Aktiviteetti
Pest Control

Tm minigame on turvallinen, et menet tavaroitasi jos kuolet

Esittely:

Pest Control on combat-skillien treenaamiseen perustuva minipeli. Yhteen ern mahtuu enintn 25 pelaajaa, joiden tehtvn on tuhota nelj portaalia ja suojella Void Knightia portaaleista tulevilta pest-monstereilta.

Kuva

Sijainti:

Pest Control sijaitsee Void Knight Outpostilla, jonne psee Port Sarimista. Squire odottelee laivansa kanssa sataman lnsiosassa, aivan The Lady Lumbridge -aluksen vieress. Kyt "Travel" -toimintoa Squireen, pstksesti Void Knight Outpostille. Vaihtoehtoisesti voit teleportata sinne suoraan Void Knight Sealilla, jonka voit saada tst aktiviteetista.

Kuva

Vaaditut taidot:
Novice laituri: lvl 35
Intermediate laituri: lvl 70
Veteran laituri: lvl 100

Vaaditut tavarat:
  • Mahdollisimman hyvt suojat ja ase.

Pelin aloitus:

Pest Controllilla on kolme eri lauttaa, jokainen eritasoisia pelaajia varten. Korkeatasoisemmilla lautoilla on voimakkaampia vihollisia, mutta niill saa mys enemmn pisteit.
  • Novice, eli helppoon tasoon tarvitaan 50+ combat.
  • Intermediate, eli keskivaikeaan tasoon tarvitaan 100+ combat.
  • Veteran, eli vaikeaan tasoon tarvitaan 150+ combat.
Kun lautalla on vhintn viisi pelaajaa, peli alkaa automaattisesti kolmen minuutin odotuksen jlkeen. Jos lautalla on 25 pelaajaa tai enemmn, peli alkaa vlittmsti.

Kuva

Pest Controllin pelialue

Oheisesta kartasta saat hieman esimakua pelialueesta. Karttaan on merkitty portaalien ja Void Knightin sijainti.

Kuva

Pelin pelaaminen:

Er alkaa, kun lautta rantautuu saarelle. Squire hoputtaa pelaajia auttamaan Void Knightia. Pelin tavoitteena on tuhota portaalit, joista pestit tulevat. Tm on mahdollista kahdella tavalla: tuhoamalla kaikki portaalit hykkmll niihin tai pitmll Void Knight elossa 20 minuutin ajan. Peli pttyy tappiollisesti, jos Void Knight kuolee ennen kuin jompi kumpi on tapahtunut.

Kuva

Portaalit

Portaaleja suojaa kilpi, joka tekee niist immuuneja pelaajien hykkyksille. Tmn takia pelaajien pit odottaa, ett Void Knight ehtii poistamaan niiden suojauksen, yksi kerrallaan. Kun suojaus on poistettu, pelaajat pystyvt hykkmn portaalin kimppuun ja tuhoamaan sen.

Kuva

Chattiin tulee ilmoitus aina, kun kilpi on murrettu.

Kuva

Portaalit, niiden elmpisteet, sijainti, sek mahdollinen immuunisuus nkyvt ruudun vasemmassa ylkulmassa. Tumma ympyr tarkoittaa kilpe, punainen rasti tarkoittaa tuhottua portaalia ja vrillinen ympyr tarkoittaa haavoitettavaa portaalia.

Kuva

Void Knight

Mys Void Knighti tytyy suojata. Hnen ymprilleen teleporttailee shiftereit, jotka tytyy tappaa mahdollisimman nopeasti. Mys pestit, jotka pystyvt ampumaan kaukaa, koittavat tappaa Void Knightia.

Kuva

Vasemmassa ylkulmassa taas nkyy, kuinka paljon Void Knightill on elmpisteit, kuinka paljon olet tehnyt damagea ja kuinka kauan er on viel jljell. Jos et saa tehty ern aikana yli 500 damagea, et saa palkintoja.

Kuva

Pestit

Kuva Nimi Combat lvl Tietoa
Kuva Brawler 76, 96, 120, 140, 160 Brawlerit ovat voimakkaita meleen kyttji, joiden lvitse ei voi juosta. Heikkous fire spellit.
Kuva Defiler 70, 90, 110, 130, 150 Defilerit kyttvt ranged-hykkyksi. Ne pystyvt ampumaan hyvinkin kaukaa vihollistaan. Heikkous meleen stab-tyyli.
Kuva Ravager 52, 68, 84, 100, 116 Ravagereiden tehtvn on tuhota portteja ja barrikaadeja, jotta muut pestit psevt niiden ohi. Heikkous water spellit.
Kuva Shifter 76, 84, 112, 134, 154 Shifterit pystyvt teleporttailemaan kohteidensa luo. Sen takia ne ovat yleens ensimmisen Void Knightin kimpussa. Heikkous fire spellit.
Kuva Spinner 60, 74, 92, 110, 128 Spinnereiden tehtvn on parantaa portaaleja, joten ne kannattaa tappaa aina ensin portaaleja tuhotessa. Jos portaalit hajoavat ja spinner on viel elossa, lhell olevat saavat myrkytyksen. Heikkous air spellit.
Kuva Splatter 60, 80, 100, 120, 140 Splattereiden erikoisuus on "itsetuho". Ne siis tappavat itsens vaikkapa portin lhell, jolloin portti hajoaa. Jos tapat splatterin, juokse vlittmsti alta pois, sill kuollessaan ne tekevt paljon damagea. Heikkous earth spellit.
Kuva Torcher 74, 86, 114, 136, 156 Torcherit kyttvt magic-hykkyst, ne ovat siis melkein samanlaisia kuin defilerit. Heikkous ranged tyylin heittoaseet

Strategiat:

Pest Controllissa on oikeastaan kaksi "pryhm", kummallakin oma tehtv. Eli voit valita kumpaa teet, suojeletko Void Knightia, vai tuhoat portaaleja.

Jos suojaat Void Knightia, voit olla hnen lhelln ja tappaa kaikkia vihollisia, jotka hykkvt hnt.

Portaalien tuhoajat tuhoavat portaaleja. He voivat samalla koittaa est pestej psemst portaalia kauemmas, jolloin suojaajilla ei ole niin paljoa tyt. Portaalit koitetaan tietenkin tuhota mahdollisimman nopeasti, jotta pestej ei tulisi enemp ja peli pttyisi nopeammin.

Trke muistettavaa
  • Tuhoa kaikki 4 portaalia mahdollisimman nopeasti.
  • Kuollessasi palaat veneelle, jolta voit juosta suoraan takaisin taistelemaan. Tst syyst ruokaa ei vlttmtt tarvitse.
  • Tee vhintn 500 damagea palkintojen vuoksi.
  • Sulje aina ovet. Voit mys korjata niit, jos tahdot. Korjaamisesta saat 50 damage-pistett.

Peliin liittyvt strategiat

• Portaalit

Tuhotkaa portaalit mahdollisimman nopeasti. Kun kaikki portaalit on tuhottu, er loppuu.

• Void Knight

Jos Void Knight kuolee, peli on menetetty. Hnell on suositeltavaa olla vhintn nelj (4) hyvtasoista suojaajaa. Jos tuntuu, ett Void Knightia suojelee jo tarpeeksi moni, niin mene vaikkapa tappamaan Defilereita ja Torchereita porttien lheisyyteen.

• Pestit

Jos tapat riittvn mrn pestej tai tuhoat portaaleita, Void Knightit palkitsevat sinut. Aluksi kannattaa ehk tappaa muutama pest, jotta saisit tehty riittvsti damagea. Sen jlkeen vain portaalien kimppuun. Void Knightin suojelua ei silti saa unohtaa, ellet ole serveriss, jossa on paljon "hyvi pelaajia".

Pestej tappaessa sinulla on pieni mahdollisuus saada ylimrisi commendationeja tai Void Knight sealeja.

• Portit ja barrikaadit

Jotkut pestit tuhoavat ja aukovat tiet muille pesteille. Porttien ja barrikaadien tehtvn on suojella Void Knightia pesteilt, mutta jos ne ovat rikki, pestit psevt vapaasti kulkemaan.

On kaksi vaihtoehtoa pysytt pestit:

Joko astut pestien eteen portin kohdalla, jolloin ne pyshtyvt taaksesi/eteesi jonoon. Sen jlkeen voit tappaa ne yksi kerrallaan. Toinen vaihtoehto on yritt korjata portteja haloilla, joita saat saarella lytyvist halkokasoista.

• Tornit

Torneista on hyv ampua magicilla ja rangedilla. Vain Shifterit voivat teleportata torneihin, mutta niiden hoiteleminen ei varmasti ole ongelma. Defilerit ja torcherit voivat tosin tulittaa sinne, ja jos splatter psee tornin seinmn kiinni ja kuolee siin, otat damagea.

Hydyt ja palkinnot:

Aina kun voitat ern ja saat tehty sen aikana riittvsti damagea, saa commendations-pisteit, joilla voi ostaa palkintoja. Pisteit voi olla kerrallaan korkeintaan 1000.

Pisteit saat seuraavan listan mukaan:
  • Novice: 2 pistett.
  • Intermediate: 3 pistett.
  • Veteran: 4 pistett.
Kun olet mielestsi kernnyt sopivan mrn pisteit, voit vaihtaa ne palkintoihin. Se onnistuu Void Knightien kautta, joita liikuskelee ympri Outpostia. Kyt "Exchange" -toimintoa Void Knighteihin, jolloin aukeaa palkintovalikko.

Combat-taidot

Commendation-pisteill voit saada xpt combat-taitoihin, jotka ovat 25+.
  • Saatu xp-mr riippuu omasta levelistsi ja valitsemastasi taidosta. Palkintonytss nkyy kuinka paljon xpt saat yhdell pisteell.
  • Jos kytt 10 pistett kerralla skilleihin, saat 1% enemmn xpt.
  • Jos kytt 100 pistett kerralla skilleihin, saat 10% enemmn xpt.
Void Knight armorit

Void Knight armourit ovat hybrid-varusteita, joiden ostaminen vaatii vhintn 42 attack, strength, ranged, magic, defence, constitution ja 22 prayer. Void-varusteiden statseja voi parantaa armour patcheilla, jolloin siit tulee superior-versio. Yksi armour patch kuluu jokaiseen varusteeseen. Jos omistat koko armour-setin* sek jonkun kyprn, saat niist bonuksia eri taitoihin:
  • Void melee helm: +10% melee tarkkuuteen ja damageen.
  • Void mage helm: +30% magic tarkkuuteen ja damageen.
  • Void ranger helm: +10% ranged tarkkuuteen ja damageen.
* Settiin kuuluu kolme seuraavista: Void knight top, Void knight robe, Void knight gloves, Void knight deflector.

Jos pelaaja on saanut conquestissa vhintn 1250 rankingin, hn pystyy ostamaan Void knight deflectorin. Deflectioria ei pysty parantamaan armour patcheilla.

The Void Stares Back questin jlkeen on mahdollista saada elite void knight top ja elite void knight robe, joiden statsit ovat tavallisia versioita paremmat. Nm voi saada puhumalla Commodore Tyrille, jos hnelle antaa kyseisen varusteen tavallisen version ja 100 pistett varustetta kohden. Elite void knight roben saa The Void Stares Back questista ilmaiseksi. Armour patchit toimivat mys elite-versioihin.

The Void Stares Backin jlkeen on mys mahdollista ostaa Jessica's sword, joka on off-hand-versio Korasi's swordista.

Kuva Nimi Pistevaatimus
Kuva Void Knight mace 250
Kuva Void Knight top 250
Kuva Void Knight robe 250
Kuva Void Knight gloves 150
Kuva Void knight melee helm 200
Kuva Void knight mage helm 200
Kuva Void knight ranger helm 200
Kuva Void knight armour patch 200
Kuva Void Knight Deflector 250
(1250 conquest ranking)
Kuva Jessica's sword 350
(The Void Stares Back)

Void Knight sealit

Void sealit ovat melko hyv ase pestej vastaan. Sit pidetn joko amuletin paikalla, tai inventoryssa. Kun se aktivoidaan peliss "rub"-vaihtoehdolla, se aiheuttaa 800-1000 vahinkoa lhell oleviin pesteihin. Sealia voi kytt mys Void Knight Outpostiin teleporttaamiseen. Nm molemmat toiminnot kuluttavat yhden latauksen. Sealeissa on 8 latausta. Kun kaikki lataukset on kytetty, seal tuhoutuu.

Kuva Nimi Pistevaatimus
Kuva Void seal 10

Paketit

Commendation pisteill voi ostaa mys herb-, ore- ja seed-paketteja, joista saa satunnaisen mrn esineit. Herb-paketti maksaa 30 pistetta, kun taas ore- ja seed-paketit maksavat 15 pistett.

Charmit

Pisteill voi mys ostaa Ravager-, Shifter-, Spinner- ja Torcher charmeja Summoningin kehityst varten, 2 pistett kappale. Nit charmeja ei saa mistn muualta.

Hybrid-kengt

Jokaisen voitokkaan pelin jlkeen sinulla on pieni mahdollisuus saada lvl 85 hybrid-kengt, joita voit kytt vain aktiviteeteissa. Voit valita joko battlemage, trickster tai vanguard. Mit enemmn pelej pelaat, sit isompi todennkisyys sinulla on saada nm kengt. Keskimrin ensimmisten kenkien saaminen vaatii noin 500 voitokasta peli.

Tehnyt: Napero, Yubel korjaili rakennetta. Uudet exp kaavakkeet by Rokkikenguru
Pivityksi ja korjailua: Voya, Possu otti uudet kuvat
Kuva

Muokattu viimeksi: 23:25 22.09.2016