Aktiviteetti
07 - Chambers of Xeric

Tämä minigame on turvallinen, et menetä tavaroitasi jos kuolet


Esittely: Chambers of Xeric on suuri luolasto Quidamortem vuoren alla, Keboksen alamailla. Chambers of xeric raid on julkaistu 5.1.2017 olleen Old School Runescapen ensimmäinen raid.

Sijainti:
Kuva


Vaaditut taidot: Chambers of Xericsiin ei ole levelivaatimuksia jotta peliä voisi pelata. On kummiskin monia suosituksia tavaroiden ja taitojen suhteen, mitä pitäisi olla. Kokemus aikaisemmasta bossaamisesta on tarpeen.

Vaaditut tavarat: Hyvät magic, range ja melee aseet ja armorit:(esimerkiksi näitä tavaroita)

Meleellä olisi hyvä olla dragon hunter lance, bandos chestplate, amulet of tortue, avernic defender, primordial boots, Berserker ring (i), ferocious gloves, fire cape ja neitiznot faceguard

Rangella olisi hyvä olla twisted bow dragon arroweilla, toxic blowpipe, Armadyl chestplate, armadyl chainskirt, Necklace of anguish, Ava's assembler ja barrows glovet

Magicilla olisi hyvä olla tormented bracelet, occult necklare, trident of the swamp, imbued saradomin/guthixin tai zamorak cape, Ancestral robe top, Ancestral robe bottom

Edellä olevat tavarat eivät ole pakollisia, mutta todella vahvasti suositeltavia. Tarvittaessa avernic defenderin voi muuttaa dragon defenderiksi jos avernic defenderiä ei ole. Ancestral armoritkin voi vaihtaa ahrim vaatetuksiin. Twisted bowin tilalla voi olla myös dragon hunter crossbow sekä dragon arrowien tilalla dragon ruby boltteja (e). Armadyl armorit voi myös korvata blessed dhide armoreilla. Jos on crystal armor set ja Bow of faerdhinen, voi näillä korvata armadyl armorit sekä dragon hunter crossbowin.

Elite voidit on hyvä vaihtoehto aloittelijoille - silloin jää enemmän tilaa saradomin breweille joilla healata kesken raidin.

Muut tarvittavat tavarat raidista riippuen:

Guardians - Dragon pickaxe

Ice demon - Tome of fire jos on normaali spellbook käytössä ja käyttää fire wave tai fire surge spelliä. Jos on eri spellbook (ancient, arceuus tai lunar), niin Tome of fireä ei tarvita.

Lizardman Shamans ja Vespula - antipoison

Muttadile - axe tai zamorak godsword. Yleensä 1-2 pelaajan raideissa käytetään axea ja isommissa raideissa zamorak godswordia tai ice barrage spelliä. Eivät ole välttämättömiä.

Mystic - Salve amulet(ei)

Tekton - crush ase, esimerkiksi abyssal bludgeon tai elder maul.

Thieving - Lockpick. Ei välttämätön, jätä ottamatta jos ei mahdu.

Vasa Nistirio - stab ase, esimerkiksi Ghrazi rapier tai blade of saeldor (stab asennolla). Special attack aseeksi dragon claws.

Special aseeksi myös mukaan Dragon warhammer tai Bandos godsword.


Muut vaatimukset:
Melee taidot +85

Range +85

Prayer 70 ja piety

Herblore vähintään 78, mielellään 90 parhaimpaan overload potioniin

Construction vähintään 60 medium kokoisen storagen rakentamiseen. Jos on isompi raidi, niin suositellaan yhdelle tiimistä 90 tai 99.


Pelin aloitus: Pelin aloittaa clan chatissa oleva rankillinen pelaaja scouttaamalla raidin ilmoitustaululta. Recruit rank on minimi rank mitä vaaditaan. Polichatissa on raid rankillisia aktiivisia pelaajia sitä varten. Muut pelaajat eivät tarvitse rankkia, mutta pitää olla samassa clan chatissa.

Raidin vetäjä aloittaa raidin etsimällä sopivan taulun ilmoitustaululta. Ilmoitustaulua painamalla tulee pieni ikkuna auki, jonka alapuolella on nappi Make party. Paina sitä ja mene luolaan länsipuolella olevasta ovesta. Jos raidissa on paljon huoneita jotka ovat unknown, kannattaa raidista poistua painamalla vieressä olevia rappusia. Kun löytyy sopiva raidi, siitä ilmoitetaan toisille raidiin tulijoille. RuneLite clientissä toimii parhaiten komento "!Layout" joka kertoo mitä huoneita on raidissa. RuneLiten komento vaatii sen että kaikki raidiin tulevat käyttävät RuneLiteä. Jos joku raidiin tuleva ei käytä RuneLiteä, on kirjoitettava raidin roomit erikseen.


Kun kaikki raidiin tulijat ovat tulleet rappusia alas ja ovat valmiina, voi raidin vetäjä aloittaa raidin painamalla start raid painiketta.
Pelin pelaaminen:

Raidissa tulee satunnaisesti combat ja puzzle roomeja. Huoneiden järjestys ja määrä vaihtelee raideittain, ellei pelata challenge modea, jolloinka layout on aina sama.

Guardians

Guardian huone on pieni huone jossa on oven edessä kaksi patsaan näköistä vartijaa. Nämä vartijat eivät päästä oviaukosta ennen kun heidät on päihitetty. Guardianeihin tehdään osumaa pickaxella, dragon pickaxe on hyvä siihen. Pickaxen attack optio kannattaa laittaa smash optioon, se on tehokkain. Kun molemmat guardianit on tapettu, pääsee jatkamaan raidissa eteenpäin. Piety prayerin käyttö suositeltavaa.Muttadile

Muttadile huoneeseen saavuttua riippuen tiimistä on pari taktiikkaa. Pienemmissä tiimeissä on suositeltavaa että lihapuu hakataan. Sillä estetään ettei mutat käy kesken ottelun healaamassa itseään syömällä puusta. Porukkaraideissa voidaan mutat jäädyttää ice barragella tai zamorak godsword sepcial iskulla jos halutaan estää muttadilen healaaminen. On tavanomaista että tiimi on niin vahva, että annetaan healata muttadilen lihapuulla.

Kuva

Kun huoneeseen astutaan, on suositeltavaa laittaa heti päälle range protection prayer. Pienempää muttadileen blowpipe on hyvä vaihtoehto. Melee sekä magic toimivat hyvin. Muttadilet iskevät myös meleellä, joten melee protection on suositeltavaa käyttää jos on muttadilen vieressä. Kun pienempi muttadile on kuollut, nousee vedestä isompi. Isompaa muttadilee kannatta varoa, pienemmissäkin raideissa melee iskut ovat kovia. Range protection sekä rangella hyökkääminen on paras taktiikka. Twisted bow osuu parhaiten tuohon, koska isolla muttadilellä on korkea magic defence.

Muttadile huoneessa ottaa herkästi kovasti damagea, joten tähän kannatta varata saradomin brewiä hyvin varuiksi. Tästä huoneesta saa molemmilta muttadileiltä yhdet overload + potionit, mikä tekee huoneesta hyvän valinnan. Sillä poistetaan tarve farmata overload loppuvaiheessa.Ice Demon

Ice demonille saavuttua maasta löytyy tinderbox, bronze axe sekä pankki. On suositeltavaa pankittaa osa tai kaikki tavaroista pankkiin private puolelle lukuunottamatta axea sekä tinderboxia. Staminapotioni kannattaa pitää inventoryssä jos sille tulee tarve. Puita hakataan että saadaan inventoryyn kindlingejä ja ne viedään ice demonin luona olevien braziereiden luo. Tinderboxia tarvitaan sytyttämään brazier, mutta kindlingejä voi syöttää liekkiin jolloinka ei ole tinderboxille tarvetta. Kindlingejä viedään brazieriin riittävästi, jotta saadaan hp palkki matalaksi. Kun on arvioitu että viedyt kindlingit riittävät niin otetaan pankista tarvittavat itemit.

Ice demon on heikko tuli taijoille, joten fire surge tome of firellä on tänne hyvä vaihtoehto. Riippuen raidista: jos ei ole tarve säästää special iskua, on yksi osunut dragon warhammer special isku hyvä iskeä. Sillä nopeutetaan ice demonin tappamista. Ice demon hyökkää magicilla ja rangella jos ei ole prayeriä päällä. On suositeltavaa laittaa range protection päälle, niin ice demon iskee vain range iskuja, lumipalloja. Näitä iskuja pystyy väistämään liikkumalla kaksi ruutua sivuun.Crabs

Rapuhuoneeseen saavutessa on suositeltavaa ottaa maasta hammer, mikäli ei omista dragon warhammeria. Sen avulla voi lyödä rapua niin, että rapu pysyy paikoillaan. Kun rapuun hyökkää niin rapu muuttuu eriväriseksi. Meleellä isketessä rapu muuttuu punaiseksi, Rangella vihreäksi sekä magicilla siniseksi. Ravut on tarkoitus liikuttaa niin, että sillä saadaan ohjattua vaalea laser kristalliin oikeanvärisenä. Kun laserpallo osuu rapuun, kääntyy laserpallo aina oikealle.
Kristalli Laserin väri Combat tyyli
Musta valkoinen ei isketä
Keltainen Sininen Magic
Sininen Punainenn Melee
Liila Vihreä Magic


Tehnyt: finder313
Muokattu viimeksi: 19:02 08.06.2022