Aktiviteetti
Gnome Restaurant

Tämä minigame on turvallinen


Esittely:

Aluft Gianne vanhempi on päättänyt laajentaa hänen liiketoimintaansa gnome ruokien jakelun suhteen. Gnome ruuat ovat tunnetusti hankalia valmistaa, joten hän on päättänyt panostaa kuljetuspalveluun.

Mikäli sinulla on tarpeeksi kokemusta ruuanlaitosta ja olet tarpeeksi nopea kuljettaaksesi ruokaa minne tahansa RuneScapessa, työskentely Aluft Giannen yrityksessä voisi olla sinulle vähintäänkin hedelmällistä. • Esittely
 • Minipelin sijainti
 • Vaatimukset
 • Tärkeät Henkilöt Grand Treessä
 • Harjoittelujakso
 • Varsinainen minipelin aloitus
 • Toimitukset
 • Ruokien valmistus & kuljetus kohteeseen
 • Tarvikkeiden varastointi
 • Hyödyt ja palkinnot


 • Kuva


  Sijainti:

  Gnome Restaurant -minigamen aloitus sijaintsee Tree Gnome Strongholdissa, Grand Treen toisessa kerroksessa lännen puoleisella siivellä. Puhu Aluft Gianne Juniorille aloittaaksesi se.

  Minipeliä pelatessasi joudut kuitenkin ravaamaan ympäri Runescapea, myös alueilla joille ei välttämättä aivan jokainen pelaaja pääse.

  Tarkempi selostus näistä alueista löytyy alempaa oppaasta.  Vaaditut taidot: Varsinaiseen ruokien valmistamiseen tarvitset vähintään 29 Cookingin. 42 Cooking tai suurempi antaa kuitenkin mahdollisuuden pelata minipeliä ilman huolia siitä, kykenetkö valmistamaan jotakin ruokaa.

  Vaaditut questit: The Grand Treen -questin suorittaminen ei ole pakollista, mutta äärimmäisen suositeltavaa, koska silloin saat käyttöösi gnomejen liituriverkoston. Tree Gnome Village -questin suorittaminen taas avaa käyttöösi spirit treet.

  Vaaditut tavarat:
  Koska joudut minipelin vaikeammassa osuudessa liikkumaan ympärimaailmaa, kaikki teleportaatiomahdollisuudet nopeuttavat liikkumista. On myös järkevää pitää kevyttä asua päällä, koska joudut teleportaatioista huolimatta juoksemaan paljon. Energy ja super energy potionit taasen auttavat juoksemaan pidempään.

  Gianne's gnome cookbook on hyödyllinen apuväline, voit tarkistaa sieltä eri ruokien valmistusohjeet. Myös drinkkien valmistuksesta kertovasta kirjasta on hyötyä.

  Ostaaksesi tarvittavia raaka-aineita gnomejen kaupoista ruokia varten tarvitset myös rahaa, muutama tonni riittänee siihen.

  Ruokien valmistukseen tarvitset paljon erilaisia aineksia, joita voit joko ostaa Gnome Strongholdin kaupoista tai kerätä sen läheisyydestä. On mahdollista kerätä joitakin näistä aineksista jo ennakkoon pankkiisi talteen, etenkin juuri itse kerättävissä aineksissa tämä on hyvä taktiikka.


  Muut vaatimukset: Halua ja innokkuutta toimittaa elintarvikelähteyksiä ympäri RuneScapea.

  Jotkin alueet ovat muita vaarallisempia, joten armoreiden tai oman ruuan ottamista mukaan kannattaa harkita ennen matkalle lähtöä.

  Koska kyseessä on nopeasti toimiva ruuantoimituspalvelu, et voi kuljettaa yhtä pakettia kohteeseensa yhdessä päivässä. Toimituksilla on aikaa 5-10 minuuttia, joten joudut toisinaan pitämään kiirettä!


  Pelin aloitus:

  Tärkeät henkilöt Grand Treessä  KuvaNimiTehtäväSijainti
  Aluft Gianne Jr.Gnome Restaurant -minipelin ylläpitäjä, noudat häneltä tehtävät. Istuskelee tuolissaan ottaen jatkuvasti tilauksia puhelimitse. Häneltä saat myös palkinto tokenin, kunhan olet kerännyt hiukan pisteitä tekemällä onnistuneita toimituksia.Toinen kerros, länsi-siivessä. Hiukan eteenpäin isänsä ravintolasta.
  Aluft Gianne Sr.Omistaa ravintolan Grand Treen toisessa kerroksessa, antaa siinä sivussa koulutusta Gnomejen ruokien valmistamisesta. Hänen poikansa ylläpitää maankuulua pikaruokapalvelua.Toinen kerros, länsi-siivessä. Pankeista pohjoiseen, etelään Hudon elintarvikekaupasta.
  HudoHudo kaupustelee ruuanlaitossa tarvittavia ainetarvikkeita. Tarvikkeista on mahdollista valmistaa muutakin, mutta erityisesti ne soveltuvat juuri Gnomejen ruokiin. Hudo myy myös näihin ruokiin tarvittavia muotteja, et saa ostettua niitä mistään muualta.Grand Treen toinen kerros, länsisiipi. Kauppa sijaitsee aivan länsisiiven pohjoisreunalla.
  BlurberryBlurberry johtaa Grand Treen baaria. Voit ostaa täältä mitä maukkaimpia drinkkejä, et saa vastaavaa mistään muualta RuneScapesta! Blurberryn vastuulla on myös Gnomejen drikeistä kiinnostuneiden opastaminen niiden valmistamiseen.Toinen kerros, itä-siipi. Helppo havaita, sillä baari suorastaan kuhisee maukkaita naukkuja juovista gnomeista.
  Heckel FunchHeckel Funch kaupittelee erityisesti drinkkien valmistamiseen tarvittavia eineksiä tässä osaa Grand Treetä. Mahdollisten juoppojen kannattaa myös hakeutua hänen luokseen, sillä Heckel kaupittelee muunmuassa vodkaa, brandyä ja giniä ilman sen kummempia rajoituksia.Toinen kerros, itä-siipi. Heckel on kauppoineen alueen kaakkoisreunalla.  Harjoittelujakso  Aloittaaksesi varsinaisen pelin joudut ensin harjoittelemaan ruokien ja drinkkien valmistusta Aluft Gianne seniorin ja Blurberryn johdatuksella.

  Käy ensin puhumassa molemmille ja suostu harjoitteluun. Saat tehtäväksesi valmistaa ruokia tai juomia annetuista raaka-aineista. Huom! Et voi ostaa esimerkiksi valmista drikkiä baarista, he eivät ota niitä vastaan. Kun olet valmistanut henkilöiden pyytämät asiat, saat uudet aineet ja uuden valmistuskohteen.

  Mikäli sössit jossakin vaiheessa, voit ostaa uusia tarvikkeita alueella olevista kaupoista.

  Gianne vaatii seuraavien ruokien valmistamista:

 • Toad Crunchies (lvl 10 Cooking)
 • Choc chip crunchies (lvl 16 Cooking)
 • Toad batta (lvl 26 Cooking)
 • Cheese and tomato batta (lvl 29 Cooking)

  Blurberry vaatii seuraavien drinkkien valmistamista:

 • Fruit Blast (lvl 6 Cooking)
 • Pineapple Punch (lvl 8 Cooking)
 • Wizard Blizzard (lvl 18 Cooking)
 • Short Green Guy (lvl 20 Cooking)

  Suoritettuasi harjoitusjakson loppuun, saat heiltä pienet palkinnot ja voit pelata varsinaista Gnome Restaurant -minigamea.  Pelin pelaaminen:

  Varsinaisen minipelin aloitus  Etsi minipelin aloituspaikasta käsiisi gnome nimeltä Aluft Gianne Jr. Hän pyörittää isänsä sijasta tätä elintarvikepalvelua. Gianne juniorilta voit kysellä pelin luonteesta lisätietoja tai ottaa vastaan joko helpon tai vaikean toimituksen.  Toimitukset  Helpot toimitukset

  Helpoissa toimituksissa joudut valmistamaan ruokaa Gnome Strongholdissa asuville Gnomeille, toimitusaikaa on noin viisi minuuttia. Palkinnot eivät tässä vaiheessa vielä päätä huimaa.

  Mikäli et ole pelannut tätä minipeliä aikaisemmin, kannattaa totutella rutiinin parin kierroksen ajan, vaikka olisitkin innolla lähtemässä heti vaikeampien tehtävien kimppuun.


  NimiSijaintiSijainti kartalla
  BrimstailLuola lounais-Strongholdissa
  BurkorGnome Ball Fieldin kaakkoiskulmalla oleva asunto
  Captain ErrdoGrand treen ylin eli neljäs kerros
  CoachKiertelee Gnome Ball Fieling ympärillä
  DalilaGrand Treen toisen kerroksen länsisiiven ravintola
  DamwinGnome Ball Fieldin ja Grand Treen välimaastossa oleva baari
  EebelAsunto Brimstailin luolan ja puuistutuksen välimaastossa
  ErminGnome Strongholdin kaakkoiskulmassa olevassa asunnossa
  FemiGnome Strongholdin portti
  FroonoPuuistutuksen eteläpuolella oleva asunto
  Guard VemmeldoPankki keskellä Gnome Strongholdia
  GulluckGrand Treen kolmannen kerroksen asekauppa
  King NarodeGrand Treen maanpäällinen kerros
  MeegleTerrorbird aitaus
  PerrdurGrand Treen toisen kerroksen länsisiiven ravintola
  RomettiGrand Treen toisen kerroksen itäsiiven vaatekauppa
  SarbleGnome Strongholdin suo
  Trainer NacklepenTaistelukilpikonnien harjoitusalue
  WurbelKatsomorakennus aivan Gnome Ball Fieldin eteläpuolella


  Vaikeammat toimitukset

  Vaikeissa toimituksissa joudut valmistamaan edelleen samanlaisia ruokia, mutta joudutkin kuskaamaan niitä aina maailman toisella laidalla oleville gnomeille saakka. Voit joutua vaikkapa Kharidian aavikolle, Keldagrimiin tai vaikkapa Itä-Ardougneen.

  Vaikeissa toimituksissa toimitusaikaa on yleensä yli kymmenen minuuttia ja palkinnot ovat keskimäärin paljon parempia. Teleportaatiovälineiden käyttäminen on elintärkeää.


  NimiSijaintiSijainti kartalla
  Ambassador FerrnookVarrockin linnan toinen kerros, eteläpääty
  Ambassador GimblewapArdougnen linnan toinen kerros
  Ambassador SpanfippleFaladorin linnan toinen kerros, itäosassa
  Brave BrambickleTrollweis-vuoren pohjoisin osa, varo matkalla Ice TrollejaTämä kuva puuttuu valitettavasti Runepolilta. Mikäli olet kykenevä sen hankkimaan, ole hyvä ja ota yhteyttä Vulleen.
  Captain BleemadgeWhite Wolf Mountainen riippuliidinlentäjä
  Captain DaerkinDuel areenan keskellä seuraamassa otteluita
  Captain DalburAl Kharidin riippuliidinlentäjä
  Captain KlemfoodleKaramjan riippuliidinlentäjä
  Captain NintoWhite Wolf Mountainen ali kulkevan tunnelin baarissa
  G.L.O CaranockKaramjan länsirannokon laivatelakoiden toimistossa
  GarkorApe Atollilla, apinakuninkaan hallintorakennuksen sivustalla
  Grormadium AvlafrimFeldip Hillsin riippuliidinlentäjä
  HazelmereErakkona Yanillesta itään päin olevalla saarella
  King BolrenTree Gnome Villagen keskus
  Lieutenant SchepburKhazardin taistelukentän lounaislaidalla
  PenwieKaramja-saaren kaakkoisosassa, länteen Karamjan riippuliitimestä
  Professor ImblewynMagic guild (sinun on päästävä Magic Guildiin)
  Professor ManglethorpKeldagrimissä, suuren markkinatalon länsireunalla seppien huoneessa
  Professor OnglewipDraynor Villagesta etelässä oleva Wizard's Tower
  WingstoneViidakko Nardahista etelään ja kaakkoonTämä kuva puuttuu valitettavasti Runepolilta. Mikäli olet kykenevä sen hankkimaan, ole hyvä ja ota yhteyttä Vulleen.  Ruokien valmistus & kuljetus kohteeseen  Otettuasi toimeksiannon vastaan sen vaikeudesta riippumatta saat Giannelta mukaasi korin, josta saat tietoosi asiakkaan nimen, hänen haluaman tuotteen ja jäljellä olevan toimitusajan. Gianne kertoo korin antaessaan mistä päin maailmaa kyseisen henkilön löytää, samaisen vihjeen saa myös korista katsottua.

  Ruokien ja drinkkien valmistaminen onnistuu parhaiten tässä samaisessa kerroksessa. Löydät täältä näes aineskaupan, hellan ja pankin. Kaikki tarvittavat ainekset ja tavarat saat joko aineskaupasta tai sitten keräämällä Gnome Strongholdin muilta alueilta, esimerkiksi toad's legsejä saat alueella olevalta suolta.

  Kuten ylempänä oppaassa jo todettiinkin, ruuat täytyy saada kohteelle ennen aikarajan umpeutumista. Huom! Aika kuluu myös, vaikka olisit logannut ulos.


  Mikäli et kerkeä toimittamaan tilausta, et luonnollisestikkaan saa siitä mitään palkintoa. Mikäli kyseessä on helppo toimitus, et voi vastaanottaa sellaista kahteen minuuttiin. Vaikeamman tilauksen tapauksessa aika nousee viiteen minuuttiin.  Strategiat:

  Tarvikkeiden varastointi  Mikäli aiot viipyä pelaamassa tätä minipeliä jonkin aikaa, on järkevää kerätä joitakin aineita varastoon pankkiisi. Työn saatuasi sitten vain nopeasti noudat ne pankista, valmistat ruuan ja lähdet viemään sitä asiakkaalle.

  Ohjekirjojen sijasta on nopeampaa käyttää apuna vaikkapa RuneScapen manuaalista löytyviä ruokien ja drinkkien valmistusohjeita. Runepoli tulee päivittämään Cooking-oppaansa näiltä osin lähiaikoina.


  Hyödyt ja palkinnot:

  Hyödyt ja palkinnot  Pelin tavoitteena on toimituksesta saatavien tavaroiden keräämisen lisäksi saada toimituksista saatavia pisteitä 12 kappaletta. Helposta toimituksesta saat yhden pisteen ja hiukan rahaa, vaikeasta saat kolme ja rahaa/jonkin esineen.


  12 pisteen saatuasi voit muunta ne Giannelle puhumalla tokeniksi, jolla pysyt tilaamaan valmiita ruokia Gnome Strongholdista.

  Voit pitää hallussasi vain yhtä tokenia, mutta lisäpisteitä keräämällä voit hankkia lisää ruokavaihtoehtoja tokeniin, yhden per 12 pistettä.

  Maksimimäärä on 10 ruokavaihtoehtoa. Kun olet saavuttanut tämän maksimimäärän pisteitä, et saa niitä enää lisää, mutta voit toki jatkaa sapuskoiden toimittamista.


  Tavarapalkinnot vaikeista toimituksista

  Kuten ylempänä ohjeessa mainittiin, on mahdollista saada rahan sijasta tavarapalkintoja. Yleisimpiä näistä palkinnoista ovat:

 • Bird's nest
 • Blood runes
 • Gnome Ball
 • Half key
 • Herbejä snapdragonista ylöspäin
 • Leikkaamattomia jalokiviä

  Toisinaan "onni" potkaiseekin kunnolla ja voit saada jonkin harvinaisen esineen palkinnoksi:

 • Gnome goggles; tyylikkäät liiturilentäjän lasit.
 • Gnome scarf; mukavan tuntuinen kaulaliina, tuo lämpimän olon.
 • Gnomish mint cake; leivos, jonka syötyäsi 50% juoksemisenergiastasi palautuu.
 • The Grand seed pot (5); halutuin kaikista, tällä "laitteella" kykenet siirtymään nopeasti Gnome Strongholdiin. On siis eräänlainen teleportaatiolaite. Yksi kappale tuhoutuu käytettäessä, mahdollista ostaa toisilta pelaajilta. Kannattaa käyttää siinä olevaa "Launch"-toimintoa "squashin" sijasta, koska saat samalla 100 Farming experienceä. Kumpikaan tapa ei kuitenkaan toimi lvl 30 Wildernessin yläpuolella.

  Tehnyt: Vulle
  Kuva

  Muokattu viimeksi: 14:58 22.01.2012