Kysymykset ja vastaukset

Keskustelua Runepolin käyttäjäoppaista.

Valvojat: Vanhemmat kartoittajat, Kartoittajat

Kysymykset ja vastaukset

ViestiKirjoittaja Voya » 20.03.2016, 12:36

Tässä viestiketjussa voit kysyä kaikenlaisia kysymyksiä liittyen käyttäjäopasjärjestelmään ja sen käyttöön. Ennen kysymistä kannattaa vilkaista Opasta käyttäjäoppaisiin, sillä siellä kerrotaan varsin yksityiskohtaisesti miten järjestelmä toimii ja miten esimerkiksi eri tageja käytetään.

Alla on eräitä vastauksia yleisiin kysymyksiin:

Lähetin oppaan tarkistettavaksi, mistä tiedän mitä kartoittajat päättivät sen suhteen?

Aina kun kartoittaja tekee oppaaseen muutoksen, siitä tulee merkintä "opaspäivityksiin", jotka näkyy kyseisen oppaan muokkaussivulla. Jos tarkistuspyynnön tilaväriksi on tullut vihreä, se on hyväksytty. Jos se on punainen, se on hylätty. Hylkäyksen tapahtuessa kartoittaja laittaa perustelun hylkäykselle, jotta muokkauksen tekijä voi korjata asian.

Huomaa, että jos joku muokkaa opasta ennen kuin tarkistuspyyntö on käsitelty, järjestelmä ohittaa/hylkää tarkistuspyynnön automaattisesti.

Lähetin oppaan tarkistettavaksi, kauanko täytyy odottaa?

Kartoittajat tarkistavat oppaaseen tehdyt muutokset yleensä heti, kun huomaavat tarkistuspyynnön saapuneen. He saavat niistä aina erillisen ilmoituksen foorumeilla, joten heidän pitäisi huomata se aina foorumeilla käydessään. Yleensä tarkistuspyynnön käsittelyn pitäisi tapahtua vuorokauden sisällä, mutta sen ei missään vaiheessa pitäisi kestää paria päivää pidempää.

Mitä kartoittajien tarkistus sisältää?

Kartoittajien perustarkistuksien tarkoitus on ainoastaan varmistaa, että opas noudattaa sääntöjä, sieltä ei ole tarkoituksellisesti poistettu hyödyllistä sisältöä ja opas ei sisällä merkittävästi virheellistä tietoa. He käyttävät tarkoitukseen tehtyä työkalua, jolla he pystyvät vertailemaan oppaan edellistä ja muokattua versiota keskenään ja näkemään melko tarkasti mitä muutoksia siihen on tehty.

Kartoittajat eivät välttämättä katso laatua kovinkaan tarkasti, joten kriteerit eivät ole siltä osin kovinkaan tiukat. Yleisesti riittää, että opas on lukukelpoinen ja se antaa jotain hyödyllistä tietoa. Jos oppaan tekijä haluaa oppaasta tarkemman tarkistuksen, hän voi pyytää sitä erikseen.

Mitä tapahtuu, jos useampi muokkaa opasta samaan aikaan?

Oppaan muokkauksien tallennuksessa on tarkistus, jossa ohjelma katsoo onko oppaaseen tehty muutoksia sivun avaamisen jälkeen. Jos näin on käynyt, sivun yläosaan tulee punaisella huomautus, että oppaan tallennus epäonnistui, ja selitys miksi näin tapahtui. Huomautuksen alla näkyy muokkaajan syöttämät tiedot, joten hän voi siitä vaikkapa kopioida ne oppaaseen, johon on nyt otettu mukaan edellisen muokkaajan tekemät muutokset.

Miksi jokaisen muokkauksen yhteydessä pitää laittaa muokkauksen kuvaus?

Muokkauksen kuvauksen päätarkoitus on auttaa kartoittajia tietämään mitä muutoksia oppaaseen on tehty, kun he sen tarkistavat. Tällöin he tietävät mihin heidän kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota, eikä heidän tarvitse käydä oppaan jokaista kohtaa läpi suurennuslasin kanssa. Lisäksi tämä auttaa mahdollisia muita muokkaajia siten, että hekin tietävät mitä muutoksia oppaaseen on tehty

Saanko tehdä oppaan aiheesta, josta on jo virallinen opas?

Saat tehdä uuden oppaan samasta aiheesta, jos vanhempi opas on vanhentunut tai teet siihen muuten parannuksia. Tällöin olisi kuitenkin erittäin toivottavaa, että antaisit kartoittajien siirtää sen viralliseksi oppaaksi, mikäli he niin pyytävät.
Voya - the Quest Master, owner of three quest capes and the lore expert of RuneScape
Voya
Valtuutettu
Valtuutettu
Avatar
Vanhempi kartoittaja
 
Viestit: 2023
Liittynyt: 19.07.2009, 19:27
Paikkakunta: Tampere
RS -hahmo: Voya
IRC-nick: Voya
Klaani: Runepoli

Paluu Käyttäjäoppaat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa