kimppuun.

  Protection from melee -prayerin käyttäminen on erittäin tärkeää, lautta on pieni eikä siltä pääse pakoon kuin keskeyttämällä eventin ja menettämällä palkinnon. Huom! Tapa lonkerot ennen päätä, muuten se kasvaa uudelleen häiritsemään itseäsi. Mikäli myrkytät yhden osan tätä hirviötä, koko otus myrkyttyy.

  Tentacle Monster ei kuoltuaan pudota mitään tavaraa, voit jatkaa matkantekoa klikkaamalla lauttaasi.

  Vampyre Juvinatet

  Vampyre Juvinatet likkuvat suurehkoissa ryhmissä, heihin eivät tehoa kuin muutamat harvat hopeasta valmistetut aseet (blessed sickle, rod of Ivanis, crossbow'n silver boltit). Ne eivät hyökkää välittömästi tapahtuman alussa, joten sinulla on aikaa suunnitella hyökkäystäsi ja yrittää saada matkakumppanisi turvallisempaan asemaan.

  Saatuasi Vampyre Juvinaten puoleen sen Lifepointseista, voit käyttää rod of Ivaniksessa olevaa erikoisiskua tainnuttaaksesi ja nostaaksesi tämän otuksen hetkeksi ilmaan. Tämän jälkeen voit kaataa otuksen päälle Guthix balance potionin, joka voi joko palauttaa olennon takaisin ihmiseksi tai muuttaa sen entistä voimakkaammaksi vampyyriksi. Tällaisen teon tekeminen lisää palkintoa, kunhan vain pääset määränpäähänne. Saat takaisin ihmiseksi muuntuvalta myös jonkinlaisen pieniarvoisen lahjan.

  Vampyre Juvinanteihin on mahdollista törmätä kaikilla reiteillä, niiden combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan combatin mukaisesti. Lvl 100+ pelaaja saa vastaansa reitillä yksi 59-, reitillä kaksi 89- ja 90-, ja kolmannella reitillä 119-levelisiä vastuksia.

  Vyrewatch

  Kuva
  Näitä tulee vastaan Legacy of Seergaze questin jälkeen ja on tapettavissa Ivandis Flaililla tai Blisterwood aseilla

  Vyrewatcheihin on mahdollista törmätä kaikilla reiteillä, niiden combat levelit vaihtelevat reitin vaikeuden ja pelaajan combatin mukaisesti.

  Skeletonit

  Kuva
  Skeletoneja löytyy yleensä reilut 10 kpl ja ovat joko lvl 15 tai 75 ja keskeltä löytyy hauta jonka voima tappaa lähellä (aidassa kiinni tai lähempänä hautaa) olevat yhdestä iskusta. Helpoin tapa päästä näistä on juosta kaikkien ohi melee protection päällä ja pöyriä haudan ympärillä ja aktivoida niin koko joukko menee kerralla alas.

  Auttavat tapahtumat  Abidor Crank


  Kuva

  Auttavista tapahtumista tällä hetkellä ainoa. Abidor Crank muuntaa inventoryssäsi olevat rotten foodit keitoksi (stew), mikäli ghasteja vastaan taistellessasi olet sellaiseen tilanteeseen joutunut. Tämä on tosin erittäin epätodennäköistä, ellei druid pouchesi varaukset ole päässeet loppumaan.

  Tavallista erikoisempaa reittiä vaativat tapahtumat  Toisinaan matkanteko ei ole aivan yksinkertaista. Saatat joutua ensivaikutelmalta umpikujalta vaikuttavalle tielle, josta pääsee kuitenkin lävitse, kunhan vain käyttää hoksottimiaan.

  Joen ylitys


  Saatatte törmätä matkallanne jokeen, jonka ylitsepääsy voi vaikuttaa lähes mahdottomalta. Tosiasiassa ratkaisu on melko yksinkertainen. Poimi lähettyviltä löytyvästä matkarepusta puukko ja katkaise sillä itsellesi vesikasvista 3 palaa. Yhdistä palat jotta niistä tulisi yksi pitkä"liaani" (long vine).


  Heitä "liaani" vedestä nuosevan ison puun oksaan ja singahda joen yli. Matkalaisesi seuraa perässä.


  Nääntyvä matkaseurue


  Et ole varmastikkaan ainut matkaaja Mort Myrellä, joten joskus pääset todistamaan surullista näkyä. Joukko ihmisiä on eksynyt suolle liian pitkäksi aikaa ja he ovat nyt nääntymässä kuolemaan. Mikäli et halua käyttää omaa ruokaasi pelastaaksesi poloiset, tee seuraavasti:

  Ota lähettyviltä löytyvä axe ja ja kaada puu. Nappaa myös maassa oleva tinderbox ja sytytä tuli. Tapa lähistyllä liikkuvia Snaileja ja paista niiden lihat nuotiolla. Käytä sitten lihoja ihmisiin.

  Pidä kuitenkin kiirettä, sillä Mort Myrellä nälkään kuolevien sielut eivät pääse koskaan lepoon... Ellet toimi ripeästi, vastassasi onkin yhtäkkiä joukko Ghasteja!

  Rikkinäinen silta


  Rikkinäisen sillan ylittämiseen on varsin yksinkertainen ratkaista, mutta siihen on kaksi eri vaihtoehtoa.

 • Mikäli et näe alueella puita laisinkaan, tapa kimppuusi hyökkäävät Undead Lumberjackit saadaksesi lankkuja. Huomaa myös, että nämä veijarit pudottavat kuollessaan Lumberjack-varustusta. Käytä lankkuja siltaan korjataksesi sen.


 • Toisinaan alueelta saattaa löytyy puita. Tällöin sinun täytyy tappaa alueelta löytyvä Zombie saadaksesi siltä axen. Kaada muutama puu saadaksesi halkoja. Käytä halkoja siltaan korjataksesi se.


  Upottava suo


  Kulkiessasi petollisella Mort Myrelle et ovi luottaa edes maaperän lujuuteen. Saatat kumppanisi kanssa joutua suoesteen pysäyttämäksi.

  Mutta onneksi hätä ei ole tämän näköinen, jos sinulla on mukanasi terävä ase/esine (puukko, axe, whip) jolla voit katkaista suokasveista itsellesi tunnustelukeppejä.

  Käytä keppiä suon kohtaan jonka haluat "luotettavuuden" haluat varmastaa. Jos maa on melko kovaa, sille on turvallista astua. Käy näin lävitse koko reitti suon ylitse. Huomaa että saatat vahingossa kadottaa keppisi suohon, joten joudut hakemaan uusia keppejä . Tässä tapauksesssa kannattaa painaa mieleen reitti takaisin.

  Huom! Mikäli sinulla ei ole terävää asetta/esinettä mukanasi, joudut koettemaan onneasi ylittämällä suo sattumanvaraisesti.


  Grotto

  Kuva
  Nature Spiritin alue on syttymässä tuleen ja liekit pitää sammuttaa. Tämä onnistuu puhumalla Nature spiritille, joka antaa väliaikaisen voiman käyttää vettä. Muutut siis vedeksi ja sammuttelet tulet.


  Strategiat: Pelaaminen perustuu pääpainoisesti combat taitoihin joten ensimmäisenä kannattaa pitää mielessä että ruokaa ja potioneita on mukana. Burgh De Rotin pankilla on helppo asioida mikäli puutetta ilmenee.
  Eri henkilöiden kanssa tulet taistelemaan eri tavalla mutta kaikille on yhteistä se, että joudut "tankittamaan" eli ottamaan hyökkäykset itseesi, jotta saatettavat kehittyvät. Tässä prayereiden käyttö on suositeltavaa ja alueelle tullessa kaikki hirviöt käyttävät samaa tyyliä, joten jos haluat kehittää saatettavia niin prayer bonusta antavat varusteet kannattaa ottaa huomioon.

  heikot taistelijat
  Smiddi Ryak ja Rolayne Twickit ovat heikkoja taistelijoita joten näiden suojeleminen on tärkeää varsinkin vaarallisimmilla alueilla. Alussa kannattaa katsoa että ruokavarasto on täynnä, seuraat tilannetta ennen uudelle alueelle menoa ja olet valmiina kiinnittämään vihollisten huomion itseesi niihin hyökkäämällä.

  Keskivahvat taistelijat
  Jayene Kliynin ja Zachory Braggin kanssa matkustaminen on jo vähän helpompaa kunhan muistat heidän ollessa suhteellisen pieni tasoisia ja ottaa hyökkäykset itseesi. Vaikka he kehittyvät suhteellisen nopeaa aktiivisesti taisteluun osallistumalla, kannattaa varmistaa heidän ruokatilanne hyvin väliajoin.

  Vahvat taistelijat
  Dean velio ja Pazuzu ovat helpoimpia saatettavia ja kehittyvät vauhdilla. He osallistuvat aktiivisesti taisteluun ja heidän ruokatilannetta tarvitsee harvoin tarkistaa. Tästä huolimatta ei kannata jättää mitään sattumanvaraan, varmista että saat heidät perille niin palkkio on sinun.


  Hyödyt ja palkinnot:

  Mikäli onnistut saattamaan "asiakkaasi" turvallisesti hänen määränpäähänsä, saat häneltä tokenin, jolla voit lunastaa itsellesi palkinnon lähtöpaikastasi.
  Eli jos saatat vaikkapa Adventurerin Burgh de Rottiin, saat häneltä tokenin, jonka voi lunastaa heti.
  Constructor puku antaa kokonaisuudessaan 6% enemmän expaa construction taitoon.
  Lumber jack puku antaa kokonaisuudessaan 5% enemmän expaa woodcutting taitoon.

  Nämä palkinnot voit aukaista ilmoitustaululta. Näissä palkinnoissa riittää hahmojen yhteinen level palkintojen aukaisemiseen esim. kahdella hahmolla on lvl 54 ja 46 niin saat ensimmäisen palkinnon auki.

  Level Palkinto
  100 Oikotie suonporteilta nature spiritin luo
  200 Constructor's hat joka antaa
  hieman bonus expaa, koko setillä 6%
  300 Constructor's trousers joka antaa
  hieman bonus expaa, koko setillä 6%
  400 Constructor's garb joka antaa
  hieman bonus expaa, koko setillä 6%
  500 Burgh De Rott teleport lisäys games necklaceen
  594 50k rahaa saat ostettua summoning olennon (ghast summoning lvl 87)
  taistelee ja antaa prayer expaa osumista ja ruokasi ei pilaannu suolla.


  Nämä palkinnot riippuu suorituksestasi: minkä hahmon ja reitin valitset sekä miten hyvin hoidat eventit sitä paremman palkinnon saat.

  Tavara Sininen token Keltainen token Punainen token
  Pure essence 50-100 70-120 100-300
  Bow string 30-90 40-120 70-210
  Silver bar 55-165 75-225 120-360
  Herbs 10-30 low 3-11 med 2-7 high
  Ore 7-21 iron
  14-42 coal
  10-30 iron
  20-60 Coal
  20-60 iron
  40-120 Coal
  W'melon seed 2-6 4-12 5-15
  Raw shark 8-24 10-30 18-54
  XP tome: agility
  firemaking
  fishing
  mining
  slayer
  thieving
  woodcutting
  1100-1650 2035-3025 4015-5005


  Hahmojen kehitys taulukko. Mitä enemmän kokemusta he saavat sitä paremmiksi he kehittyvät.

  Hahmo Level & palkinto
  Dean Vellio 25 BackPack - Kosmeettinen tavara
  60 Butcher - Erikoisisku (Dragon long/Whip special hyökkäys)
  75 Daredevil - +1 hyökkäysnopeus
  80 Abyssal! - taito käyttää Abyssal Whippiä
  Jayene Kliyn 25 Trained - +1 hyökkäysnopeus
  50 Twin fire - Special Attack. ampuu kaksi nuolta kerrralla
  75 Darkness! - Taito käyttää Dark Bow
  99 Druidic - Tavara: ehtymätön druid pouch
  Smiddi Ryak 20 Scream - Erikoisisku: stun, tyrmää viholliset lähietäisyydellä
  60 Raspberry - Erikoisisku: alentaa vastustajan defence leveliä
  92 A&E - Taito käyttää Heal Other taikaa
  99 Heal - Heal Other taika on voimakkaampi ja otat vähemmän damagea
  Pazuzu 20 Stay put - Taito käyttää Bind taikaa
  66 Defenceless - Taito käyttää Vunerability taikaa
  75 Into the Light - taito käyttää Fire Wave taikaa ja staff of lightia
  85 Tavara palkinto - Constructor's gloves
  Zachory Bragg 25 Tavara palkinto: - Constructor's boots
  59 Fired up - taito käyttää Fire Blast taikaa
  79 Rooted - Taito käyttää Entangle taikaa
  99 Shortcut - Canifis trapdoor Mort'toniin
  Rolayne Twickit 20 New hips - Taito juosta
  40 Walking stick - Kosmeettinen tavara palkinto
  80 Not dead yet - Rolayne alkaa tehdä tupla määrä vauriota - erikoisisku.
  99 Well aged - Taito käyttää Air Strike taikaa


  Tehnyt: Alkuperäinen opas: Vulle ja Finwest. Gothim päivitti uuden pelisysteemin
  Kuva

  Muokattu viimeksi: 09:44 24.11.2016