Aktiviteetti
Barrows (K)

Tämä minigame on vaarallinen, menetät tavarasi jos kuolet


Esittely:

Barrows on alue, jossa on kuusi hautakumpua, jonka jokaisen haudan sisällä on yhden Barrowsin veljen hauta. Tässä minigamessa voit saada palkinnoksi arvokkaita Barrows aseita ja suojia, mutta kannattaa varoa ilkeitä Barrowsin veljien aaveita. Tarkoituksena on siis murtautua sisään hautoihin, surmata mahdolliset vastahankaiset henget ja kenties löytää arvokkaita varusteita.
Kuva


Sijainti:

Hautakummuille pääseminen

Aluksi pitää tietysti päästä itse alueelle. Barrows sijaitsee Mort'tonista länteen. Mort'ton on taasen yksi Morytanian alueista. Ohessa reitit Canifiksen alueelta hautakummuille:

1. Reitin varrella suolla on eräänlaisia aaveita (ghast), jotka mädännyttävät ruokasi repussa jos pääsevät hyökkäämään kimppuusi. Siksi on suositeltavaat että pidät juoksun päällä kun menet tämän suon läpi suoraan etelään. Suolla on myös Altar of Nature, jossa voit täyttää prayer-pisteesi, jos olet suorittanut Nature Spirit -questin.

Kun olet juossut suon läpi, ja pääset kiemurtelevalle teielle, niin suon vaikutus loppuu eikä siellä ole enää aaveita, jotka voisivat mädännyttää ruoan repussaasi. Kuljet vain tätä tietä pitkin, niin se vie sinut Mort'toniin. Mort'tonista ei tarvitse kuin mennä sillan yli, hieman pohjoiseen ja sitten vähän itään ja niin olet päässyt Barrows alueelle. Pääsy sisälle Barrows alueelle löytyy sen pohjoispuolelta.

2. Reitti, eli nopeampi reitti, vie sinut maan alle pois suolta. Etelämmässä pääset matkustamaan veneellä Mort'toniin, jossa matkasi jatkuu kävellen Barrowsiin, joka ei ole enään kaukana.

3. Reitti on olla kulkematta Barrows-alueelle pohjoisesta, käyttäen sen sijaan In Aid of the Myreque -questissa aukeavaa Burgh de Rottin -kaupunkia pankkeineen. Tämä on lyhin välimatka pankin ja kumpujen välillä, mutta mikään tele ei sijoita sinua lähimaillekaan.

Tätä kolmatta reittiä käyttäessä on myös mahdollista ottaa rahaa mukaan ja pitää osa mahdollisista ruuista ja prayer potioneista noteina, jolloin voit nopeasti ostaa ne sitten uudelleen Mort'tonin sekatavarakaupasta. Sekatavarakaupan käyttämisen kannalta on suositeltavaa, että olet juottanut kauppiaalle pysyvän parannuksen seerumia (katso Shades of Mort'tonin opas).

4. Reitti on teleportata Drakan's Medallionilla Barrowsiin. Pankittaminen onnistuu myös teleporttaamalla Drakan's medallionilla.Vaaditut taidot:

Kyky tappaa vaarallisia lvl 115-196 Barrowsin veljeksiä. Tämä on mahdollista jokaisella taistelutavalla. Taktiikoita ja tarkempia tietoja varten lue opasta eteenpäin.


Vaaditut questit:

Priest in Peril kokonaan tehtynä.
1. reittiin Nature Spirit ainankin aloitettuna.
2. reittiin In Search Of The Myreque.
3. reittiin In Aid of the Myreque ja mahdollisesti myös Shades of Mort'ton.
4. reitti The Branches of Darkmeyer
Ritual of the Mahjarrat suoritettuna, jos haluat päästä tappamaan Akrisae the Doomedia.


Vaaditut tavarat:

Suositusvarusteet, jotka ovat selostettu tarkemmin alempana. Jos käytät reittiä neljä, tarvitset teleporttaamiseen Drakan's Medallionin.


Pelin aloitus:

Tarvitset Prayer- tai Super Restore potioneita. Kannattaa ottaa mukaan myös telerunet tai Ghosts Ahoy -questista saatava ectophial, jolla voit teleportata Ectofuntukselle, joka ei ole kaukana Canifiksesta.
Jotta pääset tappamaan Barrowsin veljeksiä, täytyy sinun kaivaa hautakumpu auki sen päällä olevalla lapiolla. Mukaan et tarvitse omaa lapiota.Muista, että jos kuolet Barrowsissa, menetät tavarasi. Ihan niinkuin tavallisesti kuollessa.
Pelin pelaaminen:

Haudan sisälle pääsee kaivamalla hautakummun päältä, jolloin tiput hautaan. Jokaisesta haudasta on portaat ylös maan päälle. Haudassa makaava veljeskatraan jäsen imestyy, kun tutkit hauta-arkkua. Hän hyökkää kimppuusi, jolloin voit surmata hänet.Kellari

Yhden haudan kautta pääset tunnelia pitkin alas, "kellariin", jossa on vielä ainankin yksi veljeksistä. Eli se, jota et ole tappanut (se, kenen haudasta pääsit alas) ja paljon muita örvelöitä.

Huom! Jos löydät heti ensimmäisenä sen haudan, mistä pääsee alas kellareihin, suosittelen, että käyt tappamassa muut ennen kuin menet alas. Koska prayerisi alkaa välillä laskemaan, se vaarantaa siellä liikkumista, sillä kaikki tappamattomat veljekset ilmestyvät kellarissa jossain vaiheessa.

Kuva

Samasta huoneesta, mihin pääsit haudan tunnelin kautta, pääsee myös ylös.Alhaalla on yhdeksän kammiota, joista keskimmäisessä on arkku, josta voi saada barrows aseita ja suojia.
Kammioista löytyy Skeletoneja (lvl 77), Crypt Spidereitä (lvl 56 ja 79), Crypt Ratseja (lvl 43 ja 76) ja Bloodwormeja (lvl 52).

Arkulle pääsee vain yhdestä ovesta ja siinä pitää selvittää helppo puzzle. Jos vastaat siihen väärin, oven paikka siirtyy ja joudut etsimään sen uudelleen. Oikeat ratkaisut ovissa oleviin puzzleihin löydät oppaan seuraavasta osiosta.

Alhaalla kammioissa kannattaa tarkkailla prayeriä, jos vielä joku veljistä on tappamatta, sillä prayer laskee aina, kun jonkin jo tapetun veljen aave näkyy ruudussa. Se näkyy ainoastaan high detaililla, joten low detailia käyttävän kannattaa olla valppaana.

Kun olet lootannut arkun ja haluat aloittaa tappamisen uudestaan ilman välissä olevaa pankittamista, suosittelen köyden etsimistä ja takaisin ylös kiipeämistä. Pistä siis muistiin reitti, jota pitkin kuljit arkulle. Köyden löydät helposti kulkemalla samaa reittiä takaisin. Arkun avattua hautakammio alkaa romahtamaan ja katosta alkaa tippumaan kiviä. Älä kuitenkaan hätäänny, sillä kivet eivät tee hirveän paljon damagea. Jos kuitenkin omistat alhaisen lp:n tai sinulla ei ole ruokaa mukana, suosittelen kammiosta ulos teleporttaamista. Paras vaihtoehto pankittaa tai aloittaa uusi kierros ilman pankittamista on teleportata The Branches of Darkmeyerista saatavalla Drakan's Medallionilla joko Barrowsiin tai Darkmeyeriin (pankki).

Puzzlet

Keskuskammioon päästäksesi joudut siis ratkaisemaan kuvioarvoituksen. Saat eteesi kolme kuviota, jonka jälkeen sinun täytyy valita alla olevista kuvioista se, joka kuuluu samaan joukkoon näiden kanssa. Oheisesta kuvasta näet oikeat vastaukset. Huomaa kuitenkin, etteivät ne ilmesty aina samassa järjestyksessä.Killcount

Killcountilla voit vaikuttaa vain runejen määrään ja laatuun. Kunhan killcount on yli 6, sillä ei pitäisi olla vaikutusta barrows-tavaran saantiin.

Killcount kuuden silmälläpitäminen on hyödyllistä myös turvallisuusnäkökulmasta: Mikäli et ole tappanut kaikkia muita tai yhtään veljeä ja menet suoraan alas kellariin, tappamattomat veljet ilmestyvät kulkiessasi ovista läpi, tosin sattumanvaraisesti.

Viimeinen veljeksista tulee vastaasi viimeistään keskuskammion arkkua avatessa tai jo matkan varrella vastaan.

Kuva KuvaStrategiat:

Barrowsin veljekset

Tässä on hieman tietoa barrowsin veljeksistä, joka voi helpottaa vähän niiden tappamista.


Ahrim the Blighted, Mage, lvl 130

Kuva
 • Tämän erikois-isku laskee strenght leveliäsi, joten meleetä käyttäessä kannattaa olla restore potion mukana.
 • Ahrim käyttää taikoina fire wavea, cursea (pysäyttää 10 sekunniksi), weakenia ja confusea.
 • Ranged on paras hyökkäystapa.
 • Käytä Protect from Magic -prayeria.


Dharok the Wretched, Melee, lvl 196

Kuva
 • "Vaarallisin" barrowsin veljeksistä. Pystyy iskemään kovaa.
 • Erikoisiskulllaan voi iskeä TODELLA lujaa. Mitä matalemmaksi sen lp menee, sitä kovempaa se iskee, voi iskeä 650+.
 • Helpoin tappaa magella.
 • Käytä Protect from Melee -prayeriä.


Guthan the Infested, Melee, lvl 147

Kuva
 • Erikois-iskulla palauttaa hp:taan.
 • Helpoin tappaa magella.
 • Käytä Protect from Melee -prayeria.


Karil the Tainted, Range, lvl 121

Kuva
 • Ainoa veljistä, joka käyttää rangea. Iskee kovaa rangeksi.
 • Pystyy alentamaan erikois-iskullaan agilityä. Kannattaa ottaa restore potioneita.
 • Helpoin tappaa meleellä.
 • Käytä Protect from Missiles -prayeriä.


Torag the Corrupted, Melee, lvl 146

Kuva
 • Ei iske yhtä kovaa kuin Dharok, Guthan tai Verac.
 • Erikois-iskullaan alentaa juoksuenergiaa.
 • Helpoin tappaa magella.
 • Voit käyttää Protect from Melee -prayeriä.


Verac the Defiled, Melee, lvl 146

Kuva
 • Iskee kovaa suojien ja prayerin läpi.
 • Helpoin tappaa magella.
 • Voit käyttää Protect from Melee -prayeriä, joka vähentää iskujen tehoa suurimmalta osin.


Akrisae the Doomed, Melee, lvl 115

Kuva
 • Alhainen defence, voi iskeä muutaman lujan iskun taistelun aikana.
 • Käyttää protection prayereitä. Protectaa aina sitä vastaan mitä käytät, joten vaihtele kahden tyylin välillä. Hyvä tappaa mm. Korasi's swordilla.
 • Protect from Melee -prayer suositeltavaa.


Tappaminen

Barrowsissa voit käyttää kaikkia tyylejä tappamiseen (Magic, Melee ja Ranged). Helpoin näistä on varmaankin Magic, varsinkin pienemmillä Ranged ja Melee leveleillä. Kannattaa muistaa myös "combat triangle", eli mage voittaa meleen, melee rangen, range magen.

Varusteet

Barrowsille kannattaa yleensä ottaa mukaan muutama Prayer- tai Super restore potion. Ihan miten itse luulee, kuinka pärjää niillä, korkean melee def bonuksen omaavat armorit, jotkin teleportit, runet (Jos olet mage). Kannattaa magenakin, jos on kohtuullisen hyvä Ranged lvl, ottaa jokin rangen att bonusta nostava item (esim. Black dragonhide body), jousi sekä nuolia mukaan. Jokin melee-ase kannattaa ottaa myös mukaan, jos aikoo nostaa killcountia ja Karilin varallekkin se on ihan hyvä ottaa.

Taistelutyylin mukainen taktiikka

Mage

Neljä kuudesta Barrows veljestä käyttää Meleetä, joten mage on hyvä vaihtoehto. Karilin ja Ahrimin takia kannattaa kuitenkin olla mukana jokin melee-ase ja bow.

Kuva

Magella hyökätessä paras, mutta kallein vaihtoehto on Ancient maget. Niillä kannattaa käyttää jäätaikoja, jotka pysäyttävät vastustajan. Ancient mageilla vois myös käyttää Kharyll Teleportia, mikä teleporttaa sinut Canifikseen. Moderneita taikoja käyttäessä Magic Dart on luultavasti paras vaihtoehto, sillä sen osumiseen ei Magen Attack bonus vaikuta, joten voit pitää vaikka rune fulleja yllä sitä käyttäessä.

Magic Gear

Kuva
 • Ganodermic visor > Helm of neitiznot > Ahrim's hood
 • Ganodermic poncho > Ahrim's robe top > Mystic robe top
 • Ganodermic leggings > Ahrim's robe skirt > Mystic robe bottom
 • Polypore staff > Staff of light (runet mukaan) > Slayer's staff (vain jos käytät Magic darttia)
 • Arcane spirit shield > Mages' book > Spirit shield
 • Arcane stream necklace >Amulet of fury > Amulet of glory
 • Seer's Ring (i) > Seer's Ring >Ring of wealth/Ring of life
 • Max cape > Soul Wars cape > Fire cape
 • Rfd gloves > Infinity gloves > Mystic gloves
 • Dragon boots > Infinity boots > Mystic boots


Magic inventory

Kuva
 • Enhanced excalibur
 • Super restore potioneja
 • Prayer potioneja
 • Saradomin Brewejä
 • Runet taikaa varten
 • Drakan's Medallion teleporttaamiseen

Voit vaihtaa Restoret ja Brewit myös ruokaan.

Melee

Meleetä käytettäessä on suositeltavaa, että otat suuren def bonuksen omaavat varusteet, sillä veljekset iskevät kovaa. Aseeksi kannattaa ottaa jokin hyvä ase, jolla iskee suhteellisen kovaa. Myös Veracien käyttö on hyödyllistä näiden specialin takia.

Kuva

Kannattaa ottaa myös restore potioneita ja prayeriä nostavia potioneita.

Range

Rangella kannattaa olla todellakin korkea Ranged lvl. Kannattaa käyttää tehokasta jousta ja nuolia ja ottaa prayer potioneita mukaan. Meleetä käyttävien veljesten tappo voi olla hieman vaikeaa, koska heillä on korkea def bonus. Hyvän ruoan käyttö on suositeltavaa tässäkin tapauksessa.

Kuva

Black salamander

Black salamanderin käyttöön tarvitset 70 Magicissa, Attackissa ja Rangedissa. Black salamanderit ovat siksi hyviä, sillä se pystyy iskemään kaikilla kolmella tyylillä. Voit siis käyttää jokaiseen veljeksistä niiden heikkouksia ilman, että tarvitset toista asetta mukaan. Black salamander käyttää ammuksina Harralander taria, joka on melko edullista. Toimiva geari on käyttää Barrows armoreita. Mukaan tulee ottaa sopiva määrä prayer potioneita ja hyvää ruokaa.

Black salamander gear

Kuva
 • Verac's helm > Helm of neitiznot > Torags helm
 • Bandos chestplate > Torag's platebody > Fighter torso
 • Bandos tasset > Verac's plateskirt > Dragon platelegs
 • Black salamander
 • Amulet of fury > Amulet of glory > Amulet of power
 • Berserker ring (i) > Berserker ring >Ring of wealth/Ring of life
 • Max cape > Ardougne cloak 4 > Fire cape
 • Rfd gloves > Regen bracelet
 • Dragon boots > Bandos boots > Rune boots


Black salamander inventory

Kuva
 • Whip tai muu melee ase (mahdollista myös käyttää pelkkää salamanderia)
 • Dragon defender melee aseen kanssa
 • Prayer potioneja
 • Saradomin Brewejä tai ruokaa
 • Muutama Restore, sillä Ahrim laskee strength leveliä (enemmän Restoreja jos käytät Brewejä)
 • Drakan's Medallion teleporttaamiseen

Hyödyt ja palkinnot:

Barrows-välineitä on 7 erilaisen välinesetin verran. Jokaisella setillä on oma erikoisefekti, joka toimii satunnaisesti, mikäli setin kaikki osat ovat samanaikaisesti käytössä. Useat pelaajat suosivat myös yksittäisten osien käyttöä niiden omien ominaisuuksien vuoksi. Jokaiseen settiin kuuluu erilainen päähine (Helm), kehosuojus (torso), jalkasuojaimet (legs) ja 2 kädellä käytettävä ase. Karil's Crossbow vaatii toimiakseen myös Bolt Racks, eikä toimi muiden ammusten kanssa.

Ahrim the Blightedin asuste

Kuva
 • Ahrim's Hood: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Ahrim's Robetop: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Ahrim's Robeskirt: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Ahrim's Staff: 70 Kuva ja 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Heikentää kohteen Kuva-tasoa.


Dharok the Wretchedin asuste

Kuva
 • Dharok's Helm: 70 Kuva
 • Dharok's Platebody: 70 Kuva
 • Dharok's Platelegs: 70 Kuva
 • Dharok's Greataxe: 70 Kuva ja 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Kuva nousee Lifepointsien vähentyessä.


Guthan the Infestedin asuste

Kuva
 • Guthan's Helm: 70 Kuva
 • Guthan's Platebody: 70 Kuva
 • Guthan's Chainskirt: 70 Kuva
 • Guthan's Warspear: 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Voi parantaa Lifepoitseja taistellessa.


Karil the Taintedin asuste

Kuva
 • Karil's Coif: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Karil's Leathertop: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Karil's Leatherskirt: 70 Kuva ja 70 Kuva
 • Karil's Crossbow: 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Heikentää kohteen Kuva-tasoa.


Torag the Corruptedin asuste

Kuva
 • Torag's Helm: 70 Kuva
 • Torag's Platebody: 70 Kuva
 • Torag's Platelegs: 70 Kuva
 • Torag's Hammers: 70 Kuva ja 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Heikentää kohteen juoksuenergiaa.


Verac the Defiledin asuste

Kuva
 • Verac's Helm: 70 Kuva
 • Verac's Brassard: 70 Kuva
 • Verac's Plateskirt: 70 Kuva
 • Verac's Flail: 70 Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Hyökkäykset voivat osua Kuva:n ja Kuva:n läpi.


Akrisae the Doomedin asuste

Kuva
 • Akrisae's Hood: 70 Kuva, Kuva, Kuva
 • Akrisae's Robetop: 70 Kuva, Kuva, Kuva
 • Akrisae's Robeskirt: 70 Kuva, Kuva, Kuva
 • Akrisae's War Mace: 70 Kuva, Kuva, Kuva

 • Setin erikoisominaisuus: Voi palauttaa Prayer Pointseja taistellessa.Välineiden kuluminen
Barrows-välineet kuluvat käytön aikana. Tehot pysyvät samoina, mutta tasolla 0 ne ovat käyttökelvottomia. Välineet kestävät 15 tuntia käyttöä ennen hajoamistaan. Tavarat hajoavat tasolle 0, jos ne putoavat maahan. Vain täysin ehjät tai kuluneet välineet on mahdollista myydä. Edullisin vaihtoehto on korjata välineet itse Armour Standin avulla Player Owned Housessa. Alennusprosenttiyksikkö = [Smithing LV] / [2]. Tasolla 99 saat alennusta 49,5%.Barrows-välineitä voivat korjata myös BoB Lumbridgessa, Dunstan Burthopessa, Tindel Port Khazardissa, ja Squire Void Knight Outpostissa.
Osa NPC 99 Smith
Helm 60000 30300
Body 90000 45450
Legs 80000 40400
Weapon 100000 50500
Setti 330000 166500


Muita mahdollisia palkintoja:
Mind rune
Chaos rune
Death rune
Blood rune
Coins
Dragon med helm
Loop half of a key
Tooth half of a key
Super defence (2)
Strength potion (2)
Prayer potion (2)
Restore potion (2)


Tehnyt: T u o p p i ja Vulle
Yubel muokkasi opasta hieman.
Tonzaw päivitti osan kuvista ja pari virhettä.
Haribo päivitti opasta ja kuvat + lisäsi tiedot inventorystä sekä gearista. Sir Dollarille kiitos Magic inva ja gear kuvista.

Kuva

Muokattu viimeksi: 06:39 07.11.2012