Sivu 1/9

Presidentinvaalit 2012 (Toinen kierros)

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 11:17
Kirjoittaja Tupse
Juhuu, ensimmäinen vaali päivä 22. tammikuuta lähestyy! Vaalitentit lähestyy!
Uutta ja joidenkin mielestä varmaan parempaakin viestiketjua väsäämään aloin, koska joillekin pelkkä Saulin mainostaminen oli liikaa - näyttää siis Sauli vievän jalat alta joiltakin jo tässä vaiheessa..!

Suomeen siis valitaan mahdollisesti ehkä jo tammikuun neljäs sunnuntai uusi presidentti ehdolla olevista ehdokkaista, mikäli joku ehdokkaista saa yli puolet annetuista äänistä. Jos näin ei käy, mennään kakkoskierrokselle kahdenviikon kuluttua tuosta jolloin valitaan kahdesta eniten ääniä saaneista ehdokkaista presidentti uudella vaalilla.

Presidentin tehtäviin nykyisin vuoden 2000 perustuslakiuudistuksen jälkeen kuuluvat mm. ulkopolitiikan johto yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa, lakien hyväksyntä, puolustusvoimain ylipäälikkyys ja Suomen edustaminen eri tilaisuuksissa ja vierailuissa. Hänellä on myös asetuksenantovalta, nimitysvalta tuomareiden ja korkeimpien virkamiesten kohdalla sekä armahdusvalta. Lisää löytyy varmaankin presidentti.fi sivulta. Jännää, eikö?

Sitten asiaan eli ehdokasasetteluun vuodelle 2012. Kuten yleensä, spekulointi on spekulointia kuten tässäkin tapauksessa (!).

Kokoomus
 • Sauli Niinistö - http://www.niinisto.fi
  Koko kansan Sauli, tuttavallisemmin Saukki tai Sale ilmoitti 28.6. lähtevänsä tavoittelemaan ehdokkuutta. Kokoomus päättää kuitenkin ehdokkaastaan vasta 2011 loppusyksystä, mutta Niinistön uskotaan olevan läpihuutojuttu.
 • Alexander Stubb - http://www.alexstubb.com
  Monet ihmiset ja tahot ovat toivoneet Stubbia mukaan kisaan, mutta hän on kieltäytynyt ehdokkuudesta mikäli Niinistö lähtee ehdolle ja näinhän kävi. Stubb on ilmoittanut kannattavansa Niinistöä.
 • Mahdollinen haastaja?
  Mm. Jorma Ollilaa on ehdotettu Kokoomuksen ehdokkaaksi (silloin kun Saulin kannasta ei vielä tiedetty), mutta hänen ehdokkuuttaan pidetään epävarmana ainakin Kokoomuksen listoilta nyt kun Niinistö ilmoittautui peliin. Myös muita nimiä on väläytelty mediassa, mutta luultavasti mustia hevosia ei Kokoomuksen sisältä tule, sillä esim. Jyrki Kataisen ehdokkuutta pidetään erittäin epätodennäköisenä.

Keskusta
 • Paavo Väyrynen - http://www.vayrynen.com
  Veteraani poliitikko ja Keskustan oma I'll be back -mies ja dinosaurus Paavo on lupautunut uhrautumaan isänmaan puolesta ja lupautui tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta. Hän on myös lupautunut nostamaan Keskutan pois suosta tällä ehdokkuudellaan. Hän on sanoi elokuun alussa Lipposen ehdokkaaksi lähtemisen vain nostattavan hänen kannatustaan.
 • Mahdollisia ehdokkuutta tavoittelevia
  Keskusta päättää presidenttiehdokkaansa 29. lokakuuta, mutta muita kuin Paavo ei ole vielä ehdokkuutta lähtenyt tavoittelemaan. Paavo on kuitenkin haastanut paremmat ehdokkaat Keskustalta astumaan esiin. Mm. Anneli Jäätteenmäkeä, Jorma Ollilaa, Olli Rehniä, Esko Ahoa ja Paula Lehtomäkeä on ehdoteltu/toivottu Keskustan ehdokkaaksi. Näin ollen Keskustan lopullisen ehdokkaan nimi on vielä täysin auki.
 • Ehdolle eivät asetu
  Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi ovat ilmoittaneet etteivät aido asettua ehdolle vaaleihin. Seppo Kääriäinen kertoi myös elokuun alun Suomenmaassa jättäytyvänsä kisasta.

SDP
 • Paavo Lipponen
  Paaavo Lipponen, Paavo Lipponen! Suomen kansan Mooses, demareiden vähiten "demari" ja myöskin EU myönteisin demari. Mies joka vei Suomen väkisin EU:hun. Lipponen ilmoitti 11.8. lähtevänsä kisaamaan SDP:n presidenttiehdokkuudesta.
 • Mahdolliset muut ehdokkaat
  Kuten Keskusta, SDP päättää ehdokkaansa puoluekokouksessa myöhemmin tänävuonna. Ehdokkaaksi on ehdoteltu jopa 25 eri henkilöä, mm. Mikael Jungeria, Lauri Ihalaista, Liisa Jaakonsaarta, Raimo Sailasta ja Johannes Koskista. Myös entistä presidenttiä ja rauhannobelistia Martti Ahtisaarta on ehdotettu SDP:n ehdokkaaksi ja myöskin Pentti Arajärven, Tarja Halosen puolison, nimi on mainittu spekulaatioissa.
 • Ehdokkuudesta kieläytyneet / jättäytyneet
  Suvi-Anne Siimes, Erkki Liikanen ja Erkki Tuomioja ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta. Myös Haluatko Miljonääriksi arvuuttelija Lasse Lehtinen sekä Eero Heinäluoma vetäytyivät SDP:n ehdokkaiden välisestä kisasta kuultuaan Paavon paluusta.

Vihreät
 • Pekka Haavisto - http://www.pekkahaavisto.net
  2012 presidentinvaalien ainoa takuuvarma ehdokas on Vihreiden Pekka Haavisto. Hänet valittiin puolueen puoluekokouksessa yksimielisesti puolueen ehdokkaaksi 11.6.2011. Pekka Haavisto on Vihreiden ryhmän kansanedustaja ja ensimmäinen "vihreäministeri" Euroopassa. Hän on myös rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen Nexar Antonio Floresin kanssa.

Perussuomalaiset
 • Timo Soini - http://www.timosoini.fi
  Koska puolue on yhtä kuin Timo Soini ja ainoastaan Timo Soini, on puolueen todennäköisin ehdokas Timo Soini. Soinille tuskin löytyy haastajia puolueen ehdokkaaksi ellei sitten Vennamo herää henkiin yllättäin jo useamman vuoden kuolleena oltuaan. Soini on kertonut vielä harkitsevansa ehdokkuutta, sillä vaalit ovat aina raskas prosessi, missä kaikki revitään (taas) auki.

RKP
 • Stefan Wallin
  RKP:n ehdottomasti tämän hetken valovoimaisin henkilö ja puheenjohtaja Wallin on kieltäytynyt ehdokkuudesta, mutta ilmoitti kuitenkin että RKP:llä tulee olemaan oma ehdokas. Wallin ei kuitenkaan paljastanut ehdokkaan nimeä. RKP:n ehdokkaaksi on väläytelty Christoffer Taxellia, Eva Biaudetia ja Carl Haglundia mm. puolueen varapuheenjohtajan toimesta. Carl Haglund on kuitenkin ilmoittanut ettei ole kiinnostunut ehdokkuudesta.

Muut Puolueet
 • Vasemmistoliitto
  Muista (eduskunta)puolueista on kuulunut melko vähän presidenttipeliä silmällä pitäen. Vasemmistoliiton uskotaan kysyvän Suvi-Anne Siimestä (jälleen kerran) ehdokkaakseen, mutta on perustellusti epäiltyä että tämä kieltäytyy ehdokkuudesta. Puolueen puheenjohtajan Paavo Arhinmäen ei uskota asettuvan ehdolle, vaikka häntä on moneen kertaan toivottukin ehdolle. Puolue luultavasti kallistuu SDP:n ehdokkaan taakse. Kuitenkaan mitään varmaa ei ole vielä tiedossa.
 • KD
  Kristillisdemokraattien eivät aseta omaa ehdokasta, näihin vaaleihin Päivi Räsäsen kesällä antaman lausunnon perusteella. KD:n uskotaan asettuvan Kokoomuksen ehdokkaan taakse.
 • Eduskunnan ulkopuoliset puolueet
  Uskottavaa on, että eduskunnan ulkopuolisetkin puolueet lähtevät tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta, kuten esim Köyhien Asialla puoleen Terttu Savola (kannatti viime vaaleissa kuitenkin Niinistöä) ja Piraattipuolueen Harri Kivistö. Todennäköistä kuitenkin on etteivät eduskunnan ulkopuoliset puolueet saa ehdokastaan ehdokaslistalle pienen kannatuksen takia.

Päivitellääs sitten uusia ehdokas spekulaatioita, varmistuneita ehdokkuuksia ja ehdokkaaksi tavoittelevia sitten ajan myötä tänne ja fanitetaan omaa ehdokastamme täällä. Itse lähden kaivelemaan viime vaalien SAULI paitaa ja pinssejä varastosta. Saa nähdä löydänkö näissä vaaleissa itselleni myös pahvisaulin tai löydänkö itseni Café Niinistöstä. Soini Cafékin kuulostais aika hurjalta vaihtoehdolta.


Edit: Heitimpäs äänestysvaihtoehdot ensimmäiseen vaaliin kun näin teki mieli tehdä.
-Vulle-

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 13:53
Kirjoittaja Meetu
Niinistö kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Kokenut ja karismaattinen kaveri.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 20:14
Kirjoittaja BlazeAce
No itsehän äänestän varmasti Piraattipuolueen Kivistöä vaikka tiedän ettei realistisia mahdollisuuksia kaverilla olekkaan paikalle. Isoin syy päätökseen on, että tunnen kaverin ja näen viikoittain ellei armeija sitä estä ja tiedän, että kyseisen henkilön arvot on kohdallaan. Aivan turha muiden esittää mitään kuukaudessa kyhättyjä mainoksia siitä millaisia henkilöitä presidenttiehdokkaat haluaisivat meidän uskovan olevansa kun on faktatietoa yhdestä ehdokkaasta vuosien ajalta.

Saa nähdä kuka sitten oikeasti tulee valituksi. Kaikki isot puolueet ovat yhtä huonoja vaihtoehtoja joten ei kummemmin kiinnosta.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 21:42
Kirjoittaja unhola
Jos nyt ollaan realistisia, niin omat ykkössuosikkiehdokkaat ei oo pääsemässä toiselle kierrokselle missään nimessä. Täten, tyydyn kohtalooni, mikäli Niinistö valitaan. Siitäkin huolimatta, että en Kokoomuksesta diggaa. Niinistö nyt ei vaan oo pitänyt minkäänlaisesta puolue-agendasta kiinni, joka on lieventävänä asianhaarana, puhumattakaan siitä, että mies kritisoi edellistä hallitusta puhemiehenä (jota siis Kokoomus edusti myös).

Täten, jos pitää valita henkilöistä joilla on realistiset mahdollisuudet voittoon - on Niinistö paras kompetenssiltaan, puhumattakaan edustavuudesta.

Enpä tiedä äänestänkö silti Niinistöä, tuskin, taidan äänestää omaa suosikkia jokatapauksessa. (Vasemmistoaatteisen puolueen edustaja, en täsmennä minkä!)

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 22:27
Kirjoittaja Vulle
Katselen noita ehdokkaita sitten kun ovat vaalikampanjat lähteneet kunnolla käyntiin, puolueen jäsenkirjan kun joutuu presidentti luovuttamaan ja muutenkin on nykyään pienehköt nuo valtaoikeudet, niin ei näin etukäteen tarvitse lukittautua tiettyjen puolueiden ehdokkaisiin.

Niinistö / Soini / SDP:n ehdokas -akselillehan tuo presidenttiys varmaankin napsahtanee.

Soinin ehdokkuutta kuitenkin vähän miettii, eikö se periaatteessa ole vähän huono peliliike jos ajatellaan että neljän vuoden aikana persujen kannatus voisi jatkaa kasvuaan (nyt noussut jo suurimmaksi puolueeksi) ja tosiaan nykyinen hallitus vaikuttaa vähän hytkyvältä kokoonpanolta. Jos se presidenttiys tulisi niin sitten puolue olisi vailla johtajaa, joka sitten olisi muodostamassa viim. neljän vuoden päästä uutta hallitusta. Varmaan tämä asia otetaan tuossa ehdokkaalle asettumisessa huomioon.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 01.07.2011, 23:53
Kirjoittaja Viivotin
Niinistö on todennäkösesti Suomen seuraava päämies. Itellä jää parista kuukaudesta kiinni, etten pääse itse äänestämään. No, ehkei se haittaa, eihän yhdellä äänellä ole tunnetusti mitään merkitystä.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 02.07.2011, 00:24
Kirjoittaja Hyppis
LASSE LEHTINEN :yes::

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 02.07.2011, 09:24
Kirjoittaja Ladexi
Inb4 Timo Soini on presidentti

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 02.07.2011, 10:40
Kirjoittaja Legendaz`
Ladexi kirjoitti:Inb4 Timo Soini on presidentti

Siksi äänestän Niinistöä.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 02.07.2011, 11:43
Kirjoittaja Anspi
Jätän edellisvuosien tapaan äänestämättä, koska mua ei oikeesti kiinnosta kuka tätä paskaa näennäisesti johtaa.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 02.07.2011, 15:26
Kirjoittaja mist
Anspi kirjoitti:Jätän edellisvuosien tapaan äänestämättä, koska mua ei oikeesti kiinnosta kuka tätä paskaa näennäisesti johtaa.

+1

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 04.07.2011, 16:53
Kirjoittaja BlazeAce
No hänekshän tuo äänestäminen sit meni...

http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtai ... rokratiaan

Kai sitä pitää sit hakee pienintä mahdollista pahaa kun ei saa omasta mielestä parasta vaihtoehtoo äänestää.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 04.07.2011, 19:54
Kirjoittaja Hynski
Paavo Väyrynen on kyllä hauska vitsi, mutta vielä se näköjään jaksaa :D
Joo-o, Haavistolle taitaa kyllä mennä ääni, ellei sitten jotain perin kummallista tapahdu.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 04.07.2011, 19:57
Kirjoittaja Minakka
Äänestän Pjimpii.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 05.07.2011, 16:38
Kirjoittaja Mrs Short
Hynski kirjoitti:Paavo Väyrynen on kyllä hauska vitsi, mutta vielä se näköjään jaksaa :D
Joo-o, Haavistolle taitaa kyllä mennä ääni, ellei sitten jotain perin kummallista tapahdu.

Mikäs vika Väyrysessä on? Kokenein poliitikko Suomessa ja varmasti viisain myös. Sanonut vaan asiat liian suoraan, eikä esittänyt mitään ja sen takia ei äänestettykään enää eduskuntaan.

Tuskinpa edes äänestän, presidentillä ei enää nykyään ole käytännössä mitään valtaa, ihan hyvin pääministeri voisi hoitaa nykyiset presidentin tehtävät.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 11.07.2011, 18:19
Kirjoittaja Resistance
Sauli Niinistöllä on presidentinpaikka aina kiilunut silmissä. Muistan oikein hyvin kun hän ratsasti persujen maineella( ei kreikan tukipaketille) ja muutenkin ollut ns. epä-kokoomuslainen. Epäilen, ettei hänestä ole presidentiksi.
Timo Soini taaskuin on puolueensa peruspilari.. ei Timo Soinia, ei perussuomalaisia.

Vilpitön toiveeni on, että Lasse Lehtinen SDP:stä pääsisi presidentin pallille, koska loppujen lopuksi presidentin valta on vain symbolinen.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 11.07.2011, 23:21
Kirjoittaja Anspi
Resistance kirjoitti:Vilpitön toiveeni on, että Lasse Lehtinen SDP:stä pääsisi presidentin pallille, koska loppujen lopuksi presidentin valta on vain symbolinen.

No jos näin ajattelet, niin mitäs väliä sillä sitten on kuka siellä pallilla heiluu?

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 12.07.2011, 13:48
Kirjoittaja lambert
Täytän kuukauden vaalien jälkeen 18, eli en pääse äänestämään eikä kyllä hirveästi haittaa ku en tiiä mitään politiikasta eikä presidentillä oo paljookaa valtaa. Iha sama joku pressa.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 12.07.2011, 14:58
Kirjoittaja Legendaz`
lambert kirjoitti:Täytän kuukauden vaalien jälkeen 18, eli en pääse äänestämään eikä kyllä hirveästi haittaa ku en tiiä mitään politiikasta eikä presidentillä oo paljookaa valtaa. Iha sama joku pressa.

Vaikka presidentillä ei periaatteessa mitään poliittista valtaa olekaan, niin muistakaa kuitenkin että presidentti periaatteessa edustaa pääministerin kanssa poliittista kuvaa (esim. ulkomailla). Siksi mielestäni sillä presidentillä on jokseenkin väliä.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 13.07.2011, 21:05
Kirjoittaja Kapteeni Sinikarhu
Legendaz` kirjoitti:
lambert kirjoitti:Täytän kuukauden vaalien jälkeen 18, eli en pääse äänestämään eikä kyllä hirveästi haittaa ku en tiiä mitään politiikasta eikä presidentillä oo paljookaa valtaa. Iha sama joku pressa.

Vaikka presidentillä ei periaatteessa mitään poliittista valtaa olekaan, niin muistakaa kuitenkin että presidentti periaatteessa edustaa pääministerin kanssa poliittista kuvaa (esim. ulkomailla). Siksi mielestäni sillä presidentillä on jokseenkin väliä.

Presidentillä on runsaasti mielipidevaltaa. Mm. rakas Tarzamme on ulkomaisissa rankingeissa usein valittu vaikutusvaltaisimpien naisten joukkoon, vaikkei tunnu paljon mitään tekevän. Sauli Niinistö kun se todennäköinen presidentti on, näkyy tuo mielipidevaltakin varmaan enemmän. Saulia on aina kuunneltu, ja varmasti kuunnellaan vastakin. Karismaattinen ja äärimmäisen pätevä mies.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 13.07.2011, 21:19
Kirjoittaja Kammo
Taidanpa quotea itseäni tuolta lukitusta ketjusta:

Kammo kirjoitti:Jännät vaalit tulossa.

Nyt kun Niinistö(kin) asettuu ehdolle, en osaa vielä tässä vaiheessa sanoa ketä tulen äänestämään. Niinistö, Soini (älkää lyökö!) ja mahdollinen demariehdokas ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. SDP saisi tosiaan mielestäni valita Lehtisen ehdokkaakseen, mutta luultavasti Heinäluoma tulee valitettavasti viemään tuon kisan. En usko että Rehn lähtee Keskustan ehdokkaaksi ja heiltä tuskin löytyy toista tarpeeksi uskottavaa ehdokasta, joten jos ovat yhtään fiksuja, asettuvat ennemmin tukemaan jotain toista ehdokasta, kuin asettavat oman pelle-ehdokkaan Vihreiden tyyliin.

Mutta tosiaan, onhan tässä vielä puolisen vuotta aikaa ennen vaaleja, eli hyvin ehtivät tilanteeet muuttumaan ennen niitä. Jännää on.


Eli tosiaan jonnekin Lehtinen-Soini-Niinistö -akselille tulen oman ääneni antamaan. Niinistön voittohan nyt on jo käytännössä selvä; eniten "jännittää" se, tullaankaanko vaaleissa tarvitsemaan edes toista kierrosta. Toivottavasti tarvitaan.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 13.07.2011, 21:42
Kirjoittaja Nocando
Stubbii ite kannattaisin, jos se ois lähteny toho pressataistoo. Joku nuorekas kuiteki tarvittais mun mielest tähä nykymaailmaan noihi iha ykköstehtävii. Ei se Sale huonokaa vaihtoehto oo, oha se pitkää ollu politiikaski mukana ja näkyvää uraa tehny.

Pienempien puolueiden ehdokkaat sais iteki yrittää tehä samanlaist uraa niiku Niinistö, eli ensi pidempää matkaa luottamuksen ansaitsemisee mahollisimman vähä skandaalihakusesti.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 15.07.2011, 19:58
Kirjoittaja Runite Cape
Nää vaalit päätty siin vaihees ku Niinistö asettu ehdolle.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 30.07.2011, 16:53
Kirjoittaja Paramore
Jannee kirjoitti:Nää vaalit päätty siin vaihees ku Niinistö asettu ehdolle.


Jep.

Mun mielest nää kaikki ehdokkaat on syvält, mut tärkeintä on se, ettei Soinista tuu presidenttiä. Sen verran rappeutunutta porukkaa on nuo persut muutenkin. Eiköhän se mun ääni Niinistölle menis, jos voisin jo äänestää.

Re: Presidentinvaalit 2012

ViestiLähetetty: 15.08.2011, 10:10
Kirjoittaja Tupse
Alotusviesti päivitetty.