Aktiviteetti
TzHaar Fight Pit

Tämä minigame on turvallinen, et menetä tavaroitasi jos kuolet


Esittely:
Kuva

TzHaar Fight Pit on Thzaarien tulivuoreen rakennetussa kaupungissa sijaitseva taisteluareena, joka on luotu yksinomaan "kaikki vastaan kaikki" -tyyppisille taisteluille. Pelin tavoitteena on olla viimeinen hengissäolija, eli englannin terminä kyseessä on "Last man standing".

Kuva


Sijainti: Sijaitsee Karamjan tulivuoren uumenissa olevassa TzHaarin kaupungissa, läntisessä lohkossa.
Kuva


Vaaditut taidot: Ei vaatimuksia, mutta alueella menestymistä on turha odottaa ilman hyviä taistelutaitoja.

Vaaditut tavarat: Koska Fight Pitsissä on tarkoitus voittaa toisia pelaajia, vastaavanlainen varustus käy hyvin kuin PK:ssa. Eroavuutena kuitenkin se, ettei nyt tarvitse pelätä minkään esineen häviämistä kuolemisen yhteydessä.

Muut vaatimukset: Taitoa muiden ihmispelaajien voittamiseen.

Pelin aloitus: Peli alkaa yksinkertaisesti menemällä pelinodotusalueelle. Mikäli aikaisempi peli on vielä käynnissä joudut odottamaan hiukan. Voit seurata sen kulkua odotusalueella olevista tarkkailukristalleista.
Kuva Kuva

Seuraava peli alkaa pian aikaisemman päätyttyä ja voittajan palattua odotusareenalle. Huom! Pelin alkamiseen tarvitaan vähintään kaksi pelaajaa olemaan odotusalueella. Näin ollen myös "ensimmäisen" pelin käynnistämiseen tarvitaan vähintään kaksi pelaajaa.

Pelin pelaaminen: Pelin alettua pelaajat siirtyvät areenalle hetkeksi, ennen kuin Tzhaar-Mej-Kah, paikan ylläpitäjä, antaa merkin aloittaa taistelut.

Ennen merkinantoa voit ottaa huikkauksen parista potionista tai suorittaa joitakin muita tarpeellisia toimenpiteitä. Merkinannon tultua voit hyökätä toisten pelaajien kimppuun, ja niin voivat hekin hyökätä sinun kimppuusi. Jäljellä olevien vastustajien lukumäärän näet keskellä ruutua olevasta laskurista.

Tämän jälkeen ainoa asia mistä joudut huolehtimaan, on selviytymisesi.

Ajan edetessä areenalle ilmestyy myös Tzhaar-olentoja, jotka hyökkäävät kaikkien vielä mukana olevien kimppuun. Niiden tarkoituksena on estää se, että peliä suvereenisti dominoiva ryhmä voisi tarkoituksellisesti pitkittää tai jopa pysäyttää pelin etenemisen.

 • Ensimmäiset peliin mukaan tulevat olennot ovat lvl 22 Tz-Kiheja, jotka hyökätessään saavat kohteidensa prayer pisteet laskemaan nopeutetulla vauhdilla.
 • Toinen aalto käsittää lvl 45 Tz-Kekejä, jotka voivat tuoda suurta vahinkoa hyökätessään ryhmänä yksin taistelevaa pelaajaa vastaan.
 • Kolmannessa aallossa jäljellä olevien pelaajien kimppuun hyökkää joukko lvl 90 Tok-Xilejä, jotka käyttävät aseenaan Rangedia.
 • Mikäli jotkin pelaajat sinnittelevät vielä tämän jälkeen areenalla, alkavat he kärsiä pienin väliajoin yhden damagea (samaan tapaan kuin myrkytys).


  Strategiat:

  Tiimit  Yksi suosituimpia kikkailutapoja Fight Pitsissä on erilaisten ryhmien muodostaminen. Olivat ne sitten klaanipohjaisia, kaveripohjaisia tai vaikka odotusalueella tuntemattomien kanssa solmittuja, ne nostavat selviytymis mahdollisuuksia muutamien ensimmäisten minuuttien ajan.

  Tiimitoiminnalla on mahdollista poistaa nopeasti pelistä yksinpelaajat ja muut heikommat ryhmät. Jäljelle jäävä tiimi sisältää siten ainoat pelissä vielä mukana olevat, jonka jälkeen toimintatapoja on kaksi:


 • Ryhmän jäsenet voivat käydä toisiaan vastaan sen kummempia miettimättä. Tässä tapauksessa ryhmän paras voittaa ja saa palkinnon.
 • On myös mahdollista, että ylivoimainen tiimi antaa yhden jäsenensä kerrallaan olla voittaja. Kyseinen strategia myös nopeuttaa uuden pelin alkamista, ainakin jos ryhmän jäsenten väliset erot ovat pienet.

  Ryhmät voivat aseistaa jäsenensä joko samaan tapaan kuin soolottaessa, tai sitten ryhmä voi päättää osan joukosta olevan mageja, osan meleereitä ja osan rangereita.

  Kuten muissakin taistelutilanteissa, hyvät potionit ja ruoka antavat mukavan lisävarustuksen tilanteeseen.


  Yksinpeluu  TzHaar Fight Pitin yksin voittaminen on paljon tiimausta vaikeampaa, muttei kuitenkaan mahdotonta. Vaatimuksina kuitenkin muihin pelaajiin nähden vaaditaan ylimääräistä oveluutta, neuvokkuutta, strategiaa ja tietenkin voimakasta accounttia.
  Kuva

  Yksi mahdollisuuksista on pyrkiä eroon suuremmista kahnauspaikoista. Tällöin kannattaa pysytellä alueen reunoilla, olla kenties jatkuvassa liikkeessä.

  Tällä tavalla toiset pelaajat väsyttävät ja kuluttavat itsensä heikoiksi, jolloin yllätyshyökkäyksen tekevä täysissä voimissa varjoista hyökkäävä henkilö voi saada pahaa jälkeä aikaan.

  Tämän strategian heikkouksia ovat monipuoliset tiimit ja pelin nopea liikkuminen alueen laidalta toiselle.

  Toinen yksinpeluukikoista vaatii kovat taistelutaidot sekä accountin pohjalta että oman näppäryytesi kannalta. Vaikuttavana tekijänä on puhdas pelko (ja muiden heikkous).
  Kuva

  Voit pyrkiä mahdollisimman tulivoimaiseen tuhoamisviettiin heti ottelun alussa, nitistäen nopealla tahdilla muita pelaajia. Tällöin osalle lähiympäristössäsi taisteleville voi tulla olo: "Hän hakkaa minut hetkessä, jos en pian häivy alueelta. Minulla ei ole tällä hetkellä mitään mahdollisuuksia häntä vastaan. Tulen parin minuutin kuluttua katsomaan, olisiko hän heikentynyt tai jopa kuollut pois". Tämän olon saaminen muille pelaajille on erityisen tärkeää, etenkin jos pelissä ei ole mukana voimakkaita ja tiiviisti toimivia ryhmittymiä.

  Mikäli pelaat korttisi oikein ja olet sopivan ylivoimainen muihin nähden, tämä taktiikka vie sinut voittoon. Pidä toki mielessä, että jotkin ryhmät voivat koittaa kaatamistasi yhteisvoimin. Taktiikka ei myöskään toimi, mikäli pelissä on mukana sinun lisäksesi samantasoisia tai jopa parempia taistelijoita.

  Varustuksena yksinpelaamiseen suositellaan usemman kuin yhden taistelutyylin (mage, melee tai ranged) käyttämistä. Näin et joudu välttämättä heti alakynteen, mikäli kimppuusi hyökkää joku combat trianglessa yläpuolellesi sijoittuva.

  Luonnollisesti myös hyvät potionit ja ruoka auttavat kummasti. Prayerin käyttö erittäin suositeltavaa.

  Hyödyt ja palkinnot: Yleisesti ottaen jokainen peliin osallistuva saa edes hiukan experienceä taitoihinsa, riippuen tietysti omasta aktiivisuudestaan. Treenaamisen kannalta tämä paikka ei kuitenkaan ole mikään hyvä.

  Pelin voittanut pelaaja saa päänsä päälle punaiseksi värjätyn pääkallon. Näin ollen jokainen muu alueella oleva pelaaja tunnistaa hänet hallitsevaksi mestariksi. Pitääkseen pääkallon vielä seuraavankin erän jälkeen, hänen on voitettava se uudelleen!

  Kun mestari poistuu Fight Pits alueelta, hän saa kasan tokkuleita palkinnokseen. Summan suuruus riippuu hänen minipelissä surmaamiensa pelaajien lukumäärästä.  Kiitokset kaikille oppaan tekoon osallistuneille avustajille!


  Tehnyt: Vulle
  Kuva

  Muokattu viimeksi: 14:34 22.01.2012